То това от сума ти и време го чувам.Lama написа:...Но по мое мнение скоро ще има "глад" за инженери.
Би ли се обосновала? Не казвам, че грешиш, просто ми е интересно да знам защо смяташ така.
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
То това от сума ти и време го чувам.Lama написа:...Но по мое мнение скоро ще има "глад" за инженери.

чичо ми/братовчед на майка ми/ е професор по физика ... аз кандидаствах в три ВУЗ-а, първия, в който ме приеха беше ТУ, и бях на ръба, да запиша там, защото "В момента има глад за инженери. И докато завършиш, ще взимаш много висока заплата, а особено с език." Това не ми го казваше само чичо ми, ами и цялата рода и приятели семейни ми го мелиха на главата ... добре, че съм инат и си знам моето =) В града ми има няколко "емблематични" предприятия, в които в момента наистина се търсят инженери и стартовите им заплати са от 1000 лева нагоре, освен това, като ти видят дипломата на инженер и си млад, те назначават веднага и то на ръководен пост. Във една фирма, където поправят хидравлични машини, имат нужда от инженери, на ръководните места са момчета на по 25-30 години, а чичо ми/брат на баща ми/ работи там и е на 50, работи като обикновен хидравлик, защото няма образование и по цял ден се трепе за максимум 500 лева на месец, докато момченцата си се въртят в удобните столчета и само командват и взимат по над 1000 лева месечноsedrik написа:То това от сума ти и време го чувам.Lama написа:...Но по мое мнение скоро ще има "глад" за инженери.
Би ли се обосновала? Не казвам, че грешиш, просто ми е интересно да знам защо смяташ така.
Просто излизат много икономисти, юристи и в компютърната сфера и доста голям процент от кадърните хора влизат в тези сфери. Факт е, че и при университетите за момента СУ и УНСС се смятат за водещи, а ТУ отива много назад и заради тези матури, заради които буквално бяха приети две момчета, които се кикотеха как не знаят какво е Питагорова теорема.sedrik написа:То това от сума ти и време го чувам.Lama написа:...Но по мое мнение скоро ще има "глад" за инженери.
И аз това се чудя. Представи си с какви образи ще ми напълнят специалността.kriskata написа:абе има места за половината специалности във ФМИ 0о.как така на 1-вия допълнителен нямаше,а сега се пръкнаха
Аз чакам да почнат и парични възнаграждения да дават при постъпване в СУ.fak написа:Което потвърждава твърдението ми, че "Студент не е станал само този, който не го е поискал" .
Да се навират. Насила хубост не става.FaMouSe написа:4, та 4 класиране! А за 5-тото чухте ли? Нееее... Щот всички са решили да стават икономисти и се навират в УНСС, затова и СУ обяви допълнително класиране и след 4-тото...
Бавария написа:Аз чакам да почнат и парични възнаграждения да дават при постъпване в СУ.fak написа:Което потвърждава твърдението ми, че "Студент не е станал само този, който не го е поискал" .