Задължителни лекции за право?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Задължителни лекции за право?

Мнение от proUSA »

MidwinterSun написа:Те хубаво въведоха заверките, обаче...
1. Ако човек е бил с намерението да не присъства всеки ден в университета и да си работи, той си записва задочно обучение. Познавам такива хора, освен това задочното винаги е с по-нисък бал от редовното.
С тази забележка, че задочното учат една година повече, т.е. шест.

Съгласен съм с твърдението, че има бедни студенти от провинцията, но има и студенти, които трябва да издържат семейства, които живеят с един родител и не е редно да бъдат задължавани да присъстват.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

И що пък да трябва да записвам задочно? Изпускате основната идея, струва ми се. Повечето от хората, независимо дали са работещи или по други причини не могат да присъстват на 100% от занятията, искат да ходят... И аз съм от тях. Да не говорим, че предпочитам лекциите пред упражненията... Става въпрос за нереални условия - 100% си е чисто и просто ТЪПО!!! Нали веднъж ще ти закъснее автобуса... Бележка от шофьора ли да искам??? Или ще ми е лошо и трябва сигурно личният ми лекар в Добрич да ме прегледа по телефона и да ми прати бележка по факса... Не бъркайте нещата. Записали сме се редовно, защото искаме. Това че има единици, на които кракът им не е стъпвал в университета, не означава, че трябва да пре*бават останалите, които искат да получат реално това, за което са отишли там! Аз също работя, ходя на курсове (по юридически английски, искам да го отбележа щото навсякъде го искат, а ние го нямаме в плана!!!!!) и едвам успявам да стигам от офиса до унито, после обратно и така по няколко пъти на ден, не за друго ми е *баси програмата... Не се оплаквам, просто говорим за различни неща. И при такова ежедневие, което е познато на мнозина, условията в които ни поставят, са просто нереални...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Хм... Че досега не съм видяла на задочник да му забранят да посещава редовните лекции. Ако искаш да ходиш на лекциите, не е нужно да записваш задължително редовно.
Отделно, че с курс от 300 души дори да не си студент в СУ, пак ще се навреш да си слушаш...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

MidwinterSun, ти си 1ви курс, вярвай ми, по - големите знаят повече. Почакай малко време, виж кое как и после говори. Защото при теб са малко предмети и са ти казали, че никой нищо няма да гледа, а на нас ни се казва "ами, аз просто изпълнявам казаното отгоре, така че ... идвайте си, няма как да ви кажа да не идвате". А аз съм само 2ри курс, ако мислиш, че нагоре става по - лесно, грешиш ... просто не казвай голяма дума сега, в началото.

+ нормално е новата година да увеличат таксите за 1вокурсниците, но при условие, е сме влезли на една цена, така да го кажа, би трябвало да си я запазят, а не да поскъпне за еди кой си курс, да се запази за еди кой си и да падне за еди кой си :x

Тепърва очаквай да се сблъскаш с абсурдите из университета, който, вярвай ми искрено, въпреки всичко истински уважавам и обичам.
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Е, аз си казах, че говоря за първи курс, пък от втори нататък не знам как ще се развият нещата. Нали ние сме на всичкото отгоре по някакъв нов учебен план, който дори ще можем да получим някъде чак ноември.

А и така или иначе, само правя предположение, не заключение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

Какво включва новият учебен план?
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”