radja написа:рядко определям хората, които всячески се стремят да направят впечатление на преподавателите като "пичове", просто защото начинът по който го правят не ми допада особено.
обикновено успявам да седна до 4 ред и то сравнително централно. принципно се опитвам да слушам и записвам, но бързо губя интерес(явен индивидуалист съм- предпочитам да чета сам) и в най-добрия случай завършвам лекцията само слушайки.
anyway, на мнение съм, че лекциите не са за да показваме колко много харесваме очната линия на преподавателите си или за да инспектираме новите им обеци или игли на вратовръзките, а за да добием някаква представа от изучаваната материя.(понякога изучаваната материя е къдрокосата колежка от дясно на нас- при мен винаги е една и съща..)
бтв ако не успея да хвана до 4 ред обикновено сядам по-назад и убивам времето, тъй като 0% вероятност да се чуе нещо(освен при Новкиришка)
що се отнася до времето- винаги съм 10 по-рано или съвсем малко след(последния случай е поради urgent посещение на кафелафката до вътрешния вход(най-чиста е и опашката се изнизва най-бързо).
Ами аз пък исках да кажа,че според мен не е правилно да се прави заключение,че едва ли не всеки,който седи по-напред в аудиторията,го прави с някакви користни цели. Аз лично никога не успявам да седна по-напред от 3-ти ред,но ако имах възможност,винаги ще седя някъде отпред поради една простичка и известна на всички причина-проблема с озвучаването. А що се отнася до намеците,че някои хора сядат отпред,за да бъдат забелязани-това ми се струва странно и неотговарящо на истината. Преподавателите си имат достатъчно много задължения и изобщо не целят да помнят някого. Просто някои хора искат да учат и затова идват по-рано и заемат хубави места,за да могат спокойно да слушат и записват. Като цяло мисля,че ако има някой,който иска да изпъква,седейки винаги отпред,то той просто няма реална преценка за действителността.Но с цялата си добронамереност и наивност аз наистина смятам