Влюбени ли сте?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Влюбени ли сте?
От много отдавна.... не съм...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Съм.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Иска ми се да напиша "НЕ",но за съжалене,това ще е чиста лъжа! 
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Щом питаш, отговорът ти по темата очевидно е "не!" 
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз сега съм в период на влюбеностЪ
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
-
francesco totti
- Пишете, о, братя
Да

"Да знаеш законите- това не означава да владееш техните думи, но тяхната сила и власт"
Целз
Целз
- koko_kn
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Точно три пъти.
Скоро попаднах на една доста интересна страничка в Нет-а, според която:
Джон Алън Лий създава теория за стиловете в любовта. На основата на тази теория Сузан Хендрик и Клайд Хендрик създават скала за нагласите към любовта. Те установяват че при мъжете по-често се стрещат стиловете лудус и мания, а при жените - сторге и прагма. Връзките, които са изградени от партньори със сходни любовни стилове се оказва, че са по-продължителни. (Wikipedia).Типологията на любовта на Лий съдържа 6 стила: ерос, лудус, прагма, мания, агапе и сторге.
Ерос любовта е страстна, със силно физическо и емоционално привличане между двамата партньори.
Тази любов е свързана с физическата и сексуална тръпка. Лий я нарича “открита и искрена”.
Лудус е така наречената “любов игра”, която е неясна и дистанцирана. Партньорите могат да поддържат по няколко връзки, те колекционират, събират бройки. Склонни са да избягват проблемите и игнорират напреженията във връзката. Не желаят да се обвързват и имат тайни от половинките си.
Прагма е практическата любов, при която изборът на партньор се основава на признаци като колко добре подхожда той на имиджа, на избраната кариера и планирано семейство. Те са готови да жертват емоционалните преживявания и вълнения, за да получат една сигурна и изгодна връзка.
Мания е обсебваща любов, свързана с притежаване и зависимост. Често са ревниви, самооценката им се базира на връзката. Имат сляпа нужда от любов, типични са крайните емоционални преживявания.
Агапе типа поставя желанията и нуждите на партньора над своите. Това е себеотричаща и раздаваща се, посвещаваща се любов. Този алтруистичен тип създава духовна връзка, сексът при него не е от първостепенно значение.
Сторге любовта се основава на приятелството. Тя прераства от романтична любов в близко приятелство и понякога партньорите даже не усещат кога е станал този преход. Това е връзка на взаимно доверие между партньори със сходни ценностни системи.
Това са възможни различни стилове на проявление на интимни отношения, и все пак какво е любовта като дефиниция? Стернберг дава определение, състоящо се от 3 компонента, заради което се нарича триъгълна теория за любовта и може да се изобрази с триъгълник:

Скоро попаднах на една доста интересна страничка в Нет-а, според която:
Джон Алън Лий създава теория за стиловете в любовта. На основата на тази теория Сузан Хендрик и Клайд Хендрик създават скала за нагласите към любовта. Те установяват че при мъжете по-често се стрещат стиловете лудус и мания, а при жените - сторге и прагма. Връзките, които са изградени от партньори със сходни любовни стилове се оказва, че са по-продължителни. (Wikipedia).Типологията на любовта на Лий съдържа 6 стила: ерос, лудус, прагма, мания, агапе и сторге.
Ерос любовта е страстна, със силно физическо и емоционално привличане между двамата партньори.
Тази любов е свързана с физическата и сексуална тръпка. Лий я нарича “открита и искрена”.
Лудус е така наречената “любов игра”, която е неясна и дистанцирана. Партньорите могат да поддържат по няколко връзки, те колекционират, събират бройки. Склонни са да избягват проблемите и игнорират напреженията във връзката. Не желаят да се обвързват и имат тайни от половинките си.
Прагма е практическата любов, при която изборът на партньор се основава на признаци като колко добре подхожда той на имиджа, на избраната кариера и планирано семейство. Те са готови да жертват емоционалните преживявания и вълнения, за да получат една сигурна и изгодна връзка.
Мания е обсебваща любов, свързана с притежаване и зависимост. Често са ревниви, самооценката им се базира на връзката. Имат сляпа нужда от любов, типични са крайните емоционални преживявания.
Агапе типа поставя желанията и нуждите на партньора над своите. Това е себеотричаща и раздаваща се, посвещаваща се любов. Този алтруистичен тип създава духовна връзка, сексът при него не е от първостепенно значение.
Сторге любовта се основава на приятелството. Тя прераства от романтична любов в близко приятелство и понякога партньорите даже не усещат кога е станал този преход. Това е връзка на взаимно доверие между партньори със сходни ценностни системи.
Това са възможни различни стилове на проявление на интимни отношения, и все пак какво е любовта като дефиниция? Стернберг дава определение, състоящо се от 3 компонента, заради което се нарича триъгълна теория за любовта и може да се изобрази с триъгълник:

Когато човек иска нещо достатъчно силно, ще принуди Съдбата да отстъпи.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
При мен обикновено стилът е "бахмааму", съчетано с "прецакмус"
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
It's complicated 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
В смисъл, че е сложно?
И при мен е така, но мисля, че да (ако правим разлика между "влюбен съм" и "обичам" - за второто съм абсолютно сигурен).
И при мен е така, но мисля, че да (ако правим разлика между "влюбен съм" и "обичам" - за второто съм абсолютно сигурен).
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
OMG! ANNUIT COEPTIS! NEW WORLD ORDER!koko_kn написа:[
Тия глобалисти превзеха и Любовта!
-
Jenna
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Добре, че са я писали (теорията) омъжена двойка
! Иначе, току виж, без да искам съм я харесала.
Някой разбра ли ме?

Може да исках да съм Преподавател, но съм Студент. You know that i'm no good. 
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Нито мене, нито теб разбрахаJenna написа:Добре, че са я писали (теорията) омъжена двойка! Иначе, току виж, без да искам съм я харесала.
Някой разбра ли ме?
![]()
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Ти така си мислиш. Не сме завладели света от глупост, нали?