Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Forester
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Помощ и съвети всякакви
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
шефа на хората е...dimo написа:Неро.
с кеф си пека дискове
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- DADO
- Легендарен флуудър
Имам две IT-питания:
1. Какъв формат трябва да е една картинка за десктоп?
2. Кажете някоя хубава програма за намаляване размера на МР3-ките.
1. Какъв формат трябва да е една картинка за десктоп?
2. Кажете някоя хубава програма за намаляване размера на МР3-ките.
Ibiza DJ
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Картинката за десктоп зависи от монитора ти. За стандартни настолни монитори са най-добри картинки 1280х1024 или 1600х1200. Нагоре са излишно големи. Ако си с лаптоп с широк екран трябва да си видиш разделителната способност на монитора, която е с друга пропорция, и ако трябва картинката малко се срязва.
Като вид файл - jpg или gif
Колкото за мр3 - големината им варира в зависимост от показателя Kbps - обикновено между 128 и 320, но не знам с коя програма се намалява. Най-разпространени са 192. Като теглиш в датата, обикновено ги изписва отдясно. Разликата в качеството е обидно малка за сметка на почти двойно по-големия размер на мр3-ки с 320Kbps, ако се слушат (както повечето от нас) в домашни условия.
Като вид файл - jpg или gif
Колкото за мр3 - големината им варира в зависимост от показателя Kbps - обикновено между 128 и 320, но не знам с коя програма се намалява. Най-разпространени са 192. Като теглиш в датата, обикновено ги изписва отдясно. Разликата в качеството е обидно малка за сметка на почти двойно по-големия размер на мр3-ки с 320Kbps, ако се слушат (както повечето от нас) в домашни условия.
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Търся си домакин за котето ми Съни за 2 седмици. Върви в комплект с 4-5 кутии котешка храна, плик или два с котешка тоалетна (веднага свиква да ходи там където е и тоалетната) и някоя и друга играчка (предпочита обаче човек да я мърда играчката
). Аз ще отсъствам за 2 седмици и той ще се побърка самичък (за пореден път - предния поне беше седмица). Много бързо се сприятелява, макар и да леко да побеснява, когато има много хора наоколо (над 10), дребосък е още почти - на 7 месеца. Ще е с изрязани ноктенца, така че не би трябвало пораженията по вас или мебелите да са големи (макар и да има шанс за такива).
За 10 до 23-и ноември става въпрос.
За 10 до 23-и ноември става въпрос.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Подавам кандидатура:
Аз мога да го поема. Гледам две котки вкъщи, мъжки са, но са възпитани и няма да погнат твоето коте
(Втория котаран го взехме, когато първия беше на 3-4 години... вместо да се държи като мъжкар и да го погне, тоя почна да го мие, все едно му е родна майка...
)
Имаме си храна, имаме си и тоалетна. Храната е Уискас, Фрискис, уикендите - консерва. Тоалетната е от ония, тип дървени стърготини. Така че не е нужно да изпращаш котето с пълно снаряжение
, а за финансовата част лесно ще се разберем.
P.S. Сега се сетих... Котето женско ли е? И кастрирано ли е? Защото ако е женско и некастрирано, няма да мога да я опазя.
Аз мога да го поема. Гледам две котки вкъщи, мъжки са, но са възпитани и няма да погнат твоето коте
Имаме си храна, имаме си и тоалетна. Храната е Уискас, Фрискис, уикендите - консерва. Тоалетната е от ония, тип дървени стърготини. Така че не е нужно да изпращаш котето с пълно снаряжение
P.S. Сега се сетих... Котето женско ли е? И кастрирано ли е? Защото ако е женско и некастрирано, няма да мога да я опазя.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Мерси много за предложението, можеш да ми пратиш на ЛС някакъв телефон за да се разберем. Котенцето е мъжко и некастрирано, надявам се ще се харесат.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
ПОМОЩ - покупка на монитор + бонус :)
здравейте, потребители! имам нужда от малко помощ. искам да си купя няколко неща, но уви нищо не разбирам от тях
1. монитор с плосък екран, не много голям, най-мноог двайска. НО КАКВА МАРКА? посъветвайте ме, моля ви!
2. риба. има ли такива, които да не са известни с бързото си умиране, а напротив? и да бъде цветна и шарена. ооо, и не много голяма, защото нямам място за биг аквариум. предполагам, че хората, които гледат риби, ще могат да ми дадат малко акъл
1. монитор с плосък екран, не много голям, най-мноог двайска. НО КАКВА МАРКА? посъветвайте ме, моля ви!
2. риба. има ли такива, които да не са известни с бързото си умиране, а напротив? и да бъде цветна и шарена. ооо, и не много голяма, защото нямам място за биг аквариум. предполагам, че хората, които гледат риби, ще могат да ми дадат малко акъл
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: ПОМОЩ - покупка на монитор + бонус :)
По втория въпрос - преди доста време ходих с една приятелка да си купува риби - аз й избрах Данио, щото са много красиви (и други взехме, ама Данио ги помня поради участието ми в избора). Трябва да ти кажа, че ги разнасяхме по улиците в няматакъв студ, после се сетих да питам за тях след около 4 месеца с идеята, че отдавна им е изтекла водата, ако мога да се изразя така. Оказа се, че още са живи.
http://aquariumbg.com/images/fish//Dani ... atus_l.jpg
Близо до нас има магазин с бая голямо разнообразие - като тръгнеш от Попа по "Патриарх Евтимий", подминаваш "Дънкин Донътс" и няма как да пропуснеш мястото, май се пада в следващата сграда. Имаше мнооооого риби, чак аз се захласнах. И питай там кои са по-държеливи - останах с впечатлението, че хората си разбират от работата.
http://aquariumbg.com/images/fish//Dani ... atus_l.jpg
Близо до нас има магазин с бая голямо разнообразие - като тръгнеш от Попа по "Патриарх Евтимий", подминаваш "Дънкин Донътс" и няма как да пропуснеш мястото, май се пада в следващата сграда. Имаше мнооооого риби, чак аз се захласнах. И питай там кои са по-държеливи - останах с впечатлението, че хората си разбират от работата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
хм, мерси, Ели
ще отида тези дни и ще питам. време е да си имам риба 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Монитори има много. Само не си взимай Samsung!
Като си избираш, попитай в магазина относно гаранционните условия- най-вече за това при колко изгорели точки(пиксели) на екрана ти го подменят. Някой марки има "zero-pixel defect" гаранция, което означава, че и при един изгорял пиксел ти го сменят.
Като си избираш, попитай в магазина относно гаранционните условия- най-вече за това при колко изгорели точки(пиксели) на екрана ти го подменят. Някой марки има "zero-pixel defect" гаранция, което означава, че и при един изгорял пиксел ти го сменят.
Виждал съм много издържливи Samsung, обаче ЛОС и Gateway, са много добри марки. Philips са стабилни, също и Sony. Колкото до рибките, навремето гледах гупи, те са доста мънички, само че не са особено шарени.
Knights of the Cross
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Гупите са скучни, дори котките ми не проявяваха интерес към тях
Заради тия гупи се отказах да гледам риби...
За монитора, освен съветите, които са посочени досега, мога да добавя да гледаш черното - защото цветовете лесно се възпроизвеждат, но ако черното е истински черно, това е голям плюс. Също така гледай да не ти пържи много-много очите - като погледаш в един монитор 2 минутки и усещаш дали те напряга твърде много.
Казвам ти го, защото вкъщи имам една... туба, която накланя бюрото на една страна... и сигурно е на хиляда години, а пак е по-добра от скъпия монитор, който купиха за братовчедка ми даже по препоръка на доверен специалист.
За монитора, освен съветите, които са посочени досега, мога да добавя да гледаш черното - защото цветовете лесно се възпроизвеждат, но ако черното е истински черно, това е голям плюс. Също така гледай да не ти пържи много-много очите - като погледаш в един монитор 2 минутки и усещаш дали те напряга твърде много.
Казвам ти го, защото вкъщи имам една... туба, която накланя бюрото на една страна... и сигурно е на хиляда години, а пак е по-добра от скъпия монитор, който купиха за братовчедка ми даже по препоръка на доверен специалист.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.