Какви са тези бележки за отсъствия,какво е това чудо...кому е нужен този измислен контрол. Закъде сме тръгнали,че да ни контролират по такъв профански начин! Кое е по-важно за нас - тестовият контрол,който никой не взима под внимание или задължителността на лекциите. Нима си мислят,че това ще повдигне успеха...
Задължителни лекции за право?
Модератор: MidwinterSun
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Re: Задължителни лекции за право?
Искам да попитам някой от Студентския съвет - защо никой не се е допитал до студентите за заверките ,и откога ние нямаме дума за своето образование
Какви са тези бележки за отсъствия,какво е това чудо...кому е нужен този измислен контрол. Закъде сме тръгнали,че да ни контролират по такъв профански начин! Кое е по-важно за нас - тестовият контрол,който никой не взима под внимание или задължителността на лекциите. Нима си мислят,че това ще повдигне успеха...
Toto-I will remember
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Най-големият абсурд в цялата тази работа е, че по презумпция, а и по дефиниция, Студентски съвет трябва да представлява и защитава нашите интереси, а в случая прави точно обратното. Ето защо пряката демокрация в университета е по-добрият вариант от поддържането на такива измислени структури. Нека проведат допитване до студентите по въпроса за заверките, а не да си мислят, че от Студентски съвет знаят по-добре от нас кое е полезно и кое не за НАШИЯ учебен процес
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- aahz
- Пишете, о, братя
То свобода и пряка демокрация са идеални лозунги за всяка революция, но нещо ме съмнява всеки да е дорасъл за тези блага. И точно това е причината за въвеждане на заверките. Да речем, проявяваме разбиране към работещите колеги и разбира се, има случаи, в които е невъзможно да дойдеш на упражнение. Но да присъстват 5 от около 50 души на упражнение, при това не да е изключение - това вече е неразбираемо за мен.
А има и нещо друго - непръкъснато ни набиват в главите колко важен е ЮФ, колко горди сме, че учим там. И в това има нещо вярно. И присъствието на двама министри на откриването, когато заседава МС беше послание - ЮФ е важен, не просто защото така ние ще уредим живота си, но и ще получим шанс да пооправим нещата в родината си, вместо да обясняваме, че си имаме по-големи проблеми,
Затова може би обучението трябва да се изкачи малко по-високо в йерархията на приоритетите на мнозина.
А има и нещо друго - непръкъснато ни набиват в главите колко важен е ЮФ, колко горди сме, че учим там. И в това има нещо вярно. И присъствието на двама министри на откриването, когато заседава МС беше послание - ЮФ е важен, не просто защото така ние ще уредим живота си, но и ще получим шанс да пооправим нещата в родината си, вместо да обясняваме, че си имаме по-големи проблеми,
Затова може би обучението трябва да се изкачи малко по-високо в йерархията на приоритетите на мнозина.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
And these are my dreams
Somebody shake me
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
А, обяснявай им го. Ей сега ще ти скочат. То има някаква нормална граница между толерантност, разбиране и откровено недоволство. Нормално е поради работа да не дойдеш няколко пъти, ама чак пък да се оплакваш, че не можеш да идваш и на половината от няколкото упражнения, които имаме е абсурдно.
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Че защо - нали упр са винаги по едно и също време и ако не са ти удобни спрямо работата, дали е 1ва седмица или 10та, все не са ти удобни. И аз съм си от София, не работя, да, на мен не ми пречи, не ми се ходи по други причини, ама има много други хора, кои не от София, кои просто имат нужда от пари или от това да са на друго място по време на упражнението ... миналата година нямахме нито едно задължително упражнение и да кажа искрено, имаше си пълни отличници, имаше си средни оценки, имаше си двойкари - все пак всеки отговаря сам за себе си и никой много добре го каза - малко ни станаха в повечко годинките, че да ни казват на какво да стоим и на какво не, още повече, че половината, ако не и повече, преподаватели просто си говорят, без да очакват или изискват реакция от студентите ...ники написа:А, обяснявай им го. Ей сега ще ти скочат. То има някаква нормална граница между толерантност, разбиране и откровено недоволство. Нормално е поради работа да не дойдеш няколко пъти, ама чак пък да се оплакваш, че не можеш да идваш и на половината от няколкото упражнения, които имаме е абсурдно.
Love, life, meaning ...
OVER
- aahz
- Пишете, о, братя
Абе, май точно щото са ни малко годинките сега сме в това положение. Защото ако упражнения пропускаха само хората. които ходят на работа, сега нямаше да сме в това положение. Но не, всеки си решава дали няма някаква причина да не отиде на упражнение, или повод, а в краен случай - дали въобще има желание. И накрая на упражнение ходят нещо от порядъка на 10-20% процента от хората. И точно защото цифрата е толкова малка сега се въвежда задължение за всички. А ако на упражнение бяхме поне половината хора може би нямаше този въпрос да се поставя пред ръководството на ЮФ и на хората, които наистина нямат възможност, нямаше да им се налага да правят каскади, за да съчетаят следване с неотложни ангажименти.
А колкото до смисъла на упражненията - е, понякога е трудно да го видиш, но това е както грешка на асистентите, така и резултат на нашата пасивност
А колкото до смисъла на упражненията - е, понякога е трудно да го видиш, но това е както грешка на асистентите, така и резултат на нашата пасивност
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
And these are my dreams
Somebody shake me
Не виждате ли, че пак преподавателите казват: "за нас е важно накрая на семестъра да си вземете изпита." Същата работа ще стане като със сухия режим в разните държави...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Вие да нямате 50 души в група - това не е ли малко ненормално...има специалности с общо толкова студенти!
И как ще ги събереш в зала за 10 човека, каквато е 288,където караме упражнение ние!
В първи курс още ни беше казано,че висшето образование е избор, няма общо с училище и да нямаме илюзии за него.
И как ще ги събереш в зала за 10 човека, каквато е 288,където караме упражнение ние!
В първи курс още ни беше казано,че висшето образование е избор, няма общо с училище и да нямаме илюзии за него.
Toto-I will remember
-
I`feel`good
- От дъжд на вятър
И аз не съм възхитена от това, но образованието ни е под всякаква критика...е, може да се поспори дали това е начинът да се подобри, но все пак е някакъв опит, макар че има доста други моменти, които трябва да се коригират. А и наистина сме се записали редовно, повечето най-вероятно са били наясно, че това значи посещение на лекции и упр. през целия семестър, така че не мисля, че изненадата е толкова голяма. А и в повечето университети навън и лекциите са задължителни, нормално е. Предполага се , че за да научиш нещо трябва да присъстваш, иначе дистанционните форми на обучение щяха мн да се котират.
Оставете заверките, то е ясно, че тва 100%-ово присъствие е безумие и ако някой някога някъде си е въобразявал, че ще стане - кофти за него... Мен ме изумиха други "норми" от т.нар. нови "Правила на ЮФ", които впрочем не приличаха на нищо - никъде не пишеше кой ги е издал, кога е станало това и пр. Но да оставим и това настрана... въпреки че сме в ЮФ...и не върви някак си да ме карат да спазвам нещо, написано на някакъв си лист от някой си... и залепено на някъква си стена някъде си... Обаче да се опитват да ме убедят, че е нормално да прекъсваш с 1 изпит, при това с неясни сесийни условия, да ми го налагат в 4ти курс (бих приела донякъде идеята за отсяването на по - кадърните и бла бла в 1ви и 2ри, ама в 4ти и 5ти...
), да ми сменят учебния план почти в края на следването, както между другото и повечето от програмите по дисциплините, за да не знае никой какво учи и що го учи... и за капак да ти кажат ми като нямаш пари, няма да учиш - еееее не!!!!!!! Като ми напълнят библиотеката с учебници и като осигурят на всички общежитие, тогава може и да призная липсата на необходимост да се работи. До тогава ... peace и ще се видим в сесията. Чак нямам търпение....... 
какви са новите правила?къде ги пише?
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Едно не мога да разбера.Искат да забранят бригадите,въвеждат заверки,увеличават семестриалните такси.Какво искат тия мерзавци в крайна сметка.Да те откажат да учиш ли?Всички тия промени само ще затруднят студентите вместо да повишат успеха.Има много студенти от провинцията които си имат сериозни проблеми, или са от бедни семейства или са с един родител и т.н.За да продължат да учат в голяма степен те трябва сами да си изкарват парите,а с тия заверки как да си търсиш работа с нормално заплащане.Затова комунистите преподаватели и завряните зубъри от студентския съвет да си го нав... там дето светлина не свети!!!
Чаша,ний пак сме сами!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Десо ви го каза....
В добавка - аз съм от Бургас, до там са 6 часа път, със задължителни упражнения ми е адски невъзможно да се прибирам за повече от 24 часа чисти...
Отделно и болния въпрос с общежитията, как е възможно някакви неизвестни университетчета, на които я сте им чували имената или дори не подизирате че ги има (не говоря за големи като УНСС и ТУ) да имат легла за всичките си студенти и при записване направо да те настаняват, а СУ всяка година да се сблъсква с този проблем отново и отново.
В добавка - аз съм от Бургас, до там са 6 часа път, със задължителни упражнения ми е адски невъзможно да се прибирам за повече от 24 часа чисти...
Отделно и болния въпрос с общежитията, как е възможно някакви неизвестни университетчета, на които я сте им чували имената или дори не подизирате че ги има (не говоря за големи като УНСС и ТУ) да имат легла за всичките си студенти и при записване направо да те настаняват, а СУ всяка година да се сблъсква с този проблем отново и отново.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Те хубаво въведоха заверките, обаче...
1. Ако човек е бил с намерението да не присъства всеки ден в университета и да си работи, той си записва задочно обучение. Познавам такива хора, освен това задочното винаги е с по-нисък бал от редовното.
2. Поне за първи курс, ние имаме реално точно три упражнения. Три по 2 часа = 6 часа от цялата седмица, в която ни задължават да сме в университета. За по-нагоре не знам, нали още не са ни дали учебен план.
3. Лично нашите асистенти - Рабохчийска (МО) и Матеев (ИБДП) си казаха, че въобще няма да ги гледат тия присъствия, защото и според тях е глупаво. Само Шопов по ОТП влиза в ролята на големия лош вълк. Предполагам, че при повечето асистенти е така - малка част в действителност ще държат толкова много на тези заверки.
За Студентски съвет... има ли смисъл някой въобще да пита защо не си вършат работата? Доколкото знам, положението си е установено така от твърде дълго време...
Увеличаването на семестриалните такси е съвсем нормално, имайки предвид, че всичко поскъпва. Обвинявайте държавата...
За недостатъчните условия, които осигурява СУ... Какво повече да кажем...
1. Ако човек е бил с намерението да не присъства всеки ден в университета и да си работи, той си записва задочно обучение. Познавам такива хора, освен това задочното винаги е с по-нисък бал от редовното.
2. Поне за първи курс, ние имаме реално точно три упражнения. Три по 2 часа = 6 часа от цялата седмица, в която ни задължават да сме в университета. За по-нагоре не знам, нали още не са ни дали учебен план.
3. Лично нашите асистенти - Рабохчийска (МО) и Матеев (ИБДП) си казаха, че въобще няма да ги гледат тия присъствия, защото и според тях е глупаво. Само Шопов по ОТП влиза в ролята на големия лош вълк. Предполагам, че при повечето асистенти е така - малка част в действителност ще държат толкова много на тези заверки.
За Студентски съвет... има ли смисъл някой въобще да пита защо не си вършат работата? Доколкото знам, положението си е установено така от твърде дълго време...
Увеличаването на семестриалните такси е съвсем нормално, имайки предвид, че всичко поскъпва. Обвинявайте държавата...
За недостатъчните условия, които осигурява СУ... Какво повече да кажем...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.