Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от DADO »

На мен ми трябва нещо наистина безплатно.
Ibiza DJ
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

dimo написа:Неро :) .
шефа на хората е...
с кеф си пека дискове
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Имам две IT-питания:

1. Какъв формат трябва да е една картинка за десктоп?
2. Кажете някоя хубава програма за намаляване размера на МР3-ките.
Ibiza DJ
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Картинката за десктоп зависи от монитора ти. За стандартни настолни монитори са най-добри картинки 1280х1024 или 1600х1200. Нагоре са излишно големи. Ако си с лаптоп с широк екран трябва да си видиш разделителната способност на монитора, която е с друга пропорция, и ако трябва картинката малко се срязва.
Като вид файл - jpg или gif

Колкото за мр3 - големината им варира в зависимост от показателя Kbps - обикновено между 128 и 320, но не знам с коя програма се намалява. Най-разпространени са 192. Като теглиш в датата, обикновено ги изписва отдясно. Разликата в качеството е обидно малка за сметка на почти двойно по-големия размер на мр3-ки с 320Kbps, ако се слушат (както повечето от нас) в домашни условия.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Търся си домакин за котето ми Съни за 2 седмици. Върви в комплект с 4-5 кутии котешка храна, плик или два с котешка тоалетна (веднага свиква да ходи там където е и тоалетната) и някоя и друга играчка (предпочита обаче човек да я мърда играчката :) ). Аз ще отсъствам за 2 седмици и той ще се побърка самичък (за пореден път - предния поне беше седмица). Много бързо се сприятелява, макар и да леко да побеснява, когато има много хора наоколо (над 10), дребосък е още почти - на 7 месеца. Ще е с изрязани ноктенца, така че не би трябвало пораженията по вас или мебелите да са големи (макар и да има шанс за такива).
За 10 до 23-и ноември става въпрос.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Кога точно заминаваш и кога се връщаш?
Ibiza DJ
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Подавам кандидатура:

Аз мога да го поема. Гледам две котки вкъщи, мъжки са, но са възпитани и няма да погнат твоето коте :) (Втория котаран го взехме, когато първия беше на 3-4 години... вместо да се държи като мъжкар и да го погне, тоя почна да го мие, все едно му е родна майка... :shock: )

Имаме си храна, имаме си и тоалетна. Храната е Уискас, Фрискис, уикендите - консерва. Тоалетната е от ония, тип дървени стърготини. Така че не е нужно да изпращаш котето с пълно снаряжение :) , а за финансовата част лесно ще се разберем.

P.S. Сега се сетих... Котето женско ли е? И кастрирано ли е? Защото ако е женско и некастрирано, няма да мога да я опазя.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Мерси много за предложението, можеш да ми пратиш на ЛС някакъв телефон за да се разберем. Котенцето е мъжко и некастрирано, надявам се ще се харесат.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

ПОМОЩ - покупка на монитор + бонус :)

Мнение от rueva »

здравейте, потребители! имам нужда от малко помощ. искам да си купя няколко неща, но уви нищо не разбирам от тях :(

1. монитор с плосък екран, не много голям, най-мноог двайска. НО КАКВА МАРКА? посъветвайте ме, моля ви!

2. риба. има ли такива, които да не са известни с бързото си умиране, а напротив? и да бъде цветна и шарена. ооо, и не много голяма, защото нямам място за биг аквариум. предполагам, че хората, които гледат риби, ще могат да ми дадат малко акъл ;)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: ПОМОЩ - покупка на монитор + бонус :)

Мнение от Търговецът на кристал »

По втория въпрос - преди доста време ходих с една приятелка да си купува риби - аз й избрах Данио, щото са много красиви (и други взехме, ама Данио ги помня поради участието ми в избора). Трябва да ти кажа, че ги разнасяхме по улиците в няматакъв студ, после се сетих да питам за тях след около 4 месеца с идеята, че отдавна им е изтекла водата, ако мога да се изразя така. Оказа се, че още са живи.
http://aquariumbg.com/images/fish//Dani ... atus_l.jpg

Близо до нас има магазин с бая голямо разнообразие - като тръгнеш от Попа по "Патриарх Евтимий", подминаваш "Дънкин Донътс" и няма как да пропуснеш мястото, май се пада в следващата сграда. Имаше мнооооого риби, чак аз се захласнах. И питай там кои са по-държеливи - останах с впечатлението, че хората си разбират от работата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

хм, мерси, Ели :) ще отида тези дни и ще питам. време е да си имам риба :king:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Монитори има много. Само не си взимай Samsung!
Като си избираш, попитай в магазина относно гаранционните условия- най-вече за това при колко изгорели точки(пиксели) на екрана ти го подменят. Някой марки има "zero-pixel defect" гаранция, което означава, че и при един изгорял пиксел ти го сменят.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Виждал съм много издържливи Samsung, обаче ЛОС и Gateway, са много добри марки. Philips са стабилни, също и Sony. Колкото до рибките, навремето гледах гупи, те са доста мънички, само че не са особено шарени.
Knights of the Cross
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Гупите са скучни, дори котките ми не проявяваха интерес към тях :geek: Заради тия гупи се отказах да гледам риби...

За монитора, освен съветите, които са посочени досега, мога да добавя да гледаш черното - защото цветовете лесно се възпроизвеждат, но ако черното е истински черно, това е голям плюс. Също така гледай да не ти пържи много-много очите - като погледаш в един монитор 2 минутки и усещаш дали те напряга твърде много.
Казвам ти го, защото вкъщи имам една... туба, която накланя бюрото на една страна... и сигурно е на хиляда години, а пак е по-добра от скъпия монитор, който купиха за братовчедка ми даже по препоръка на доверен специалист.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”