Колко години спорт ни трябват в ЮФ?

Модератор: MidwinterSun

SteelDragon
От дъжд на вятър

Re: Колко години спорт ни трябват в ЮФ?

Мнение от SteelDragon »

Йе! :bounce:
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

:bounce:
biscuit
В началото бе словото

Мнение от biscuit »

четох правилника, а там пише, че ни трябват 240 часа спорт. по 60 часа на година, значи 4 години.
но не мога да разбера за какво ни е този спорт. ако исках да спортувам, щях да се запиша в НСА, а не в ЮФ на СУ
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

biscuit написа:четох правилника, а там пише, че ни трябват 240 часа спорт. по 60 часа на година, значи 4 години.
но не мога да разбера за какво ни е този спорт. ако исках да спортувам, щях да се запиша в НСА, а не в ЮФ на СУ
От миналата година министър Вълчев реши така за всички студенти, но все още за някои специалности няма задължителен спорт, което е необяснимо за мен.
Toto-I will remember
Аватар
Николай Николаев
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Николай Николаев »

Аз искам да ви попитам какъв спорт ще запишете/или сте записали?И съответно какви са вашите препоръки.
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Тенис записах аз... Харесва ми като спорт, изключително здравословен спорт, който помага да се развият много качества...
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от nikinho »

Хора, я кажете понеже се чуда на какво да ходя (плуване или футбол) та кое е по-добре и дали преподавателите по тези два спорта държат всеки път да се присъства или може и да се изпука от време на време :) мерси предварително
http://www.betbul.eu - ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ
Аватар
Slimky
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Slimky »

Тренирал съм футбол и волейбол и се чудя кое от двете да избера .. Предполагам с футбол ще има адски много хора и затова искам да попитам държи ли се на волейболната игра в СУ ??
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Не знам за спорт на който да се държи в СУ.
Аз искам да тренирам едно,те ме задължават да запиша нещо,което не искам,не мога и нямам желание да играя,но трябва заради заверката ... После защо ни бил зле спортът.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

biscuit написа:но не мога да разбера за какво ни е този спорт. ако исках да спортувам, щях да се запиша в НСА, а не в ЮФ на СУ

:roll: :shock:
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Milky_Way »

biscuit написа:четох правилника, а там пише, че ни трябват 240 часа спорт. по 60 часа на година, значи 4 години.
По същата причина, поради която имаш задължително физическо възпитание в училище - за да се създават спортни и здравословни навици сред населението.Това е здравна политика в целия развит свят, където хората масово са с наднормено тегло и умират от инфаркти, инсулти заради запушени кръвоносни съдове и т.н.Училището и университета са места, където можеш да наложиш поне едно минимално натоварване - ЕДИН път на седмица.Е вярно е, че повечето хора го приемат като ега ти тормоза и насилието.А всъщност в повечето случаи само се разхождат до залата да се отчетат и след 10 мин пак си смучат спокойно цигарките в кафенето.Спорта е най-малкия проблем в СУ.Дайте да мрънкаме за нещо друго.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Такава ли, мислиш, била целта на СУ... тогава защо за някои факултети не е задължителен спортът?!
Toto-I will remember
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Milky_Way »

Целта на СУ е не само да подготвя висококвалифицирани кадри, но и да възпитава хора.Спортът сам по себе си учи на самоконтрол и дисциплина.Да не говорим, че за западните университети е въпрос на чест да развиват спортна дейност и то на много високо ниво.И самите студенти имат особено положително отношение към спорта, понеже така са възпитавани.Да, знам че ние живеем и учим в България, но не е зле да се взима пример.
Що се отнася до това защо в някои факултети спорта не е задължителен, не мога да знам какви ги дробят там.Но ние не сме се запътили към другите факултети, а искаме да учим в ЮФ.Тук е така.Четири години спорт.За имащите уважителни причини, той не е задължителен и могат да се освободят.
Ако някой иска да променя нещо, да се обърне към СС, където се приемат всякакви предложения от студенти.Или да смени факултета. =)
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Евала на колегата Milky_Way. Един да мисли както си трябва. Омръзнало ми е от глупави мрънкания "Ама за какво ми е този спорт сега, аз еди-кво-си съм дошъл/дошла да уча, не мога да се занимавам и със спорт!". Много го задават този въпрос, а след това по телевизията като видят нещо дебело, загубило форма и полови признаци си казват "У-у-у-у колко грозно", нали. Спортът в СУ и изобщо в университетите не е включен в програмата, за да тормози студентите, а за тяхно добро. Учи най-вече на дисципилина и самодисциплина, развива тялото, умения, черти на характера, най-малкото поддържа ни във форма. Отделно от това в много от държавите по света, които взимаме за пример в толкова много отношения, да си част от университетския отбор по даден спорт е въпрос на огромна отговорност и престиж. Ходете един два месеца на спорт и ще забележите как тялото ви леко леко е започнало да се стяга. Демек започвате да изглеждате по-добре. Да се чувствате по-добре. Предпазвате организма си от много от зловредните влияния на заседналия начин на живот. Подсигурявате си по-дълга младост. А в зависмост от спорта усвоявате и развивате дори личностни качества. Аз например ходя на джудо. Отначало мислех че яко съм се минал, но след точно три тренировки разбрах че не е така. Първо, че тялото ми пак започна да се стяга и да става релефно, второ цигарите намаляват със всяка изминала седмица, защото много пречат; концентрацията ми се подобрява, отново свиквам да дисциплина и самодисциплина и т.н.
Но нека не ви отегчавам, защото аз не съм човек, който трябва да се дава за пример.
Важното е да се разбере, че спортът е хубаво нещо и само ще ни е от полза.
Поздрави :)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
kotio
В началото бе словото

Мнение от kotio »

.... и за целта има ФАКУЛТАТИВНИ дисциплини, една от които би трябвало да е спортът.
А защо за ЮФ е задължителен 4 години.
Спрете с илюзиите и химерите, стига пропаганда, прогледнете и се осъзнайте - вече сте студенти, а не ученици, вече сте големи!!!
ЮФ - един от големите факултети с много студенти, в които студентите са натоварени предостатъчно, за да отделят време за ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН спорт и за голямата част от които присъствието се "отбива" (не се ходи ефективно)
Департамент по спорт - сбор от преподаватели, чиито заплати се формират според броят на студентите, на които преподават.
Я сега да видим колко сте порастнали и дали можете да си извадите сами някакъв извод...
Може би ви е трудничко? Малко помощ с едно цитатче? - "Много ги харесваме студентите от ЮФ, хем са много, хем не идват, а пък и не се оплакват. Ние им пишем шестиците, те са доволни - ние си ги записваме и получаваме заплатки - ние доволни..."
Ха, познайте сега чии са тези думи. Ако и това ви е трудно имам съвет - сменете университета и отидете в училище, явно не сте дорасли още за университета!

:) :) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”