"Хари Потър"

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: "Хари Потър"

Мнение от HeyGod »

Mira написа:1-ва,2-ра и 3-та ги изчетох на един дъх...в обратен ред :P За 4-тата си изчаках чакането докато излезе и много й се радвах,предимно защото бях голям фен...5-тата обаче ми дотъпя и даже не я дочетох :roll: И така приключи увлечението ми по Хари,но поне се роди нещо добро - увлечението ми по магиите,което и до ден днешен ми е хоби :mrgreen:
Черни магии правиш ли?Може да се възползвам от услугите ти ... :mrgreen:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Абе тая дето ти искаш май се води бяла... :P Ама не ща да ми се върне тройно :| :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

А проклинаш ли професорки по история на книгата? Ще свърши прекрасна работа! :lol: :mrgreen:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

На мен са ми интересни книжките.. Обикновено ги чета около Коледа, когато се старая да се чувствам пак дете. :P
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Още една вещица си навъдихме на форума :lol:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: четвърти

Мнение от night_eyes »

Ами според мен книгите от поредицата са интересни и се четат леко. Не са ми любими, но са готини и стават за хора на всякаква възраст. Когато излезе първата бях на 11 години и много и се кефех, но от 5-тата се разочаровах малко, понеже убиха един от любимите ми герои-Сириус. Иначе любимата ми е втората, тъй като малко напомня филм на ужасите :lol: . Зловещичка си е или поне така ми се струваше като я четях...
Седмата книга ме разочарова....Очаквах Роулинг да възкреси Дъмбълдор, но уви...Вместо това тя му лепна няква биография, която му стои като пришита...Няма значение. За мен си е един от любимите ми герой.
Най-тъпата част от "Смъртоностните светии" според мен беше финалната битка между Волдемор и Хари. Седен години се гонят като кретени и накрая си разменят две заклинания (след като половин час са си говорили глупости) и Волди хвърли топа...Имаше и хубави моменти де...Например главата "Разказът на принца". По мое мнение Снейп е един от най-добре изградените персонажи в книгата. В началото той с просто гаден и несправедлив към учениците даскал, но със всяка следваща книга образът му става все по-сложен...Изглежда студен и дистанциран от другите, но когато успокояваше Нарциса в началото на 6-тата книга (май), личеще, че е способен на съчувствие...Когато в края на "Начистокръвният принц" "убива" Дъмбълдор, не се натъжих, защото си личеше, че е постановка...
Други герои, които харесвам са Хагрид, близнаците Уизли (тая гадна Роулинг, как можа да убие Фред :x ), Тонкс, Лупин ( :cry: ) и разбира се, Пийвс 8) Него няма как да го убие :lol:
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Абе,някой знае ли кга излиза новия филм за Потър ?
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

АРМЕНКА написа:Абе,някой знае ли кга излиза новия филм за Потър ?
Бяха го планирали за ноември тази година, но го отложиха за лятото на 2009 до колкото разбрах.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Да, точно така, отложиха го по някаква дебилна причина от сорта, че нямали летен хит за догодина или нещо от сорта. :? Но поне казаха, че това няма да забави двата филма по седма книга, просто чакането между шестия и седмия ще е по-кратко.
night_eyes написа:Например главата "Разказът на принца". По мое мнение Снейп е един от най-добре изградените персонажи в книгата. В началото той с просто гаден и несправедлив към учениците даскал, но със всяка следваща книга образът му става все по-сложен...Изглежда студен и дистанциран от другите, но когато успокояваше Нарциса в началото на 6-тата книга (май), личеще, че е способен на съчувствие...Когато в края на "Начистокръвният принц" "убива" Дъмбълдор, не се натъжих, защото си личеше, че е постановка...
Аз се натъжих заради самия Дъмбълдор, защото ми е един от любимите герои. Но много по-малко от Снейп. Аз също съм на мнение, че е от най-добре изградените персонажи в книгата, ако не и най-добре изграденият. Излиза от шаблона добри/лоши, който е омръзнал на всички. Хем не е почнал като положителен герой - озлобено момченце, учещо черни магии, за да наранява околните, - хем не е и отрицателен герой - човек, който умее да обича и го прави с цялото си сърце. Трагичната история, пропадането към Черните изкуства и после загърбването на всичко в името на това да защити последната останала частица от любимата, било то и синът на омразния съученик - чудесно е. Истинско. А не просто добрите и лошита се кютечат и накрая добрите побеждават - и толкова.
Не, че имам нещо против тях, де. :P Харесва ми как са изградени и образите на тримата главни герои, че са приближени максимално до читателите. Хари не е Супермен, който винаги постъпва правилно, винаги знае какво да прави и само с трепване на пръста мести планини. Той е момче като всички останали. Е, има го и момента, е му се случва да прекалява с терзанията, но - няма съвършени хора. :P Харесва ми и "зубърката" Хърмаяни, която е голяма сладурана, също и всички възможни Уизли - нямат равни^^
И-и-и, да, мога да включа още много, много неща в този пост, но ще стане роман, та хайде стига толкоз. :lol:
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Шепот написа: Той е момче като всички останали. Е, има го и момента, е му се случва да прекалява с терзанията, но - няма съвършени хора.
Така е, по едно време Хари се превърна в изключително невротизиран и истеричен младеж. :lol:
Иначе мога да говоря много за книгата, но ще кажа само, че според мен първите 2-3 книги са добре написани и представляват интерес. Останалите очевидно са писани за пари и без вдъхновение, стилът е блудкав, сюжетите са хибрид между комикс, малко хорър, малко екшън, с две думи - голямо разочарование.

В момента се сещам конкретно за връзката на Хари с Джини - много изкуствено се разви... сега, той не и обърна грам внимание в продължение на 5 години /през които почти непрекъснато бяха в една компания/, а и тя си беше представена като съвсем безинтересно момиченце... и изведнъж стана по-красива едва ли не от Фльор, поумня, разви чувство за хумор, даже куидич почна да играе, и то със завидни постижения. :lol:

Бива магии, бива, но и малко последователност в изграждането на образите и сюжетните линии не е излишна. А "Хари Потър" е бедна поредица по отношение на тези характеристики. Да не говорим за откровено безпомощния език на авторката, особено в късния "Хари Потър".
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Абе Хари трябваше да тръгне с Хърмаяни...тогава за Рон щеше да остане Джини :lol: :lol:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

JudyRamone написа:Абе Хари трябваше да тръгне с Хърмаяни...тогава за Рон щеше да остане Джини :lol: :lol:
Риспект!
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Да не говорим за откровено безпомощния език на авторката, особено в късния "Хари Потър".
На какъв език четеш книгите?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Чела съм ги в превод на български... и по едно време се замислих дали пък преводачката няма вина за лошия стил. Във всеки случай шестата книга е доста зле, затова не искам да чета седмата.
Аватар
Jamalska
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Jamalska »

Хареса ми как някакви уж напълно случайни неща от първите книги се навързват в 7мата.
Изображение
Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”