Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ
Модератори: Methuselah, thegirl
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ
Съвсем не споделям мнението ти, но ако тръгнем да спорим ще загубим много време и никой няма да убеди другия в позицията си.
За мен (а и за много други) програмист да не разбира от математика е непрофесионално, човек във ФМИ да не знае какво е интеграл - абсурдно.
За мен (а и за много други) програмист да не разбира от математика е непрофесионално, човек във ФМИ да не знае какво е интеграл - абсурдно.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Crescent
- От дъжд на вятър
Точно така, мазни хора, мазни идеали, както казваше поговорката... Или беше разни хора, разни идеали
Общо взето, няма смисъл от спор, когато и двамата сме прави за себе си - най-малкото е въпрос на лична преценка и опит 
-
Inside
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: втори
agree а за другото за интегралите и границите съм ги учил още в даскало щот бех в МГ тай че хич не ми се занимава с математика повечеCrescent написа:Де що се води някакво програмиране, за мен е по-полезно. Ако на някой му се учи математика, да беше записал МатематикаEasy as that
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Бях сигурен, че ще срещна подобна приказка, ама айде - гордейте си се със среднотоInside написа:agree а за другото за интегралите и границите съм ги учил още в даскало щот бех в МГ тай че хич не ми се занимава с математика повечеCrescent написа:Де що се води някакво програмиране, за мен е по-полезно. Ако на някой му се учи математика, да беше записал МатематикаEasy as that
И аз съм ги учил в средното, но все пак съм на мнение, че нищо не се учи там.
Доста народ от МГ изпокапа по изпитите по анализ.
Да не говорим, че в КН се учи много по-малко от колкото в информатика (там е ДИС).
-
Inside
- В началото бе словото
не си бил при мойта даскалка затва...Methuselah написа:Бях сигурен, че ще срещна подобна приказка, ама айде - гордейте си се със среднотоInside написа:agree а за другото за интегралите и границите съм ги учил още в даскало щот бех в МГ тай че хич не ми се занимава с математика повечеCrescent написа:Де що се води някакво програмиране, за мен е по-полезно. Ако на някой му се учи математика, да беше записал МатематикаEasy as that
И аз съм ги учил в средното, но все пак съм на мнение, че нищо не се учи там.
Доста народ от МГ изпокапа по изпитите по анализ.
Да не говорим, че в КН се учи много по-малко от колкото в информатика (там е ДИС).
Учил е доста повече анализ от средното ниво, бъди сигурен.Inside написа: не си бил при мойта даскалка затва...
Аз пък не мога да разбера вие, първокурсниците, от къде знаете какви са нуждите на хората - математика ли ще е, информатика ли ще е и т.н., като не сте изкарали и един ден още във факултета и не сте наясно с много от нещата.
Сериозният информатик трябва да разбира от математика, а анализът е една от основните дисциплини.
Сериозният информатик трябва да разбира от математика, а анализът е една от основните дисциплини.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
-
Inside
- В началото бе словото
продължавай да си вярвашsedrik написа:Аз пък не мога да разбера вие, първокурсниците, от къде знаете какви са нуждите на хората - математика ли ще е, информатика ли ще е и т.н., като не сте изкарали и един ден още във факултета и не сте наясно с много от нещата.
добрия информатик трябва да има добра математическа логика и основни познания по математика според мен разбира се
Основните познания по математика включват да разбираш малко от малко от анализ.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Аз излизам от този безсмислен спор - нека децата си вярват, че могат да станат професионалисти с минимални знания. Занаятчии - може би, но защо пишат висше, а не си четат от уикипедиа? 
Съгласен. Който е сериозен, рано или късно ще разбере за какво става въпросMethuselah написа:Аз излизам от този безсмислен спор - нека децата си вярват, че могат да станат професионалисти с минимални знания. Занаятчии - може би, но защо пишат висше, а не си четат от уикипедиа?
Само ще кажа нещо на хората който мислят да се занимават с информатика , игнорирайки важноста на математиката и то е : информатиката има много дялове , ако отворите синята книга на П.Наков там има схема с дяловете и т.н. само ,че в средата ще видите "Фундаментална Информатика" което на практика си е Дискретна математика .За Изкуствен интелект/Експертни системи ви трябва "Класическа/Некласическа логика",Логическо програмиране изобщо Математическа Логика.За компресия/криптография/кодиране на информацията ви трябва един от най-старите и най-красиви дялове в Математиката , Теория на числата.За графични системи ,анализ на изображения ,анализ на почерк(настоящият ми проект), анализ видео ви е необходима Статистиката и Аналитичната Геометрия .Изобщо Информатиката си е дял в Приложната Математика.
п.с.: пък вие нека играйте шах без шахматна дъска!
п.с.: пък вие нека играйте шах без шахматна дъска!
- Rix
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Математиката е фундaментална наука и без нея няма как. Не може да станеш информатик с минимални знания по математика, все едно да станеш хирург без да знаеш химия! Но и аз съм на мнение, въпреки че ще съм тепърва първи курс информатика, че не е нужно да се задълбочава обучението в някои части на математиката. Например, считам за нужно да се учи аналитична геометрия, но да не се задълбочава прекалено много, а да се фокусира към по-важните неща. Със сигурност не ми трябват задълбочени знания по АГ, за да уча успоредно аналитична алгебра или да правя графики или нещо свързано с програмирането. Което е нужно да се минава, а пък да се фокусира повече на знанията, които най-много ти трябват.
Качествен VPS Хостинг - http://vpsbg.eu - виртуални сървъри на ниски цени.
Някой заек ще снима ли какъв им е учебният план от книжката, която са им дали?
Единствено разбрах, че Анализ 1 е втори, а Анализ 2 - трети семестър.
Единствено разбрах, че Анализ 1 е втори, а Анализ 2 - трети семестър.