Информатика или Информационни с-ми?

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
quanchi
Писаружяк
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Re: Информатика или Информационни с-ми???

Мнение от quanchi »

Ми да, отказват се или минават в някое тяхно по-високо желание.
TsukI написа:Ти с каква оценка влезе в СИ, сега доволен/а ли си?!?
Не влязох за 3 стотни, сега съм ИС. Не мога да преценя и да ти кажа обективно мнение как е. 1 седмица имаме лекции. Засега е добре :)
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Аз сега от средата на септември започнах да се готвя и имам чувството, че нищо незнам като всяка седмица взимам различна тема. В училище винаги съм бил добър по математика, но въпреки това се записах на информационни технологий по математика, ама нещо не съм мн доволен. Както и да е преди няколко дни се пробвах на задачи давани миналата година и ми се сториха ужасно трудни. Как ще ме посъветвате да се готвя за изпита?
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
quanchi
Писаружяк
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Мнение от quanchi »

Виж си ЛС :)
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Готово
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

Само да вметна. Има вероятност да реорганизират "компютърните" специалности във ФМИ-то.
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Откъде го чу или прочете това? И ще засяга ли и старите кучета или само новоприетите?
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

Crescent написа:Откъде го чу или прочете това? И ще засяга ли и старите кучета или само новоприетите?
За кандидатите. Трябва да улесни избора за кандидат-студентите. Иначе е съвсем естествено недоумението на автора на темата. За добре е. Какво ще е, ще се види в бъдеще.
EnterTheMatrix
В началото бе словото

Мнение от EnterTheMatrix »

Първо, за тези които ще кандидатстват, не слушайте глупостите, които половината изсипаха в тая тема против Информационни системи! Някои си мислят, че като са КН и са най-великите. Това, че ИС още не е навлязла в нашата "невероятна" държава, не означава, че няма реализация. "Занаятчии" са всички други, но не и ИС. В световен мащаб, хората завършили ИС командват нахаканите програмисти! Който не вярва, да се поинтересува! Не се влияйте от некомпетентни хора! Много са сгрешили така. Злобата на някои няма граници. Много интересно след като не учат в тази специалност, как знаят колко се учи в нея и как се готвят студентите!? На никого от нашата специалност ИС не му е приятно когато "милите" колеги от КН говорят врели-некипели за ИС и настройват бъдещите студенти против нея.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: Информатика или Информационни с-ми?

Мнение от Methuselah »

Добре.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Аз ще спра да се ебавам с ИС когато я преместят в Стопанския факултет и я преименуват на "ИТ Секретарство", каквато всъщност е.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
EnterTheMatrix
В началото бе словото

uktc написа:Аз ще спра да се ебавам с ИС когато я преместят в Стопанския факултет и я преименуват на "ИТ Секретарство", каквато всъщност е.
А КН къде трябва да я преместят? Някъде около ИС по твоята логика, защото ИС си контролира всички "забавни" човечета от КН. Един асистент правилно казваше за КН - "вестникарската специалност". Няма какво повече да споря. Дано само бъдещите студенти не вземат предвид простотиите на комплексарите!
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

EnterTheMatrix, няколко човека просто изразихме мнение относно различните специалности с конкретна аргументация. Така че, за да е съдържателна твоята гледна точка, мисля, че е добре ти също да я защитиш с доводи и примери.

edit: И още нещо да добавя. Дайте да не го превръщаме това в спор коя е най-добрата специалност по принцип. Това са глупости. Всеки казва според неговите интереси кое е най-добро и това е начин да се сравнят отделите специалности.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

К'во командвате бе? Вие учите за секретарки. Това ако е командване, здраве му кажи. Ако мислиш, че office assistant (това, за което учите) е командване... Абе учете к'вото искате. Само казвам, че не си заслужава да си пропилявате 5 години от и без това късия човешки живот, за нещо безсмислено като ИС.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
EnterTheMatrix
В началото бе словото

sedrik написа:EnterTheMatrix, няколко човека просто изразихме мнение относно различните специалности с конкретна аргументация. Така че, за да е съдържателна твоята гледна точка, мисля, че е добре ти също да я защитиш с доводи и примери.
Аз никога не съм казал нещо против някоя специалност! Отговарям на нападките и глупостите подобаващо. Не съм и говорил конкретно за теб. Ти много ясно обясни с по няколко думи специалностите. Някои обаче решиха, че трябва да плюят по ИС и да излагат некомпетентните си мнения. Защо всеки не си гледа неговата специалност и не дава информация само за нея? Аз не съм тръгнал да говоря на кандидат-студентите че еди коя си специалност е за "занаятчии" или че там нищо не учат и едва ли не са тъпи. Това различава нас от някои други специалности - ние не говорим против тях. Аз лично имам уважение си към всяка една специалност и студентите учещи в нея. Не може сега да се правим. Защо не се изтъкват чертите и предимствата на собствената специалност, а се говори против другите?! Това качество и е типично за повечето българи за съжаление. Няма да пиша за ИС, защото все пак имаше и компетентни мнения, които долу-горе показаха някои важни черти на специалността. Едва ли хората, които пишат против ИС дори знаят какви възможности дава тя.
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Гледам доста се е изписало....
ми нека да кажа нещо...белкем' някой го прочете пък и ако го осмисли ще е още по-добре.... :laughing9:
Няма специалност във ФМИ която да гарантира че ще си по-добър програмист от другия(тук може да се посмеете и после да се застреляте )
Отделен е въпроса че примерно КН е много по насочено към програмирането от примерно Статистиката...но да твърдите кои излизали търговци кои не ... :laughing9:
Познавам хора които не учат във ФМИ , дори които нямат висше но това не им пречи да работят за Фирма в USA като senior.....team leader .... etc...
Я я кажете тази година к'во стана на Imagine Cup :laughing9: (in BG ..)
Пич като искаш да станеш добър и да си в ИС вземаш книжки и сядаш да четеш...
примерно на КН-то Java-та им е 1-2 книжки....е неможеш да отделиш време ли !?
Ако си заинтересуван мога и да ти ги кажа :laughing9: ... (но се надявам сам да се справиш ) / за всеки предмет си има литература и нищо не ти пречи да я четеш...
Така че ти си чети здраво и после гледай на интервюто к'во става...нема се плашите от ИС-то ей :flower: ....
Ама аз като гледам и не се плашите де карти играете...така че който к'вото си надроби....
Четеш и помпаш изборни (те и те за шашмата ,смисъл има ги в Google , ама за CV-то става ^^ )
Оставям ви да си мерите ония ви работи....ама е безмислено....
Не съм гледал какъв е първия въпрос но по заглавието разбирам едно нещо....
ей автора...има си учебни планове виж ги,ако не ти говори това нещо(изпий 5 ракии),ако и предметите не ти говорят нещо тогава не пробвай във ФМИ :) joke!
И не пускайте такива теми спец. vs./or спец. щото гледам се карат колегите...
Айде лека ви нощ !
0x00000000
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”