2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)
Re: 2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)
Насладете се на последните почивни дни, че с тая програма, нито ще може да се работи, нито да се спи! Предметите са тежки, лекциите - по 12-13 часа. програмата - неуточнена... Айде честита Ви Нова Учебна Година!
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
Подозирам че програмата е гениална... Или това, или е абсурдно малоумна... Забележете организационният финес: има 5 групи от първи поток и 3 групи от втори поток, чиито упразнения по АП изобщо не са удостоени с внимание; за да се възстанови баланса обаче, втори поток са ощетени откъм лекции по КП - имат един час по-малко от първи поток; сякаш тази „хармония“ е подразнила някого и - хоп! - втори поток имат час повече лекционни занятия по МПП... Чудно! Разбира се, няма как да не се „възхитя“ и на четиричасовата дупка, която ми е отваря във вторник, когато имам упражнение от... 07:00
..., което загубено време елегантно се компенсира с поставянето на лекция от 19:00 до 21:00
И понеже всички много „обичат“ да ни оставят в ръцете на СКГТ, в петък трябва да има упражнение в БФ, след това лекция в ректората, а „цели“ 15 минутки по-късно е добре да съм на упражнение в Ст.Ф., защото - нали знаете - следят се присъствия и с 2 липси...е, да речем, че картинката може да стане...непривлекателна...
А! Другото „чудесно“ решение е да се натъкмят така нещата, че някои колеги да не могат да присъстват на някои изборни лекции, защото по това време имат упражнения... Може би, идеята е да не ни се позволява да си товарим умните главици с такива дреболийки като избори и интереси - кой знае?
Е, от друга страна, имаме и ситуацията с дисциплината МО, но това ще го оставя за „приятна“ изненада в понеделник, за който се прилъже да дойде...
Мдам - по мои сметки (които не претендирам да са точни), ще (се) („)прекарваме(“) по 40 часа в университета... Някой да помни, каква беше продължителността на работната седмица на стандартен работен ден? Точно така - 40 часа... Но няма значение - работете нощни смени, за да си плащате таксите... Повишените такси де... Дали ще има микрофони из аудиториите тази година според вас? Е, ще поживеем и ще видим... Но май се поотклоних - мисълта ми беше че с 41 часа занятия (вметка - пропуснах задължителният докрай спорт), със солидни дупки, липси и търчане из базите на су това прави къъъъм...(да бъдем оптимисти - няма да има задръствания) 50 часа седмично, 40 часа работа, (да речем че много внимаваме на лекции и ни е необходимо да) учим по 20 часа седмично (по по-малко от 3 часа дневно като и в дупките може) и... 110 часа... от 168-часова седмица... това прави по почти 9 часа за сън и забавления дневно... Какво му трябва на човек?
И понеже всички много „обичат“ да ни оставят в ръцете на СКГТ, в петък трябва да има упражнение в БФ, след това лекция в ректората, а „цели“ 15 минутки по-късно е добре да съм на упражнение в Ст.Ф., защото - нали знаете - следят се присъствия и с 2 липси...е, да речем, че картинката може да стане...непривлекателна...
А! Другото „чудесно“ решение е да се натъкмят така нещата, че някои колеги да не могат да присъстват на някои изборни лекции, защото по това време имат упражнения... Може би, идеята е да не ни се позволява да си товарим умните главици с такива дреболийки като избори и интереси - кой знае?
Е, от друга страна, имаме и ситуацията с дисциплината МО, но това ще го оставя за „приятна“ изненада в понеделник, за който се прилъже да дойде...
Мдам - по мои сметки (които не претендирам да са точни), ще (се) („)прекарваме(“) по 40 часа в университета... Някой да помни, каква беше продължителността на работната седмица на стандартен работен ден? Точно така - 40 часа... Но няма значение - работете нощни смени, за да си плащате таксите... Повишените такси де... Дали ще има микрофони из аудиториите тази година според вас? Е, ще поживеем и ще видим... Но май се поотклоних - мисълта ми беше че с 41 часа занятия (вметка - пропуснах задължителният докрай спорт), със солидни дупки, липси и търчане из базите на су това прави къъъъм...(да бъдем оптимисти - няма да има задръствания) 50 часа седмично, 40 часа работа, (да речем че много внимаваме на лекции и ни е необходимо да) учим по 20 часа седмично (по по-малко от 3 часа дневно като и в дупките може) и... 110 часа... от 168-часова седмица... това прави по почти 9 часа за сън и забавления дневно... Какво му трябва на човек?

Дени, в учебния план, който аз имам, а той не е най-новият, пише, че по КП трябва да имаме и двата семестъра по три часа лекция и по два часа упражнения.Дени написа:А и се надявах КП да е изтеглено 1вия семестър, все пак имаме 4ч лекции, а мин година са имали по 2 ч на семестър, щеше да ни е по - леко втората сесия, ама нейсе, кой мисли да ни е по - лесно на нас ..
Де да знам... ще си взема новия учебен план...
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Я дайте линк и аз да и се порадвам.hypnosssa написа:Програмата - No comment........![]()
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Днеска си оцветявах програмата с моливи, стана бая шаренко, да не говорим, че всички упр. по КП ще са в стопанския, всички по МПП и МО в Биологическия и МПП е 5 часова лекция....
На места има бели поленца, което показва, че можеше да е по-стегната като вид тази програмка и съответно да няма късни/ранни лекции/упражнения.
Догодина ше помоля, аз да я изработя
На места има бели поленца, което показва, че можеше да е по-стегната като вид тази програмка и съответно да няма късни/ранни лекции/упражнения.
Догодина ше помоля, аз да я изработя
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не губи време и почвай от сега да се молиш.Kristo написа: Догодина ше помоля, аз да я изработя
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Мнение за ИП
- идеи как да се учи или по - точно - някой да има идея изобщо какво представлява този предмет, защото аз днес просто не разбрах
Доста ни се събра, 4 задължителни изпита за 1вия семестър, кеф пълен

Доста ни се събра, 4 задължителни изпита за 1вия семестър, кеф пълен
Love, life, meaning ...
OVER
- loverlips
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Някой може ли да каже избираемият предмет - Права на човека, към коя специализация спада? И след промените от тази учебна година, има ли някаква разлика в учебния план?
-
кой повика кой почука
- Драскач
loverlips написа:Някой може ли да каже избираемият предмет - Права на човека, към коя специализация спада? И след промените от тази учебна година, има ли някаква разлика в учебния план?
До колкото проверих в плана от миналата година спада към "публична администрация" и "правораздаване"
За плана от тази година - незнам!

-
Дени
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Нали вече уж не ги деляха на такива специализации 
Love, life, meaning ...
OVER
някой може ли да ми даде линк към лекциите, за които говореше преподавателят по Информационно право, тъй като или аз не съм разбрал нещо, или съм тъп (2рото е по-вероятно)
След дълго и изтощително ровене по сайта на факултета, взех че намерих лекциите по Информационно право.
Моят начин да стигна до тях - 1. отивам на регистрация (горе дясно); 2. написвам фак. номер, парола - ЕГН-то ми и пред мен се открива ПОЗНАНИЕТО
3. Отивам на катедри и по специално - теория и история на държавата и правото 4. менюто в лявата колонка съдържа няколко задължителни дисциплини, сред които и ИП и накрая 5. наслаждаваш се на предоставените конспект и лекции.
Ако има по-лесен начин - моля споделете! Чувствам се като индианец!
Моят начин да стигна до тях - 1. отивам на регистрация (горе дясно); 2. написвам фак. номер, парола - ЕГН-то ми и пред мен се открива ПОЗНАНИЕТО
Ако има по-лесен начин - моля споделете! Чувствам се като индианец!
Колеги, имам въпрос относно избираемите предмети. Каква литература трябва да ползваме при подготовката за изпитите? Тъй като тази седмица не можах да отида на нито една избираема лекция
Ако някой е бил и знае какви учебници ни трябват по Правна психология и Правата на човека, моля да сподели. Благодаря предварително.
- chopper_queen
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Правна психология не карахме, нито пък Права на човека 
Born.Ride.Die.