Какво мислите за явлението ЕМО?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: Какво мислите за явлението ЕМО?

Мнение от вечен студент »

ЕМО? Доколкото съм чувал, абривиетурата "ЕМО" означава "Емоционално Малтретиран Обект". На въпроса на Бавария:
Е, добре - в световен мащам има ли поне 3-ма, които да са се самоубили.
отговаря следната статия в dnes.bg от 31.03.08, носеща колоритното заглавие "Ритуално ЕМО-самоубийство шокира Благоевград":

http://www.dnes.bg/article.php?id=49671

Аз лично смятам, че ако едно същество на 14-години се определя като "Емоционално малтретиран обект" (забележете, че става дума само за "емоционално" малтретиран, а не "физически", "сексуално" и т.н.), то това същество трябва да бъде изпратено от родителите си при баба и дядо на село. И там (на село) въпросното същество трябва да пробва за месец-два да прекопава градината, да сади зеленчуци, да цепи дърва, да храни животните, да рине оборска тор, а накрая (ако емо-съществото е от мъжки пол) може дядо му да го накара да заколи някое агне и да го одере. След подобна "терапия" съществото може и да влезе в релсите.
Аз лично, нямам баби и дядовци на село, но за сметка на това, като тийнеджър се занимавах активно с бойни изкуства, което също помага.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А за емо-девойките няма спасение, така ли? :roll:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

вечен студент написа:на 14-години се определя като "Емоционално малтретиран обект" (забележете, че става дума само за "емоционално" малтретиран, а не "физически", "сексуално" и т.н.), то това същество трябва да бъде изпратено от родителите си при баба и дядо на село. И там (на село) въпросното същество трябва да пробва за месец-два да прекопава градината, да сади зеленчуци, да цепи дърва, да храни животните, да рине оборска тор, а накрая (ако емо-съществото е от мъжки пол) може дядо му да го накара да заколи някое агне и да го одере. След подобна "терапия" съществото може и да влезе в релсите.
Аз лично, нямам баби и дядовци на село, но за сметка на това, като тийнеджър се занимавах активно с бойни изкуства, което също помага.
Добре казано.
Наистина ЕМО е изцяло продукт на свръх-задоволеността и комерсиализирането на обществото.
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

най-голямата простотия са тия емо истории...като ги видя някъде и ми става мн смешно. Nona... ти не си мн добре..кви са тия твои писания бре?! розовото било зов за помощ... оо Джийзъс......
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Ето ви нещо интересно, което ще разчупи стереотипите ви!
Ibiza DJ
Аватар
FaMouSe
В началото бе словото
Специалност: руска филология
Курс: първи

Мнение от FaMouSe »

Мисля, че повечето дори не осъзнават за това как изглеждат. Имам предвид, че повечето подрастващи са като стадо овце - щом той има, значи и аз искам. Чакат само някой да разчупи ледовете и да се пуснат по течението. Хора без собствено мнение и стил. Сигурна съм, че при една анкета, повечето "последователи" на ЕМО стила даже няма да успеят да дадът обяснение на това, какво точно е ЕМО.
"Истинското съвършенство на човека се крие не в това, което има, а в това, което е... " Оскар Уайлд
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Хм... По принцип в тази възраст човек се стреми да е като останалите и да се впише. Важно е да си в компания, да си добре приет някъде. Или така казваше учебникът по психология в 9 клас.

Човек изгражда усещане за стил и уникалност малко по-късно в развитието си.

А пък "явлението емо"... Всичко тръгна от един музикален стил, разрастна се, преиначи се и накрая се превърна в мода, която след няколко години няма да съществува.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Емо стилът не ми харесва, нито начинът им на мислене. Но мисля, че се нуждаят от мед. или друг вид помощ, а не от бой. Каквито и да са преди всичко са човешки същества с явен проблем.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Поне да бяхте прочели линка, който ви дадох :!: :x
Ibiza DJ
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

Емотата са педерастчета и разни самозабравени пикли...
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Спокойно, след няколко години всичко ще отшуми и никой няма да помни що е то Емо. Точно както стана със Тату - нали по тяхно време беше модерно да си обратен...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Глупости. Каква Та-Ту мода? Винаги е имало лесбийки, може би мисълта ти е друга: беше модерно да се обличаш и да се държиш като Юля и Лена - да, така беше.

Преди да напсувате емота, замислете се какво представлявате самите вие. И помислете още веднъж за емота. Вие се ръководите от някакви общоприети твърдения, а не от собствен опит. Емота с нищо не са по-лоши от нас, а може би са по-добри от нас като хора!

:emo:s
Ibiza DJ
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Имах предвид, че масово момичетата се подстригваха и си правеха прическата на Юлия. Също така съученичките ми се целуваха като невидели, дори мои приятелки си бяха втълпили, че са лесбийки и видиш ли добре, че са били Тату, да им "отворят очите". :| Мисля, че с Емо-тата е същото положение. Просто сега е модерно да си Емо. Поне в България си е чиста мода според мен. Достатъчно е да влезете във флиртче.ком за да се убедите сами. А относно тези Емо-та, за които DADO говори (демек истинските), нямам никакви наблюдения, съответно и нямам никакво отношение към тях. :wink:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Днес в бургер кинга до катедралата имаше конференция на емота и пънкчета. какво не бих дал за четирима правилни български скинара в тази ситуация :lol:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ако един от колегите ми беше от форума сигурно щеше да напише с огромни букви "Абе хора, обяснете ми, че не разбрах - кой е този Емо бре?"

Ако колегите от групата ми четат, да са поздравени с този бисер...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”