Vintersorg написа: Цените са толкова надути, че се чудиш нова ли книга купуваш или издание на „Партиздат”.
На вас дреме ли ви? Купувате ли книги оттам?
Купувам и оттам, и от книжарници. Дори да го закрият, няма да ми липсва, както няма да ми липсва вехтошарника пред Синодалната палата!
Офф: Книгите на Партиздат са били най-евтини, защото са били пропаганда!
Boromir написа:Ако сложат пейки и саксии с цветя (или скулптури и нечий паметник) на мястото на сергиите, би било много хубаво.
Ама с уговорката, че няма да са "скулптури" като тия недоразумения, дето са покрай реката след стадиона. Или като тая шашма в шадравана пред народния театър. Ако са като тия баш пред стадиона, и аз ще се зарадвам.
Последно промяна от Лорд Носферату на 18 Окт 2008, 19:01, променено общо 1 път.
I'm one lab accident away from being a supervillain.
Ти... добре ли си?
Това, че за тебе значи нещо, защото предполагам си от тоя район на София, няма значение. Една градинка, катерушки и пейчици с пясъчни пътеки на това място биха освежили неимоверно и без това претоварения район. А книгите - в книжарниците, по-качествени, по-евтини, по-легални.
Един прост пример - по-принцип рядката за българия книга "Арабско-русский словарь Х.Баранова", тук струва около 70 лева, от книжарница. С поръчка от една специализирана за руска литература - около 55. Обаче, когато го търсех на Славейков, ме посрещна един мазен дебелак с мазна, цялата на петна пухенка и ми заяви в очите, че не мисли, че имам пари да си го платя. Когато попитах, колко все пак искаше, той с крайно нежелание се обади по телефона и от там му отговориха - 180.
Та толкова с Славейков, да ги махат тия панаирджии от там.
phoebe написа:Една градинка, катерушки и пейчици с пясъчни пътеки на това място биха освежили неимоверно и без това претоварения район.
Абсолютно! Аз съм си от тоя район горе-долу (на 5 мин ми е) и именно затова ми се ще така да стане. От там вече няма минаване. Помня като учех английски там няколко години и имаше много по-малко сергии. И по-малко хора, де. Когато е празно през нощта е несравнимо просто. Но да видим. Стискам палци да махнат сергиите и да сложат нещо зелено И да пуснат фонтана.
Ха-ха-ха...
Ха-ха-ха..
Ха-ха-ха-ха.
Наскоро минавах оттам и видях някакъв стар сборник с поезия на Вутимски за 15 лв, а друг на Емили Дикинсън - на български! - за 30.При положение, че на английски ще да е по-малко.А изданието на Вутимски на "Захари Стоянов"(от които по убеждения не купувам, но това е друг въпрос) - за 6.Наскоро УИ "Климент Охридски" издаде свой сборник с негови неща за около 12 лева, ако не се лъжа.Нов-новеничък.
Впрочем всички знаят за какво става въпрос.Купуването на книга не е като да си купиш баница - доближиш се до лавката, продавачът веднага те пита:"Какво ще желаете?" и ти отговаряш "Една баница със спанак"/"Тонио Крьогер" на Томас Ман да имате?"
Даже в София да бяха останали само "Хеликон" и "Славейков", не бих си взел нищо от площадчето.И не, никога не съм си вземал нищо оттам, понеже съм с претенцията да се държат с мен като с човек.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
С мен пък винаги са се държали окей. Ма то е, щото се усмихвам по много и често. И щото знам как да си поискам. Пък и за мен винаги правят отстъпки.
Смешни сте....пясъчник и пързалка там биха стояли по-добре , колкото на мястото на езерото Ариана - най-голямата и евтина книжарница с най-милите служители на света....
А ако си мислите, че там е пренаселено, тъй като не сте градски тип(защото аз обичам шума от стъпките на хората), отидете на лекция в Ректората, където на един път се събират по 300-600 "многознайковци".
JudyRamone написа:С мен пък винаги са се държали окей. Ма то е, щото се усмихвам по много и често.
И аз се усмихвам, но са ме навиквали като куче само защото правя по 4-5 кръгчета, докато реша дали да си купя нещо и какво да е то. Което всъщност си е мое право, но нейсе.
JudyRamone написа:
А ако си мислите, че там е пренаселено, тъй като не сте градски тип(защото аз обичам шума от стъпките на хората), отидете на лекция в Ректората, където на един път се събират по 300-600 "многознайковци".
Нещо не разбирам... тук всички сме студенти в СУ и сегиз-тогиз ни се случва да сме на лекции в Ректората.
Иначе и на мен
camel написа:Не ми дреме. Ще остане само блед носталгичен спомен.
Ми аз съм си градски тип. Обичам да има много хора. Но все пак да може да се върви. Не мога да кажа нищо за продавачите на книгите, ама е малко кофти, като си купуваш диск да чакаш 15 мин да иде оня до "склада", да вземе (или дори да запише тогава) диска и като се върне, да си го извади от скришното място в гащите и да ти поиска 15лв за това (поне толкоз беше навремето). Отделно, че ако не работи диска, получаваш само обяснения как работи.
При мен няколко работеха, два не работеха. И ме успокояваха, че работят. Щото иначе да върнат пари - да, бе, да.
Но ми беше странно как преди всяка полицейска проверка, се изнасяха за секунди.
Иначе още виждам тоя, дето си купувах предимно от него, от време на време да минава там да си каже здрасти с някои познати сергиджии... ама все е с качулка
В общи линии съм съгласен с казаното дотук - книжният пазар на пл. Славейков отдавна е анахронизъм, и макар че в прогимназията беше основният ми източник на книги, това отдавна се е променило. Дано също така да отворят и фонтана(макар че затова май трябва да приключи следствието по случая), днешните тийнейджъри не си го спомнят работещ.
Майна, ти си крайна е така.
Разбрахме, винаги искаш да си права - е сори, ма не става.
Имаш си право на лично мнение, но недей го налага на другите
Ако беше по-културно направено, да имаше онзи приятен за сетивата "творчески хаос" - окей, даже съм "за" повече такива места в София, но сега просто е един битак за книги. От долнопробен тип.