Не плащаш парно, оставаш без дом?
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
http://society.actualno.com/news_187471.html
Това въобще възможно ли е? Правистите какво ще кажат по въпроса? Ако наистина ще се приеме такъв закон, трябва вече депутатски глави да падат!
Това въобще възможно ли е? Правистите какво ще кажат по въпроса? Ако наистина ще се приеме такъв закон, трябва вече депутатски глави да падат!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Не плащаш парно, оставаш без дом?
Който не си е плащал, да се оправя. Изобщо не ме е*е. Трябва да има някакви санкции. Не може, едни да си плащат редовно, а други да минава между капките всеки път.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
тези,които минават между капките, няма да спрат да го правят. Не си ли наясно със ситуацията в милата ни страна...ники написа:Който не си е плащал, да се оправя. Изобщо не ме е*е. Трябва да има някакви санкции. Не може, едни да си плащат редовно, а други да минава между капките всеки път.
Toto-I will remember
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Еми, за това трябва да има и санкции. Който не може, да плаща парно, да мине на алтернативни наини на отопление или поне да не го набримчва на 5. То е ясно, че имота няма да им го вземат, ама поне по някакъв друг начин да се налагат глоби.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
На мен ми се отваря новина за "Мармарай".
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Обърках линковете, сега е оправено.castelo написа:На мен ми се отваря новина за "Мармарай".
Въпрос към Ники
А тези, които искат да се откажат от "услугите" на Топлофикация? Те защо трябва да плащат нещо, което не ползват?

Ерго - плащайте си парното. Какъв е проблемът?

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе някак не върви да ти дойде месечна сметка 150 лева, при положение, че си се отказал от парното и плащаш само за 2 или 3 общи тръби. 

И ти си прав. Но аз имам предвид тези с хилядите левове задължения, дето няма как да се натрупат от общи тръби.

- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
еми именно техните заължения ще тр да плащат обикновените хора...Boromir написа:И ти си прав. Но аз имам предвид тези с хилядите левове задължения, дето няма как да се натрупат от общи тръби.
Toto-I will remember
Съдейки по нередовните платци в нашия блок - ми и те са обикновени хора. Аз лично познавам един пич, дължащ 4000 лева - ми аз съм по-необикновен от него, честно. Просто явно са нужни куки и съдии-изпълнители, които да секвестират телевизори и перални.

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прав си и ти, че като ползваш нещо, трябва да се плаща и че има хора с хиляди левове задължения, но го има и моментът, че Топлофикация много здраво надуват сметките. Част от хората, които не си плащат го правят именно поради тази причина, а не защото не им се плаща. Най-лесно е да плащаш като поп.
Иначе, за да ти вземат апартамента, трябва да има процес. В този процес, Топлофикация трябва да докаже правилността на сметките си, а те бягат от това като попарени. Да вземем например случая с нашия вход. 4 етажа с общо 12 апартамента, от които само в 11 има хора. От тези 11, 3 май са без парно, едни крадат яко (бащата на мъжа е някакъв техник и постоянно им прави нещо по тръбите), а на останалите сметките ни са невъзможно високи. Ей сега в момента си пиша с баща ми по Скайп и си говорим точно за това. Бил е до омбудсмана, един тон документи има там при тях, понеже от някакво сдружение за защита на потребителите ще заведат общо дело срещу топлофикация за надписване на сметки. От там му казали, че е невъзможно такова малко блокче като нашето да използва толкова топлоенергия. 75% от софиянци не били плащали, а Топлофикация нямат право да си съберат парите, понеже са надписвали сметки. Тоест, с две думи, само плашат гаргите.
Иначе, за да ти вземат апартамента, трябва да има процес. В този процес, Топлофикация трябва да докаже правилността на сметките си, а те бягат от това като попарени. Да вземем например случая с нашия вход. 4 етажа с общо 12 апартамента, от които само в 11 има хора. От тези 11, 3 май са без парно, едни крадат яко (бащата на мъжа е някакъв техник и постоянно им прави нещо по тръбите), а на останалите сметките ни са невъзможно високи. Ей сега в момента си пиша с баща ми по Скайп и си говорим точно за това. Бил е до омбудсмана, един тон документи има там при тях, понеже от някакво сдружение за защита на потребителите ще заведат общо дело срещу топлофикация за надписване на сметки. От там му казали, че е невъзможно такова малко блокче като нашето да използва толкова топлоенергия. 75% от софиянци не били плащали, а Топлофикация нямат право да си съберат парите, понеже са надписвали сметки. Тоест, с две думи, само плашат гаргите.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Защото Топлофикация е монополист и си прави каквото си ще.Don Horhe написа: А тези, които искат да се откажат от "услугите" на Топлофикация? Те защо трябва да плащат нещо, което не ползват?
А какво ще стане, ако евентуално Топлофикация коригират сметките, изплатят съответните компенсации и тогава тръгнат да си гонят хората, които не са плащали сметки? Възможно ли е изобщо?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен да, поне на теория. Ако върнат парите, и с тези пари хората си платят коригираните сметки, които ще са много по-ниски от сегашните, би било чудесно. Ама нали се сещаш това кога ще стане... 

Някъде споменаха, че сред най-неизправните длъжници на топлофикациите е централната държавна администрация, защото отдавна никой нищо не плащал за отоплението на министерства, агенции и т.н...