Всъщност, защо хората се разделят ?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re: Всъщност, защо хората се разделят ?
това със смъртта е измислица от приказките! колкото и да се обичат двама души,колкото и компромиси да направят,за да се разбират,колкото и хубаво да им е заедно,в един момент,когато вече нямат чувства или не могат да се разбират,когато единия се промени,когато започнат лъжите и караниците е много по-добре да се разделят. ако любовта им не се промени дори за миг тогава може да се обичат и докато станат на 100
но това е почти невъзможно.....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Всъщност е доста възможно,и лесно. Само че малко хора го осъзнават.
Toto-I will remember
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Според мен, когато човек е с някого любовта му постоянно се променя. Има нещо като израстване или не знам как да го нарека.. но в никакъв случай чувствата не остават същите като в началото и според мен по това се познава истинската любов, ако след известно време чувствата са се увеличили, въпреки караниците и битовите проблеми. Нещо ми е сънено и не знам дали се изразих много добре.renesanz написа:ако любовта им не се промени дори за миг
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Рене, говорим защо хора, които се обичат, се разделят. Не защо се разделят хора, които не се обичат или които, поради някаква причина, са спрели да се обичат.
И айде нека не говорим за измислици от приказките.
И айде нека не говорим за измислици от приказките.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
Туй и аз се опитвам да го отгатна и не ми се получава вече мноооого време...Търговецът на кристал написа:Рене, говорим защо хора, които се обичат, се разделят.
И защо да са измислици? Аз лично вярвам, че това е напълно възможно... Но оставете „възможно“ (всичко е възможно) - вярвам, че е и достатъчно вероятно, ако наистина го пожелаеш и се потрудиш за него...Търговецът на кристал написа:И айде нека не говорим за измислици от приказките.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
О, възможно е двама души да останат влюбени цял живот. Но хората живеят със заблудата, че любовта се случва от само себе си.renesanz написа:ако любовта им не се промени дори за миг тогава може да се обичат и докато станат на 100но това е почти невъзможно.....
Да, любовта се променя. И това си е напълно в реда на нещата.
Но проблеми в една двойка винаги има. В тийнейджърските си години си изградих една представа за идеалния тип характер на мъжа, когото ще търся. И си вярвах напълно в това нещо, че този съвършен (за мен) човек съществуваше все някъде. И трябва само да го намеря.
В един момент го срещнах, но се оказа, че не човекът е съвършен. А аз трябва да го видя такъв.
Собственото ни отношение към партньора ни е един от ключовите моменти в една връзка. Винаги ще има нещо за дялкане, винаги ще има недостатъци. Но когато хората се обичат - те се борят на всяка цена да преодолеят тези недостатъци.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
... или да ги преодолеят, или да установят, че са ги обикнали. За какво са ви идеални мъже? Оф, като казах това, че се сетих - вчера в едно от упражненията трябваше да изградим образа на идеалния мъж... и бяхме 19 жени и Светломир. Бедничкият, беше червен до лилаво и отчаяно се опитваше да не слуша и/или да избяга.
Не е лесно да се угоди на 19 жени - никак даже. Още повече, че по някои въпроси не можахме да стигнем до консенсус.
Кокоша му работа. Както и да е, списъкът с качества го пазя, ще го пусна в някоя друга тема.
Мидуинтър,
Естествено, че любовта ще се променя - ако хората, които се обичат, се променят (а това се случва), пък любовта остава същата, нещата не отиват на добре. Затова е съвсем в реда на нещата и тя да расте. С една дума, съгласна съм с теб, като изключим това с преодоляването на недостатъците - невинаги е нужно да се правят опити да формираш другия според някакви твои субективни очаквания. Дори и да успееш, вече няма да е той/тя, а твое собствено "чудовище", което ти си създал/а и което в даден момент вероятно хич няма да ти хареса.
Ужас... просто е тоооолкова рано сутринта...
Ангел - аз имах предвид нещо друго, но си прав, да.
Не е лесно да се угоди на 19 жени - никак даже. Още повече, че по някои въпроси не можахме да стигнем до консенсус.
Мидуинтър,
Естествено, че любовта ще се променя - ако хората, които се обичат, се променят (а това се случва), пък любовта остава същата, нещата не отиват на добре. Затова е съвсем в реда на нещата и тя да расте. С една дума, съгласна съм с теб, като изключим това с преодоляването на недостатъците - невинаги е нужно да се правят опити да формираш другия според някакви твои субективни очаквания. Дори и да успееш, вече няма да е той/тя, а твое собствено "чудовище", което ти си създал/а и което в даден момент вероятно хич няма да ти хареса.
Ужас... просто е тоооолкова рано сутринта...
Ангел - аз имах предвид нещо друго, но си прав, да.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- renesanz
- Легендарен флуудър
ами хората,които се обичат не се разделят,разделят се,когато вече са спрели да се обичат
и всеки разбира обичта по свое му,и има своя представа за нея,която понякога не отговаря на представата на другия... и може би това да виждаме партньора "идеален" в собствените си очи е самозаблуда,защото явните неща не могат да бъдат пренебрегнати..... всичко е до характер..с някои хора можеш да запазиш любовта за цял живот.. 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е да де... Когато хората СЕ ОБИЧАТ, не се разделят поради други причини, освен горната. Виж, когато не се обичат/са спрели да се обичат/се обичат недостатъчно, за да устоят на предизвикателствата към връзката им, тогава сценарии има много.Търговецът на кристал написа:Аз вярвам, че единствената причина двама души, които се обичат истински, да се разделят, е смъртта. Не съм чак такава романтичка, просто не се сещам за никакво друго рационално обяснение...
В края на ноември
В края на ноември
- Longbow
- Паисий
Полу-неистина. Това, че са загубили Обичта си един към друг, може да бъде причина, но определено не е единствената... Мога да ти споделя поне два примера за раздели, въпреги продължаващата и неизменна Обич.renesanz написа:ами хората,които се обичат не се разделят,разделят се,когато вече са спрели да се обичат
Не мисля че е „самозаблуда“, а че е избор. Можеш да приемеш и видиш всичко, по начинът/начините, по които искаш/имаш нужда, стига да избереш така. „Самозаблуда“? Нима не определяме сами субективната си реалност?renesanz написа:... и може би това да виждаме партньора "идеален" в собствените си очи е самозаблуда,защото явните неща не могат да бъдат пренебрегнати.....
Това трябва да е вярно! Но правиш ли отлика между Любов и Обич?renesanz написа:..с някои хора можеш да запазиш любовта за цял живот..
Дали важи горният ми аргумент за разликата между Любов и Обич? И Обичта и Любовта нямат количествени измерения... Неуместен ми се чини изразът „не се обичат достатъчно“... Според мен, правилният въпрос не е „колко“ , а „как“... Защото можеш да Обичаш с цялото си същество, но не от тази Обич да има нужда обекта на твоята Обич... И обратното е валидно - може да бъдеш Обичан безмерно, но да не е такава Обич, която ти е нужна...Търговецът на кристал написа:Е да де... Когато хората СЕ ОБИЧАТ, не се разделят поради други причини, освен горната. Виж, когато не се обичат/са спрели да се обичат/се обичат недостатъчно, за да устоят на предизвикателствата към връзката им, тогава сценарии има много.Търговецът на кристал написа:Аз вярвам, че единствената причина двама души, които се обичат истински, да се разделят, е смъртта. Не съм чак такава романтичка, просто не се сещам за никакво друго рационално обяснение...
Бъркам ли?

- renesanz
- Легендарен флуудър
правя,да. и можеш да запазиш Любовта.
ами сами правим избора си,следователно сами се заблуждаваме ако се опитваме да не виждаме недостатъците. мисля,че те трябва да се поправят.
ами сами правим избора си,следователно сами се заблуждаваме ако се опитваме да не виждаме недостатъците. мисля,че те трябва да се поправят.
- Longbow
- Паисий
Чудесно! И благодаря за главната буквичка!renesanz написа:правя,да. и можеш да запазиш Любовта.
По тази логика, не излиза ли, че целият свят е една илюзия (връзката е малко абстрактна и комплицирана, затова е много вероятно да не се види, което си е ОК)?renesanz написа:ами сами правим избора си,следователно сами се заблуждаваме ако се опитваме да не виждаме недостатъците. мисля,че те трябва да се поправят.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ангеле, а ти дали не задълбаваш твърде много в смисъла на конкретната дума?
Перфектно знаеш какво имам предвид, когато казвам, че не са се обичали достатъчно - това означава, че са се поддали на външни фактори или любовта им не е устояла на външна намеса, или приоритетите им са ги подмамили, или не са успели да направят нужните компромиси... Щото хем са се обичали, хем не са били силни или не са били заедно, най-общо казано.
А колкото до последното ти изречение - е, аз какво опявам от деня на регистрацията си в този форум и от много, много по-рано, всъщност? Всичко друго, по всякакъв друг начин, само не "въпреки" - не искам никой да прави жертвата да ме обича "въпреки недостатъците ми". Блаааах, това си е обида.
Перфектно знаеш какво имам предвид, когато казвам, че не са се обичали достатъчно - това означава, че са се поддали на външни фактори или любовта им не е устояла на външна намеса, или приоритетите им са ги подмамили, или не са успели да направят нужните компромиси... Щото хем са се обичали, хем не са били силни или не са били заедно, най-общо казано.
А колкото до последното ти изречение - е, аз какво опявам от деня на регистрацията си в този форум и от много, много по-рано, всъщност? Всичко друго, по всякакъв друг начин, само не "въпреки" - не искам никой да прави жертвата да ме обича "въпреки недостатъците ми". Блаааах, това си е обида.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 17 Окт 2008, 09:30, променено общо 1 път.
В края на ноември
В края на ноември
- renesanz
- Легендарен флуудър
да,означава,но ако има неща,които са проблемни за връзката ви,и ако има неща,които могат да бъдат поправени в името на връзката ви,няма ли да бъде по-добре да се опитаме да ги поправим?
- Longbow
- Паисий
Съмнявала ли си се?Търговецът на кристал написа:Ангеле, а ти дали не задълбаваш твърде много в смисъла на конкретната дума?
Благодаря, че изясни! Наистина, не бях те разбрал, но за да не ме намразвате повече, няма да изписвам, как е трябвало да се изразиш, че да нямаме подобно разминаване... Иначе - звучи добре, но не знам какво точно ме човърка около това... Ще помисля през следващите 6 часа упражнения/лекции...Търговецът на кристал написа:Перфектно знаеш какво имам предвид, когато казвам, че не са се обичали достатъчно - това означава, че са се поддали на външни фактори или любовта им не е устояла на външна намеса, или приоритетите им са ги подмамили, или не са успели да направят нужните компромиси... Щото хем са се обичали, хем не са били силни или не са били заедно, най-общо казано.
Напълно съгласен. (рядко го казвам)Търговецът на кристал написа:А колкото до последното ти изречение - е, аз какво опявам от деня на регистрацията си в този форум и от много, много по-рано, всъщност? Всичко друго, по всякакъв друг начин, само не "въпреки" - не искам никой да прави жертвата да ме обича "въпреки недостатъците ми". Блаааах, това си е обида.
На какво се гради една емоционално интимна връзка (да оставим настрана физическите аспекти за момент)? Ето как виждам аз нещата: „моето Щастие е функция от твоето Щастие => правя те Щастлив/а и това ми носи Щастие; по едно невероятно стечение на обстоятелствата, взима че се оказва, че твоето Щастие е функция от моето => значи взаимно се правим Щастливи“. Това е връзката, според мен - преливане на личните приоритети, по начин, който прави общото им по-голямо от сбора (аналогично на една ентропийна аномалия <която всъщност е физичен закон>). Ако това „поправяне“ отнема от Щастието на единия, то неизбежно би следвало да отнеме и от това на другия. Според мен, „поправките“ се правят не в името на връзката, а в името на лична прищявка на единият партньор и това ги превръща в „повредки“... Да, Човек непрестанно се променя, развива... Но всичко, което му бива наложено като промяна е извън естественото му развитие като Личност и, следователно, би следвало да има негативен ефект... Ако и намеренията да са били добри...renesanz написа:да,означава,но ако има неща,които са проблемни за връзката ви,и ако има неща,които могат да бъдат поправени в името на връзката ви,няма ли да бъде по-добре да се опитаме да ги поправим?