1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
kapac
Пишете, о, братя

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от kapac »

Имам два въпроса:
1. Какво сте правили на упражненията по МО миналата седмица и какво е дала за подготовка :)
2. Къде в учебника на Ташев пише за правните системи, че нещо не мога да го намеря :)
Мерси
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

1.Започнахме етапи за формирането на МО.... Там преди ПСВ и започнахме периода между двете световни войни.... За подготовка не съм чул, ще продължим с другите етапи....
2. Не съм от втори поток, някой друг да каже
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

За учебника на Ташев-това за правните системи,което ни даде да четем Шопов, е от другия му учебник-Теория на правните системи мисля че се казваше,не от ОТП.
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Аз имам приятни първи впечатления от гл.ас. Иван Кьосев. Мисля, че има желание да помогне, но също така мисля и че основната тежест пада върху нас. В крайна сметка за какво ми е някой да ме мотивира да уча?! Ако не сме влезли достатъчно мотивирани да учим точно това (i.e. Право), тогава много лошо... Ето защо съм убеден, че който иска да извлече нещо ценно от упражненията при Кьосев, определено може да го направи, защото на човека му личи, че знае много. От нас зависи да му покажем, че ни интересува да научим нещо ново, което може да ни е от полза ;) В крайна сметка Университетът е място, където човек по презумпция идва мотивиран - не можем да очакваме някой да ни "бута" :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
francesco totti
Пишете, о, братя

Мнение от francesco totti »

Здравейте, колеги. Аз също съм първи курс и малко късно се включвам във форума, но все пак по-добре късно, отколкото никога :)
"Да знаеш законите- това не означава да владееш техните думи, но тяхната сила и власт"
Целз
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Ти си се отчаял май от Рома и си намерил нов пристан :lol: Добре дошъл :P
francesco totti
Пишете, о, братя

Ахахахах, това беше добро :lol: :lol: :lol:

Добре заварили :D
"Да знаеш законите- това не означава да владееш техните думи, но тяхната сила и власт"
Целз
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Някой от вас мисли ли да ходи на бригада това лято?Аз много се чудя дали ще могат да се изтеглят изпити,а нали от тази година вече не можеш да запишеш с не взет изпит.
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Дебеличкият пак изнесе една доста забавна и занимателна лекция. Чак накрая малко се издразних, че е само 1 час, а с пенсионера имаме 2 часа примерно.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Аз лично бих идвал в 7 часа в СУ за реториката....Друг е въпросът е, че други трябва да стават в 5, за да го направят. 8)
tinglit
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от tinglit »

И на мен реториката ми допада, но днес не спрях да се прозявам :oops: Даже по едно време ми стана неудобно.... (просто много ми се спеше). :mrgreen:
...Work smart, not hard!...
francesco totti
Пишете, о, братя

Реториката е най-яката дисциплина от всичките. Преподавателят също ми изглежда печен и си мисля, че ще са приятни лекциите, въпреки ранния час...
Целз
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

francesco totti написа:Реториката е най-яката дисциплина от всичките. Преподавателят също ми изглежда печен и си мисля, че ще са приятни лекциите, въпреки ранния час...
Величко Руменчев е собственик на "Софи-Р". Той води избираем предмет "Съдебна реторика". Къса зверски.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Това, че късат зверски, е слух за 95% от преподавателите.... дето се вика, то им влиза във визитните картички. Ако учиш като хората, все една тройка ще изкараш. Аз затова съм решил като дойде сесията, сам да видя за кого слуховете са верни или пък са просто запис на грамофонна плоча, щото някой студент някой път не е учил и даденият професор го е скъсал и оттогава скъсаният е решил да си го изкара като обявява преподавателя за най-голямото зло на света. :wink: поне това е моето мнение.
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Шопов даде ли за учене правни принципи ?
Заключено

Обратно към “Други”