Българи ли са македонците?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Българи ли са македонците?

Мнение от Vintersorg »

MERCES_LETIFER написа:О, не трябваше да се обаждам, сега ще заплатя с живота си :cry: ... Какви ти доказателства, аз от политика и история нищичко не разбирам; просто така го чувствам.
Предполагам мога да дам единствено крайно субективния аргумент, че познавам една македонка по-добре от живота си и по-добре от дузина българи, които съм срещала. И семейството й познавам, и страната й. И не бих ги нарекла българи/България. Ми не бих! Различно е! Пък и колко от вас са живели с македонци?
егаси крайната тема :bounce:
Акулке, тази македонка вземи я питай пак дали е македонка да видиш какво ще ти каже. Защото на мен ми каза, че се чувства българка... :wink: И че е проумяла много неща, откакто е в България и че с четене става всичко...

Ае не мога да повярвам пак ли има такава тема бе? Не ви ли писна ?!?!?!? :big_boss:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

tamerlan написа:Националността е въпрос на пропаганда и възпитание, а не на "обективна истина"...
Доста ти е объркано в главата! Може ли негър да е българин, колкото и да е силна пропагандата?
Иначе темата за македонците и българите е наистина доста досадна, щото в нея всичко си е ясно.... Освен може би на онзи, който на снимката стои до автора на темата... :Cherna_07:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Joker написа:
tamerlan написа:Националността е въпрос на пропаганда и възпитание, а не на "обективна истина"...
Доста ти е объркано в главата! Може ли негър да е българин, колкото и да е силна пропагандата?
:
Може да - както може да има негър-англичанин или арабин-французин. В зависимост от обстоятелствата всичко може
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Въпросът е в общия произход, обаче вече изпуснахме шансовете за приобщаване, което горе- долу само българите искаме, защото те целенасочено пълнят езика си със сърбизми и турцизми. Доста по- възрастните македонцо говорят доста по- чист български.
Knights of the Cross
Sturm
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от Sturm »

Tommy написа:Въпросът е в общия произход, обаче вече изпуснахме шансовете за приобщаване, което горе- долу само българите искаме, защото те целенасочено пълнят езика си със сърбизми и турцизми. Доста по- възрастните македонцо говорят доста по- чист български.
А има и много македонци които признават своя български пройзход и искат да са част от България, но външната ни политика, не закриля тези македонци и обикновенно те са подложени на репресии.
"Историята ни учи, че историята не ни учи на нищо." ;)
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Седя си на една пейка на автогарата и идва един човек на средна възраст и пита на чист български, по-чист от този, който говорим българите, едва ли не, може ли да седне. Говореше на български, но в един момент смени на онова недоразумение, наречено "македонски" език. Та мисълта ми е, че македонците си говорят на по-чист български от българите, до момента, в който разберат, че контактуват с българин.

И впрочем като заедно с човека, който беше до мен, българин на надсредна възраст, заговорихме за факта, че македонците са българи, нашият човек се омете с извинението, че автобусът му тръгва скоро и трябва да тръгва. Автобус от автогарата не потегли в следващите 30, ако не и повече минути...

Още една интересна случка - родителите ми са в музей някъде по Македонията, в който има някаква книга на братя Миладинови с македонски песни, а братята, разбира се, се водят македонци. Книгата обаче е сложена във витрина и на определена страница, за да не може да се види една любопитна подробност..... На друго място нашите виждат същата книга, а на заглавната и страница пише: "Български песни от Македония"
Последно промяна от rkk на 22 Окт 2008, 18:08, променено общо 1 път.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

MERCES_LETIFER написа:Не са българи, македонци са си.
(моля, не ме убивайте)
Съгласен съм! Те са македонци определено. Както някои са шопи, други - добруджанци, родопчани, тракийци и т.н.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

... както аз съм румелиот, щото съм от Пловдив... :cheers:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Роден съм в Сандански, майка ми е от там, а бащата е от София, където живеем по принцип. Това какво ме прави? :lol:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Ти не си нищо - аз съм роден в Пловдив, живял съм над 10 години в Копривщица, после 5 във Варна, а в следващите 5 минимум в София... Това къв ме прави :mrgreen:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Май и двамата сме, както се пее в една песен на Ъпсурт, нормалni софийски дришльовци :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Аз не се чувствам ни "софийски", ни "дришльовец" 8)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Българи ли са македонците?
Ако зависише от мен...никога нямаше да са българи...
такива жалкоподобни сметкаджии, тарикати и фурнаджийски лопати...по-добре да не са ми сънародници...
Марш обратно!!!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

жалкоподобни сметкаджии, тарикати и фурнаджийски лопати
E пък да не би повече от половината българи, дето са в България, не са такива... 8)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

А за какво са ни още????
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “България”