Има ли право съседът ти да решава вместо теб?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Има ли право съседът ти да решава вместо теб?

Мнение от Smoking Mirror »

А не е ли по-абсурден законът дето задава задължителни минимални изисквания за домашни любимци според европейските стандарти? Щото съм убеден, че поне половината от тия дето се оплакват, че съседите им нямали право да решават вместо тях го прочетат, ще се убедят, че са в негово нарушение и не са осигурили минималното изисквано по закон пространство за да може котката им да се чувства комфортно. Който закон е влязъл в сила от повече от година, но никой не го знае. Както и никой не го ебе, че животните имат повече права от децата, ама това е друга тема.

И какъв е изводът? Дори и да се приеме тоя закон какъв ефект ще има? Никакъв - точно какъвто имаше предния.

Иначе по принцип съм за този закон, защото е опасно и некоректно да държиш големи и агресивни кучета в апартаментен комплекс. Пък не може сега на всеки да се тръгне да се проверява дали кучетата му били възпитани, кротки, мили, дали му давали любов или ядат бебета за закуска. Пък като толкова много искате да имате Куджо - купете си къща, дори не е необходимо да напускате столицата, има достатъчно места и в нея, пък си го гледайте там, където нямате съседи.

А, Марти, не си прав за молбите. За съжаление (или по скоро за щастие) животът няма само юридическо измерение. Официално като напишеш тая молба за която говориш до общината единствените последици, които би трябвало да настъпят са тея предвидени в съответния нормативен акт (в случай, че процедурата е такава, в което не съм особено сигурен) - т.е. общината ще задължи съседът ти по някакъв начин да си наебе кучето, така че то да не ти пречи. Обаче реално това ще е само едната част от последиците - после съседът ти ще ти реже кабела за интернета, ще ти пикае на изтривалката, ще ти закача рибена кост на вратата, ще ти пълни ключалката с лепило и въбоще ще се чувства гадно, че си го накарал да си наебе кучето, пък щото сме в българия все ще намери как да ти го върне. Това според мен, съчетано със склонността на българина към саморазправа е доста по-сериозна причина да не се подава молбата от колкото тая дето ти си посочил. Идеята ми е, че не винаги институциите са най-виновни.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Sturm
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от Sturm »

Smoking Mirror написа:А не е ли по-абсурден законът дето задава задължителни минимални изисквания за домашни любимци според европейските стандарти? Щото съм убеден, че поне половината от тия дето се оплакват, че съседите им нямали право да решават вместо тях го прочетат, ще се убедят, че са в негово нарушение и не са осигурили минималното изисквано по закон пространство за да може котката им да се чувства комфортно. Който закон е влязъл в сила от повече от година, но никой не го знае. Както и никой не го ебе, че животните имат повече права от децата, ама това е друга тема.

И какъв е изводът? Дори и да се приеме тоя закон какъв ефект ще има? Никакъв - точно какъвто имаше предния.

Иначе по принцип съм за този закон, защото е опасно и некоректно да държиш големи и агресивни кучета в апартаментен комплекс. Пък не може сега на всеки да се тръгне да се проверява дали кучетата му били възпитани, кротки, мили, дали му давали любов или ядат бебета за закуска. Пък като толкова много искате да имате Куджо - купете си къща, дори не е необходимо да напускате столицата, има достатъчно места и в нея, пък си го гледайте там, където нямате съседи.

А, Марти, не си прав за молбите. За съжаление (или по скоро за щастие) животът няма само юридическо измерение. Официално като напишеш тая молба за която говориш до общината единствените последици, които би трябвало да настъпят са тея предвидени в съответния нормативен акт (в случай, че процедурата е такава, в което не съм особено сигурен) - т.е. общината ще задължи съседът ти по някакъв начин да си наебе кучето, така че то да не ти пречи. Обаче реално това ще е само едната част от последиците - после съседът ти ще ти реже кабела за интернета, ще ти пикае на изтривалката, ще ти закача рибена кост на вратата, ще ти пълни ключалката с лепило и въбоще ще се чувства гадно, че си го накарал да си наебе кучето, пък щото сме в българия все ще намери как да ти го върне. Това според мен, съчетано със склонността на българина към саморазправа е доста по-сериозна причина да не се подава молбата от колкото тая дето ти си посочил. Идеята ми е, че не винаги институциите са най-виновни.
За тоя закон от ЕС, ходи и го кажи на хората дето гледат кучето в една кушарка на едно хлебче на ден. Или пък на онези в кучкарниците, дето попринцип би трябвало да представляват закона, ама слагат по 10-15 кучета в някаква малка клетка.

Къща няма да си купувам, мисля че в апартамента, кучето живее къде къде по-добре, в къщите кучетата седят вързани отвън по цял ден, пък и по цяла нощ, съответно се озлобяват и като мине някой по улицата извън къщата, често се случва кучето да успее да излезе и да го нападне, случвало се е и на мен.

Моето куче не е ухапало и не е нападнало никого, съответно никой съсед не се е оплакал от него, ако се оплаче няма да се изпикая на никоя патека, много е тъпо да казваш "българина", голям философ се извади, можеш да направиш характеристика на 7 млн. човека слагайки ги под един знаменател, обобщаващ всички, но все пак някак си говориш от 3-то лице за "българина".
Последно промяна от Sturm на 12 Окт 2008, 12:03, променено общо 1 път.
"Историята ни учи, че историята не ни учи на нищо." ;)
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Sturm, права си...

Smoking Mirror, какви са тези глупости, че трябва да си гледаме кучетата само, ако имаме къща? :shock: Ти знаеш ли, че повечето дребни породи са толкова чувствителни, че изобщо не биха издържали на такива условия. Има кучета, които са подходящи единствено за апартамент, на друго място не може да се чувства комфортно.

Сега изтъквате за тия, които не се грижели за животните, които не им осигурявали добри условия за живот...Това са частични случаи, в момента не говорим за тия хора, а за тези, които обичат животните си и ги гледат добре.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Smoking Mirror написа:А не е ли по-абсурден законът дето задава задължителни минимални изисквания за домашни любимци според европейските стандарти? Щото съм убеден, че поне половината от тия дето се оплакват, че съседите им нямали право да решават вместо тях го прочетат, ще се убедят, че са в негово нарушение и не са осигурили минималното изисквано по закон пространство за да може котката им да се чувства комфортно.
Дори в боксониера на котката са и осигурени нужните квадрати. Малко превратно го мислиш.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

svetleto89 написа: Ти знаеш ли, че повечето дребни породи са толкова чувствителни, че изобщо не биха издържали на такива условия. Има кучета, които са подходящи единствено за апартамент, на друго място не може да се чувства комфортно.
Горките пухита! Те са толкова чувствителни, ако ги поставиш в човешки условия, няма да се чувстват комфортно... Ти нещо, а? :shock: :shock: :roll: :scratch:

Чувствителни били. Търтеи, унищожаващи ресурси и пари, които могат да се употребят за хилядократно по-добри цели. Половината свят гние от глад, вие ми плямпате за комфорта на куче в апартамент. Европейски норми - гейщини!

Или хайде, майната му на света, да мрат от глад тия в Третия свят, нас не ни боли тъй или иначе. Ама да ми обяснявате каква любов и вярност ви дава едно животно... Че вие приятели-хора нямате ли си бре? Каква кучешка/котешка/хамстерска любов и преданост ще ми сравнявате с това да си видя половината клас на летището и да ревем от радост заедно? Да ви имам и емоциите, където ги споделяте с косматите поганци. :? :?

Тоя свят хептен се е побъркал - всеки цвили как хората са гнусни използвачи и казва, че неговото пухи му е най-вярното живо същество... Soooo pathetic!!!
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Тук има ресторанти специализиращи в приготвянето на кучешко месо :mrgreen:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Sturm
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от Sturm »

Boromir написа:
svetleto89 написа: Ти знаеш ли, че повечето дребни породи са толкова чувствителни, че изобщо не биха издържали на такива условия. Има кучета, които са подходящи единствено за апартамент, на друго място не може да се чувства комфортно.
Горките пухита! Те са толкова чувствителни, ако ги поставиш в човешки условия, няма да се чувстват комфортно... Ти нещо, а? :shock: :shock: :roll: :scratch:

Чувствителни били. Търтеи, унищожаващи ресурси и пари, които могат да се употребят за хилядократно по-добри цели. Половината свят гние от глад, вие ми плямпате за комфорта на куче в апартамент. Европейски норми - гейщини!

Или хайде, майната му на света, да мрат от глад тия в Третия свят, нас не ни боли тъй или иначе. Ама да ми обяснявате каква любов и вярност ви дава едно животно... Че вие приятели-хора нямате ли си бре? Каква кучешка/котешка/хамстерска любов и преданост ще ми сравнявате с това да си видя половината клас на летището и да ревем от радост заедно? Да ви имам и емоциите, където ги споделяте с косматите поганци. :? :?

Тоя свят хептен се е побъркал - всеки цвили как хората са гнусни използвачи и казва, че неговото пухи му е най-вярното живо същество... Soooo pathetic!!!
Я го и големия хуманист, яж си кюфтетата и продължавай да обесняваш кой гладува и кой не.

svetleto89 аз съм мъжко бре :scratch: :D :D
"Историята ни учи, че историята не ни учи на нищо." ;)
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз съм твърде далече от понятието "хуманист". :faroah:

И да, ям каквото ми е угодно и да, така и ще бъде. Но нямам и не ми трябва домашен любимец, с или без горния закон, който все пак смятам за реден именно като мярка срещу отглеждането на опасни животни в жилищни сгради. Ако имаш нещо друго да ми обЕсниш или да възразиш - моля.

Темата обаче не е за глада и практикуващите го, а за друго.
Изображение
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

След като темата не е за глада, защо тогава намеси децата от третия свят? Аз не мога да ги събера у дома и да им осигуря нормален живот, но мога да гледам кучето си добре.
Не ми изкривявай думите-казах, че не всички кучета са подходящи за отглеждане на двор, а ти разбра друго.
Що се отнася за "пухитата"-да, дават любов. И да, могат да обичат повече от хората. Аз приятели много нямам. Имам малко, но истински. И ми стигат. Но не мисля, че е ненормално да държиш на едно животно, още повече, че това не е лигня, за каквото ти я описваш. Очевидно не споделяш обичта ни към животните, тогава тия спорове са безпредметни.
Последно промяна от svetleto89 на 12 Окт 2008, 13:09, променено общо 1 път.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

svetleto89 написа:След като темата не е за глада, защо тогава намеси децата от третия свят? Аз не мога да ги събера у дома и да им осигуря нормален живот, но мога да гледам кучето си добре.

Ако не ми харесваше толкова картинката от подписа ми, това щеше да е вече там. Но нищо не пречи да си го копирам завинаги и да го разпространявам като мантра, с пълно зачитане на авторските ти права, разбира се. Защото, честно казано, мен би ме било срам хората да си мислят, че аз съм казал подобно нещо. Замисли се и ти, честно. Много е грозно това, което каза. Ама много.

Послеслов: Аз не говорех за деца. По принцип говорех, пък и нали сам прекъснах тази линия, мда.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Бих внесъл стотина виетнамци за решаване на въпроса с бездомните кучета, както съм казвал и на др. места...
Ммм, сладко кученце! :fiona_dog2:
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Кое е грозно? Аз говоря за кучета, а ти за нещо коренно различно. После аз съм виновна. Не мислиш ли, че ти се изказваш грозно като правиш такива сравненя?
Изобщо не съм коментирала другия проблем, който ти засегна, защото не мисля, че има място в тази тема. Той е много по-сложен от коментирания тук.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Да ви попитам знаещите, освен ръкавички и найлоново пликче (както на цитираната тук Зъбка :wink: ), има ли други пособия за справяне с потока кучешки лайна, който ни залива? Не знам, но нещо като торбите, които мангалите слагат отзад на конете по каруците... :?
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Да, ти засегна важен проблем...Според мен трябва всеки да ги събира, когато разхожда кученцето си...Но така или иначе, бездомните ще продължат да цапат, така че това е омагьосан кръг. Мисля, че по другите страни, е въведен закон, който гласи, че собственикът трябва да почиства след животното си. Тук това обаче е рядкост.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е, за бездомните може да се измисли някакво по-упростено устройство, за да не цапат безконтролно.... например "коркена" тапа. :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “България”