Израелско-палестинският проблем - обща тема

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Израелско-палестинският проблем - обща тема

Мнение от pora_e_priqtel »

Всъщност някой спомня ли си кога за последно някой е обявявал война на някого? Щото като гледам какви са тенденциите, ми иде да си захвърля учебниците по МПП и ТМО в огъня
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Boromir написа:От това изявление не личи да си запознат с конфликта в Южна Осетия. Много е куул да цитираш сочни юридически термини и определения, но никак не е куул да говориш за руско-грузинска война - такава официално не е обявявана, водена и приключвана.
И окей, грешката в името на войната ти е простена, ама да казваш, че не е било за територии и ама съвсем не е довело до създаване на нови държави - тук вече лошо стъпи накриво. Ами официалното признаване на Абхазия и самата Южна Осетия от Москва (и Никарагуа, хъхъхъ), ами очакваното откриване на "посолства" на тези две държави в Москва, ами изявлението на Кокойти, че Южна Осетия никога няма да е част от Грузия? Или това не ти изглежда достоверно?

Нищо лично, ама обърни внимание на две неща - първо, като изказваш мнение, гледай да е защитено с факти, не с дефиниции. После, като казваш, че си запознат с нещо, гледай наистина да е така. Мир и любов.
Ахахахахахаха, Южна Осетия е държава де факто от 1991 г., а войната от тази година беше за запазване на статуквото. Мир и любов и много смях. :lol: :lol: :lol:

А за "официалното" обявяване на войната мога да кажа същото, което казах за международната общност. Войната винаги си е война.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Забавното е, че Буш говори за война в Ирак и Афганистан, при положение, че той самият никога не е обявявал такава. Обявявал е само Mission, дето няколко седмици по-късно уж беше accomplished :laughing6:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Твърде характерно е, когато посоча на някого какви недомислици говори/пише, този някой одма да мине в нападение (което, казват, било най-добрата защита). И това с крехката надежда, че с едно "ахахахаа" ще отмести фокуса от собствената си некомпетентност и ще създаде дух на забава и равностойност.

Виж сега, Лорд, аз не ти се карам, аз само посочвам ГРУБИТЕ грешки, които ТИ си писал, с препоръка как да ги махнеш за следващия път.

Била държава от 1991. Ми да. Тоест ти продължаваш да твърдиш и да смяташ, че грузинската офанзива през август за връщане на контрола над територията на Южна Осетия на Тбилиси и последвалата руска "интервенция" за запазването на контрола над територията на Южна Осетия за Кокойти всъщност не е война за територия? Така ли? И официалното признаване не на една, а на ДВЕ нови държави (защото Южна Осетия не е ПРИЗНАТА от Русия през 1991, а сега) отново не е ама никак сходно със споменатото от тебе "създаване" на турска държава в Кипър, така ли?

Изобщо усещаш ли какво си писал? Наистина си е за смях и ако ти в горния си пост се смееш на себе си, то аз те акламирам и се присъединявам към смеха ти. :lol:

Но малко се разводни темата. Извинявай, Поре, знаеш какво съм и как действам. Аз трябваше да си кажа думата :king: :king:
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Какво да те правя - свикнал съм ти :lol:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Боромире, характерно за тези, които нямат аргументи е да викат (тук във форума - да пишат с главни букви), защото си мислят, че шумотевицата ще отвлече вниманието от нелогичните им брътвежи. Ти в момента правиш точно това: с многоговорене се опитваш да замажеш собствените си груби грешки.

Ти твърдиш, че с признаването им от Русия тази година Южна Осетия и Абхазия били станали държави. Де факто двете държави се управляват независимо от Грузия преди Русия да им признае официално независимост. От това което казваш излиза, че тези държави започват да съществуват с признаването им от Русия, което предизвиква у мен само смях. Значи какво, държавите съществуват само ако ги признае Русия ли? Това е глупаво и невярно, но недей да тъжиш - аз само ти показвам грешките ти и ти препоръчвам повече да не ги правиш. Е, междувременно се заливам от смях като на скеч на Монти Пайтън, но това едва ли те интересува.

А за "грешките" които съм бил допускал, как да ти кажа... Вадиш нещата от контекста им, а контекста променя знчението на думите. Думите ми бяха отговор на Дичоу, прочети мението му, схвани, че става дума за територията Грузия и нейното право да има държава, а не за територията на Осетия или Абхазия и пак пиши. Тук, разбира се, пак съм съвсем добронамерен - това да извличаш смисъл от прочетеното е много важно умение и се радвам, че ти помагам да го усвоиш. Камиларя не е camel driver, нали разбираш...

Поре (надявам се нямаш против да те наричам така), забележи колко елегантно последните мнения се вплитат в темата за Израел и Палестина. :mrgreen:

Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Lord написа: Не всяко завладяване и не всяка военна победа води до създаване на нова държава/присъединяване на територия/изчезване на държава. За да стане това трябва окупаторът трайно да упражнява фактическа и юридическа върховна суверенна власт върху завладените територии. В нито един от случаите, които описа това не става, защото тези войни (говоря преди всичко за руско-грузинската, защото с нея съм запознат ) не се води за територия. За сметка на това след турската инвазия в Кипър нова държава се създава. И изобщо не броя дебелата и мазна международна общност, която трябвало да признае нещо си, my a$$.
Какво да добавя? Ти ги редиш тия глупости, не аз. Не смятай, че имам някакви особени подбуди да ти обяснявам какви сам си си надробил. За три поста нареди маса диаметрално противоположни твърдения. Това за "признаването" и "съществуването" на държавите просто не го зачепквай, че ще ме мързи да те поправям. Не знам дали имаш представа от международно право, но от горния ти пост съдя, че и там положението за тебе е толкова тъжно, както в геополитиката.

Всеки, който прочете темата, ясно ще разбере кой е прав и кой - не. И да се пениш, и да не се, това е. И преди да се пръснеш от смях, да добавя финалното и най-важно мое преимущество. Аз не разполагам с някакви тайнствени източници на информация, нито с безгранично време за мислене по темата. Преимуществото ми не е, че съм по-добре информиран от тебе, аз просто съм по-интелигентен. Само това. Сърдит ли си ми още или вече можем да бъдем приятели?

Още като ти казах да си прочетеш кой управлява Палестина преди създаването на Израел, чу ли ме? Тцъ! Еми само с нахалство не става. Извинявай за малко резкия ми тон, но не се държиш твърде възпитано с мене и това малко ме обижда.
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Boromir написа:Всеки, който прочете темата, ясно ще разбере кой е прав и кой - не.
С това съм напълно съгласен. С по-голямата останала част от мнението ти - също, но ако аз съм в позицията на говорещия. Тоест ако нещата, които каза за мен се отнасят за теб.
Що се отнася за отношението ми - реципрочно е.

По темата - какво смятате, че може да се направи, за да има мир между евреи и палестинци, ако това изобщо е възможно?

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз гласувам за Boromir... :) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Дичоу написа:Аз гласувам за Boromir... :) :) :)
Хаха, благодаря :salute: 8) :)
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

pora_e_priqtel написа:Всъщност някой спомня ли си кога за последно някой е обявявал война на някого? Щото като гледам какви са тенденциите, ми иде да си захвърля учебниците по МПП и ТМО в огъня
Мисля, остатъчна Югославия е обявила през 1999 г. война на САЩ и съюзниците им от НАТО, които ги набомбардираха докато ги демократизираха...
:mrgreen:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ъ! Ще проверя, но съм 99,99999999999999 % сигурен, че тогава никой не е обявявал война, още по-малко пък сърбите.

Лорде, Боромире, вие сте поредният пример за това, че на Балканите не може да се води конструктивен спор. Противникът винаги трябва да бъде унищожен, засрамен и натикан в миша дупка, признавайки тоталното превъзходство и правота на победителя. Няма 6 - 5 - всичко или нищо.
Тц-тц!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Май ставаше дума за Палестина и евреите :compress: ?
medicate, medicate
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

pora_e_priqtel написа:Лорде, Боромире, вие сте поредният пример за това, че на Балканите не може да се води конструктивен спор. Противникът винаги трябва да бъде унищожен, засрамен и натикан в миша дупка, признавайки тоталното превъзходство и правота на победителя. Няма 6 - 5 - всичко или нищо.
Тц-тц!
Аз не споря. Аз само посочих серия груби грешки и се защитих от неизменния и безплоден изблик на нерви, който безкомпромисността ми провокира. Тук няма спор. А колкото до победите и натикването в миши дупки - аз никого не натиквам, те сами го правят.

И за пръв (сигурно и последен) път ще се съглася с... ъм, потребителя над мен, че темата малко се е поизместила, факт. Ай да говорим за евреи и араби и по-точно за това как се изтребват взаимно. То е по-весело от Грузия във всеки случай.
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Боромире, толкова си заприличал на Андраш, че още малко ще станеш асистент по математика и ще почнеш да убеждаваш хората, че за да знаят какво е да стреляш със снайпер е много по-важно да са изследвали психологическите портрети на ветерани от Виетнам, от колкото да са служили в казарма и там да са стреляли със снайпер всъщност :lol: :lol: :lol: Ноу офенс, пък то и без това само Иво ще ме разбере ако ги прочете тия неща :lol: Иначе и аз гласувам за тебе ;)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”