Кажете си, пиленца!
Участва ли ви се във форумен фотоконкурс? :)
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Участва ли ви се във форумен фотоконкурс? :)
Ако форумен инициативен комитет организира фотоконкурс н анякаква тема, бихте ли участвали? Ако сте навити, можете да давате предложения за тема на снимките. Идеята е конкурсът да се провежда периодично на различни теми.
Кажете си, пиленца!
Кажете си, пиленца!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: Участва ли ви се във форумен фотоконкурс? :)
Аз си казах - участва ми се, даже и снимка ще гледам да пратя. (под участие разбирам не само изпращане на снимки, но и гласуване за тях)
темите дето циркулираха в последно време бяха фонтани, облаци и евентуално небе, като по-обща тема, включваща облаците.
даже съм склонен да помогна по някакъв начин с организацията ако има нужда.
темите дето циркулираха в последно време бяха фонтани, облаци и евентуално небе, като по-обща тема, включваща облаците.
даже съм склонен да помогна по някакъв начин с организацията ако има нужда.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Участва ми се (аз пък под това си разбирам баш пращане на снимка). За теми нямам претенции, но ако е нещо, дето може да се снима в София, определено ще ми е по-лесно :Р
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Идеята е страхотна! А темите може да са малко по-абстрактни, за да може да се развихри въображението 
I wanna fall from the stars straight into your arms
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Небе, цветя и такива неща не са подходящи за тема на конкурс. В смисъл такъв, че за да се получи хубава снимка ти трябва красив обект и качествен фотоапарат най-вече, а не толкова креативност и въображение. Аз лично много обичам да снимам залези, но... те са си красиви по принцип, аз с нищо не допринасям за това =)
Аз с голямо удоволствие бих се включила. Не че мога нещо много, но ми е забавно.
Съгласна съм, че темата е добре да е по-абстрактна, даваща възможност за различни интерпретации, за да се видят по-интересни кадри.
Надявам се, че обработката на снимките ще е позволена
Аз с голямо удоволствие бих се включила. Не че мога нещо много, но ми е забавно.
Съгласна съм, че темата е добре да е по-абстрактна, даваща възможност за различни интерпретации, за да се видят по-интересни кадри.
Надявам се, че обработката на снимките ще е позволена
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами предполагам, че няма проблем. Не сме го обмисляли досега.
Между другото посред мен за да се направи хубава снимка са необходими именно креативност и въображение, а хубавият фотоапарат е спомагателно средство.
Между другото посред мен за да се направи хубава снимка са необходими именно креативност и въображение, а хубавият фотоапарат е спомагателно средство.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Де де, така и Боби знае :Р Аз съм само за оригиналиMidwinterSun написа:Надявам се, че обработката на снимките ще е позволена
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
+ 1.Лорд Носферату написа:Де де, така и Боби знае :Р Аз съм само за оригиналиMidwinterSun написа:Надявам се, че обработката на снимките ще е позволена
My will be done!!!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Що беее... понякога като пипнеш малко контраста и цвета се получава толкова хубаво. Аз любимите си снимки ги обработвам и си ги редя в албумче :Р
Пък за Фотошоп вече... евала им на хората, които са се научили да обработват снимки с тази програма. Аз се научих да използвам единствено layout-ите. Picasa ми върши къде-къде по-хубава работа. Има основните настройки и ефекти и е супер елементарна.
За Фотошоп, Gimp (всъщност, кои ли ще са тия маниаци, дето вършеят снимки с Gimp) и останалите програми, специално за обработка на снимки - може да се направи отделен конкурс. Само че то вече ще спада малко повече към digital art, не фотография, но пак ми се струва интересна идея.
Пък за Фотошоп вече... евала им на хората, които са се научили да обработват снимки с тази програма. Аз се научих да използвам единствено layout-ите. Picasa ми върши къде-къде по-хубава работа. Има основните настройки и ефекти и е супер елементарна.
За Фотошоп, Gimp (всъщност, кои ли ще са тия маниаци, дето вършеят снимки с Gimp) и останалите програми, специално за обработка на снимки - може да се направи отделен конкурс. Само че то вече ще спада малко повече към digital art, не фотография, но пак ми се струва интересна идея.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Аз на фотошопа ползвам много малко функции. Предимно тия, дето ги няма в RealDraw - е те това е лесна програмка вече 
Не знам, според мен е по-лесно да с епостави граница между пипнато и непипнато, отколкото между малко пипнато и много пипнато. И аз си оправям яркост и контраст на снимките, когато нищо не се вижда :Р Но пък някои се получават страхотни без никаква намеса. (примерно towa или [img=http://fc69.deviantart.com/fs29/i/2008/132/f/2/Steps_to_Atlantis_by_LordNosferatu.jpg]това[/img] ) и те такива си мисля, че би трябвало да са за тоя конкурс.
Пък и нищо не пречи да има два конкурса
Не знам, според мен е по-лесно да с епостави граница между пипнато и непипнато, отколкото между малко пипнато и много пипнато. И аз си оправям яркост и контраст на снимките, когато нищо не се вижда :Р Но пък някои се получават страхотни без никаква намеса. (примерно towa или [img=http://fc69.deviantart.com/fs29/i/2008/132/f/2/Steps_to_Atlantis_by_LordNosferatu.jpg]това[/img] ) и те такива си мисля, че би трябвало да са за тоя конкурс.
Пък и нищо не пречи да има два конкурса
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Trapped and Trampled Nature наистина е много добра...
Само не знам наистина къде да се постави границата с обработката. Едно, че ако пипнеш контраста и цветовото насищане на една снимка, не се забелязва, второ, че самите фотоапарати си имат вградени ефекти - черно-бял, сепиа и т.н., така че не можеш да знаеш със сигурност дали дадена снимка е черно-бяло заснета или допълнително обработвана... Амаааааааа, това да си го мислят хората, които ще организират конкурса
Само не знам наистина къде да се постави границата с обработката. Едно, че ако пипнеш контраста и цветовото насищане на една снимка, не се забелязва, второ, че самите фотоапарати си имат вградени ефекти - черно-бял, сепиа и т.н., така че не можеш да знаеш със сигурност дали дадена снимка е черно-бяло заснета или допълнително обработвана... Амаааааааа, това да си го мислят хората, които ще организират конкурса

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Айде сега за сега само един конкурс 
съгласен съм с по-абстракната тема. ма дайте идея, какво да бъде?
И съм против пипани с фотошоп снимки по принцип.
съгласен съм с по-абстракната тема. ма дайте идея, какво да бъде?
И съм против пипани с фотошоп снимки по принцип.
Peace is a lie. There is only passion.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз съм "за"
А за тема - кефи ме да е нещо по-оригинално, по-различно и да изисква фантазия
А за тема - кефи ме да е нещо по-оригинално, по-различно и да изисква фантазия

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
БлагодаряMidwinterSun написа:Trapped and Trampled Nature наистина е много добра...
Моят апарат май си няма. Или поне не съм го разглеждал. Колкото дали е мъничко пипната или не - сигурно ще се разчита на думата на участващите :Р