1-ви курс Право (2008 - 2009)
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Някой беше казал, че в библиотеката ги имало, ама там има к*р.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
То ясно, че в библиотеката ги има, но нямам намерение да кисна нон-стоп там, предпочитам да си чета вкъщи, а и е добре всеки да си има поне основните книги, за да не търчи до ректората. Ако до края на седмицата никой нищо не каже, ще ида в библиотеката и от там ще си взема списък.
Все пак очаквам някой второкурсник да се включи в темата и да сподели опит: какво е чел, за да си вземе изпитите.
Все пак очаквам някой второкурсник да се включи в темата и да сподели опит: какво е чел, за да си вземе изпитите.
Don't think you are, know you are!
- ники
- Легендарен флуудър
Аз това исках да кажа. Няма списък. Поне колегите така викаха. Те раздаваха едни въпросници, в които е включена и литература, ама то за всеки предмет има по едно 30 книги. Е, а сега, кой, кво да взима?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
По ИБДП учебниците май са ясни? 2 са, втория е на Токушев, като обхваща съвременното право. Просто влизате в книжарницата и питате за учебници по ИБДП, не са хиляди, че да се чудите.
По ОТП има доста обаче, основния е ОТП на Росен Ташев, синя корица. Бих продал моя, но не го знам къде е.
И потърсете неща и в legaltheory - сайт за прависти.
По ОТП има доста обаче, основния е ОТП на Росен Ташев, синя корица. Бих продал моя, но не го знам къде е.
И потърсете неща и в legaltheory - сайт за прависти.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Grunge_Down
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Голямо Благодаря, Кристо! А някой да може да каже нещо за Обща теория на държавата? И, между другото, нали ОТД отговаря на Общо учение за държавата, както е дадено в конспекта от книжарницата?
Don't think you are, know you are!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
В една от темите в раздела някой си продаваше учебниците от 1 курс, вижте там и си ги препишете, доста добре бяха описани. Всички.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Офф, аз на изпита се изложих, ти сега ми викаш, че тук съм се. Whatever. Добре че мина тоя ****** предмет, чееKristo написа:Той води упражненията по РЧП, Новкиришка е на лекциите, ти се излагаш!!!Дени написа: Как Пиперков да е асистент, бе Кристо, и ти се излагаш![]()
А днес това по МО беше АБСУРД ... ние на 3 реда преди края и дори името на лектора не чух, камо ли нещо за учебници, изпити, бля бля![]()
Дори титлата му е гл. ас.![]()
![]()
В сайта, един колега ми намери списък със всички преподаватели от ЮФ, препоръчвам да го прегледаш.
Иначе, не знам вие какво мислите за този предмет наречен МО, защото и ние още нямаме ясно мнение за него, но ИП е
Love, life, meaning ...
OVER
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Grunge_Down, учебникът ни по Общо учение за държавата е пак на Дачев, днес си го купих от книжарницата, казва се "Учение за държавата"
Струва 12 лева или поне такива спомени ми се въртят из главата
А иначе за организацията - ами пълна липса на такава. Като конюшня е - няма микрофони, няма места, няма лекции, няма упражнения - е какво има?! Отвратително е, аз също се интересувам от пълен списък на учебниците - то се е видяло, че тия лекции за нищо няма да стават, поне да си чета вкъщи... Днес си купих и прословутите конспекти - ами там има изброена литературата, ама е прекалено много... Ако някой има информация за учебниците по ИБДП (средновековие; за новото време знам, че има учебник на проф. Токушев) и МО (или поне нещо, което да покрива известна част от материала), нека бъде така добър да я сподели 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Какво значи това?! На упражненията пак ли ще са и двата курса????????MidwinterSun написа:Мен МО-то малко ме съмнява... Лекциите ще са кошмар, на упражненията пак ще сме много хора - по две групи първи и втори курс, може и да се съберем стотина души...
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
сърце на Аан-Аллейн...
- ники
- Легендарен флуудър
Е това ще бъде черешката на сладоледа. Ако може да ни сложат и в кенефите пък "да се погрижат следващия път да има достатъчно столове"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Всъщност аз бях сгрешила. Нали в понеделник бях на крайните банки, почти нищо не се чуваше. Двата курса ще сме само на лекциите. На упражненията сме по двойки групите, но само от 1-и курс.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Обратна връзка:
След Понеделник си пожелах по-ползотворен Вторник...а то какво се оказа...Страх ме е да кажа, че не може да бъде по-лошо
:D:D
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
То и ние сме по две групи на упражнение, но сме в едни малки стаи в Биологическия факултет. Добре, че не са се изсилили да напъхат по четири групи в една малка зала на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ упражнения...MidwinterSun написа:Всъщност аз бях сгрешила. Нали в понеделник бях на крайните банки, почти нищо не се чуваше. Двата курса ще сме само на лекциите. На упражненията сме по двойки групите, но само от 1-и курс.
Благодаря ти за информацията, MidwinterSun!
Съдбовно копие от пламъци на Дева
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
Шът не викай дявола!joruuu написа:След Понеделник си пожелах по-ползотворен Вторник...а то какво се оказа...Страх ме е да кажа, че не може да бъде по-лошо:D:D
А относно организацията....нека ви разкажа един виц:
Умрял някой си, много грешен човек. Умрял и директно в ада. Пред портата на ада го посрещнал дявола и му казал:
- Ский с'а, пич, имаш две възможности - едната е да те пратя в капиталистическия, другата в социалистическия ад. К'во избираш?
Човекът се зачудил и логично запитал дявола каква е разликата между двата вида ад. Дяволът му отговорил:
- Абе и на двете места ш'ти е кофти. По принцип и на двете места трябва всеки ден да идва един огромен палач с ръце като на Скалата, физиономия като на Франк Рибери и със замах като на американски безболист и да ти забива по един 25-сантиметров пирон в задния двор. И така и се случва.....поне в капиталистическия ад. В социалистическия я някой ден нямам да има чук, друг ден няма да има пирони, трети път палачът ще е я болен, я фиркан....общо взето в социалистическия нещата се случват от дъжд на вятър.....
Зарадвал се човекът, че има възможност да мине ниско и без колебание решил:
- Еееееее, щом е така, нямам какво да се чудя - социалистическият ад е мястото за мене!
- Добре, ама - прекъснал го дявола - има една важна подробност. На всяко трйсто число на месеца идва палачът от капиталистическия ад и ти набива наведнъж 30 бр. 25-сантиметрови пирони в задното дворче!
Не съм толкова черноглед, просто вицът е показателен и ме радва
Поздрави
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

-
ruummyy
- В началото бе словото
Здравейте, колеги!
Искам да ви питам как са упражненията по ОТП. Днес имахте ли и има ли някаква промяна на програмата, защото аз днес идвах и в 290-та нямаше никой.
Искам да ви питам как са упражненията по ОТП. Днес имахте ли и има ли някаква промяна на програмата, защото аз днес идвах и в 290-та нямаше никой.