F1
Модератори: ники, Methuselah
Re: F1
Тук си прав, че това трябваше да му е втора титла! 
- ivailo
- В началото бе словото
- Специалност: eeeeeee
Тебе кефи ли те BMW?ники написа:Искаш да кажеш РакоНенМен Маса вече ме радва повече. Кими ме разочарова предния сезон не само с представянето си, ами и със самите си изказвания и поведение.
Мене да
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
БМВ са добър отбор, ама без успехи. Какво да им се кефя? В изключително редките случаи, когато някой от пилотите им успее да спечели дадено състеание, това винаги е благодарение на факта, че всичките им основни конкуренти са спукали гума, гръмнали двигател, разбили болида си в оградите, блъснали са се един в друг или всичките тия заедно.
- ivailo
- В началото бе словото
- Специалност: eeeeeee
Е все пак са НОВ ЕКИПники написа:БМВ са добър отбор, ама без успехи. Какво да им се кефя? В изключително редките случаи, когато някой от пилотите им успее да спечели дадено състеание, това винаги е благодарение на факта, че всичките им основни конкуренти са спукали гума, гръмнали двигател, разбили болида си в оградите, блъснали са се един в друг или всичките тия заедно.
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
За подписа ли? Еми, картинката на Байерн е от този адрес http://media.snimka.bg/1879/010012873-big.jpg Ти просто трябва него да го вмъкнеш между таговете(не съм съвесем сигурен, дали се казва така) img. А другото с мащерката е тъпичко, не ти трябва. От една реклама е.
Голям абсурд от ФИА - от този сезон нататък според новите правила, които са наложени в последния момент, световн шампион ще е пилотът с най-много на брой победи през сезона, а не този с най-много точки...
Пълен абсурд - минират се постоянството на отбори и пилоти... за сметка на това състезанията ще бъдат кървави. Точките ще важат само ако двама пилоти са с еднакъв брой победи. Не знам дали новината е вече отразена из нашите сайтове, затова http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 948455.stm
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Тези нови правила не са лошо решение, напротив. Най-накрая пилотите ще започнат да се борят за победата, а не за редовно присъствие на подиума. Иначе, между отборите, които нямат шанс за победа, пак ще има разлика - при тях ще се гледат точките.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Това нововъведение крие много подводни камъни...
Първо, има теоретична възможност да се окаже, че сезонът е завършил малко след преполовяването му. Единствената интрига сега е кой измежду пилотите първи ще достигне до 9 победи (мисля, че състезанията са 16).
Второ, какъв стимул за борба и преследване биха имали водещите пилоти, които се намират по-назад в колоната по време на някое състезание, когато е ясно, че нямат особени шансове за победа в съответното Гран при? Те по-скоро биха си съхранили силите за идните състезания и биха карали само за финиширане..А кой друг, ако не пилотите и отборите, замесени в борбата за титлите, оформят главната интрига във всяко едно състезание?
Трето, мисля, че е адски некоректно и несправедливо да победиш например в 8 старта и след това да не завършиш в нито едно, но независимо от това печелиш титлата в края на сезона. Това ще доведе до пълното пренебрегване на "работните пчелички", които си заслужават точките според старата вече система - точки, които са белег за класа и постоянство по време на течението на целия сезон, а не само победи понякога избоювани напълно инцидентно и после едва ли не бойкотиране на оставащите състезания при решена титла...
Много по-удачно щеше да бъде да се увеличи разликата при точкуването за поведителите спрямо второто и третото място... Да бяха ги направили 12 или 15 точки... тогава 2 втори места щяха да са равносилни на една победа, а сега е "нещо като нищо"
Първо, има теоретична възможност да се окаже, че сезонът е завършил малко след преполовяването му. Единствената интрига сега е кой измежду пилотите първи ще достигне до 9 победи (мисля, че състезанията са 16).
Второ, какъв стимул за борба и преследване биха имали водещите пилоти, които се намират по-назад в колоната по време на някое състезание, когато е ясно, че нямат особени шансове за победа в съответното Гран при? Те по-скоро биха си съхранили силите за идните състезания и биха карали само за финиширане..А кой друг, ако не пилотите и отборите, замесени в борбата за титлите, оформят главната интрига във всяко едно състезание?
Трето, мисля, че е адски некоректно и несправедливо да победиш например в 8 старта и след това да не завършиш в нито едно, но независимо от това печелиш титлата в края на сезона. Това ще доведе до пълното пренебрегване на "работните пчелички", които си заслужават точките според старата вече система - точки, които са белег за класа и постоянство по време на течението на целия сезон, а не само победи понякога избоювани напълно инцидентно и после едва ли не бойкотиране на оставащите състезания при решена титла...
Много по-удачно щеше да бъде да се увеличи разликата при точкуването за поведителите спрямо второто и третото място... Да бяха ги направили 12 или 15 точки... тогава 2 втори места щяха да са равносилни на една победа, а сега е "нещо като нищо"
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Именно! Не може разликата между първо и второ място да е 2 точки. Това е предпоставка за случаи като миналогодишния финал на сезона - титла с пето място. (не че се оплаквам, аз съм почитател на Хамилтън още от GP2gbog написа: Много по-удачно щеше да бъде да се увеличи разликата при точкуването за поведителите спрямо второто и третото място... Да бяха ги направили 12 или 15 точки... тогава 2 втори места щяха да са равносилни на една победа, а сега е "нещо като нищо"
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Спрях да гледам редовно Формула 1 някъде около изгряването на Алонсо с "Рено", когато все още имаше интересни пилоти. Сега е въртене на рекламни пана по писти, осеяни с още рекламни пана, няма нищо привличащо.
Едно време, ехее, Уилямс-Рено, Макларън с Хакинен и Култард, Шумахер и Барикело У Ферари, наличието на култови аутсайдери като "Ароус" и "Минарди", доброто старо време, мда.
Едно време, ехее, Уилямс-Рено, Макларън с Хакинен и Култард, Шумахер и Барикело У Ферари, наличието на култови аутсайдери като "Ароус" и "Минарди", доброто старо време, мда.