1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от ники »

Някой беше казал, че в библиотеката ги имало, ама там има к*р.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

То ясно, че в библиотеката ги има, но нямам намерение да кисна нон-стоп там, предпочитам да си чета вкъщи, а и е добре всеки да си има поне основните книги, за да не търчи до ректората. Ако до края на седмицата никой нищо не каже, ще ида в библиотеката и от там ще си взема списък.
Все пак очаквам някой второкурсник да се включи в темата и да сподели опит: какво е чел, за да си вземе изпитите.
Don't think you are, know you are!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз това исках да кажа. Няма списък. Поне колегите така викаха. Те раздаваха едни въпросници, в които е включена и литература, ама то за всеки предмет има по едно 30 книги. Е, а сега, кой, кво да взима?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

По ИБДП учебниците май са ясни? 2 са, втория е на Токушев, като обхваща съвременното право. Просто влизате в книжарницата и питате за учебници по ИБДП, не са хиляди, че да се чудите.

По ОТП има доста обаче, основния е ОТП на Росен Ташев, синя корица. Бих продал моя, но не го знам къде е.

И потърсете неща и в legaltheory - сайт за прависти.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Голямо Благодаря, Кристо! А някой да може да каже нещо за Обща теория на държавата? И, между другото, нали ОТД отговаря на Общо учение за държавата, както е дадено в конспекта от книжарницата?
Don't think you are, know you are!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

В една от темите в раздела някой си продаваше учебниците от 1 курс, вижте там и си ги препишете, доста добре бяха описани. Всички.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Kristo написа:
Дени написа: Как Пиперков да е асистент, бе Кристо, и ти се излагаш :shock:

А днес това по МО беше АБСУРД ... ние на 3 реда преди края и дори името на лектора не чух, камо ли нещо за учебници, изпити, бля бля :bounce: :cyclopsani:
Той води упражненията по РЧП, Новкиришка е на лекциите, ти се излагаш!!!

Дори титлата му е гл. ас. :mrgreen: :geek:

В сайта, един колега ми намери списък със всички преподаватели от ЮФ, препоръчвам да го прегледаш.
Офф, аз на изпита се изложих, ти сега ми викаш, че тук съм се. Whatever. Добре че мина тоя ****** предмет, чее :clown:

Иначе, не знам вие какво мислите за този предмет наречен МО, защото и ние още нямаме ясно мнение за него, но ИП е :faroah: :shaking2: :faroah: :shaking2: :faroah: :shaking2:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Grunge_Down, учебникът ни по Общо учение за държавата е пак на Дачев, днес си го купих от книжарницата, казва се "Учение за държавата" :) Струва 12 лева или поне такива спомени ми се въртят из главата :D А иначе за организацията - ами пълна липса на такава. Като конюшня е - няма микрофони, няма места, няма лекции, няма упражнения - е какво има?! Отвратително е, аз също се интересувам от пълен списък на учебниците - то се е видяло, че тия лекции за нищо няма да стават, поне да си чета вкъщи... Днес си купих и прословутите конспекти - ами там има изброена литературата, ама е прекалено много... Ако някой има информация за учебниците по ИБДП (средновековие; за новото време знам, че има учебник на проф. Токушев) и МО (или поне нещо, което да покрива известна част от материала), нека бъде така добър да я сподели :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

MidwinterSun написа:Мен МО-то малко ме съмнява... Лекциите ще са кошмар, на упражненията пак ще сме много хора - по две групи първи и втори курс, може и да се съберем стотина души...
Какво значи това?! На упражненията пак ли ще са и двата курса????????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Е това ще бъде черешката на сладоледа. Ако може да ни сложат и в кенефите пък "да се погрижат следващия път да има достатъчно столове"
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Всъщност аз бях сгрешила. Нали в понеделник бях на крайните банки, почти нищо не се чуваше. Двата курса ще сме само на лекциите. На упражненията сме по двойки групите, но само от 1-и курс.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

След Понеделник си пожелах по-ползотворен Вторник...а то какво се оказа...Страх ме е да кажа, че не може да бъде по-лошо :D:D:D
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

MidwinterSun написа:Всъщност аз бях сгрешила. Нали в понеделник бях на крайните банки, почти нищо не се чуваше. Двата курса ще сме само на лекциите. На упражненията сме по двойки групите, но само от 1-и курс.
То и ние сме по две групи на упражнение, но сме в едни малки стаи в Биологическия факултет. Добре, че не са се изсилили да напъхат по четири групи в една малка зала на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ упражнения... :bounce: :bounce:
Благодаря ти за информацията, MidwinterSun!
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от WaveMastaa »

joruuu написа:След Понеделник си пожелах по-ползотворен Вторник...а то какво се оказа...Страх ме е да кажа, че не може да бъде по-лошо :D:D:D
Шът не викай дявола!
А относно организацията....нека ви разкажа един виц:

Умрял някой си, много грешен човек. Умрял и директно в ада. Пред портата на ада го посрещнал дявола и му казал:
- Ский с'а, пич, имаш две възможности - едната е да те пратя в капиталистическия, другата в социалистическия ад. К'во избираш?
Човекът се зачудил и логично запитал дявола каква е разликата между двата вида ад. Дяволът му отговорил:
- Абе и на двете места ш'ти е кофти. По принцип и на двете места трябва всеки ден да идва един огромен палач с ръце като на Скалата, физиономия като на Франк Рибери и със замах като на американски безболист и да ти забива по един 25-сантиметров пирон в задния двор. И така и се случва.....поне в капиталистическия ад. В социалистическия я някой ден нямам да има чук, друг ден няма да има пирони, трети път палачът ще е я болен, я фиркан....общо взето в социалистическия нещата се случват от дъжд на вятър.....
Зарадвал се човекът, че има възможност да мине ниско и без колебание решил:
- Еееееее, щом е така, нямам какво да се чудя - социалистическият ад е мястото за мене!
- Добре, ама - прекъснал го дявола - има една важна подробност. На всяко трйсто число на месеца идва палачът от капиталистическия ад и ти набива наведнъж 30 бр. 25-сантиметрови пирони в задното дворче! :twisted: :twisted:

Не съм толкова черноглед, просто вицът е показателен и ме радва :)
Поздрави :)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
ruummyy
В началото бе словото

Мнение от ruummyy »

Здравейте, колеги!
Искам да ви питам как са упражненията по ОТП. Днес имахте ли и има ли някаква промяна на програмата, защото аз днес идвах и в 290-та нямаше никой.
Заключено

Обратно към “Други”