Мнението ви за явлението метъл?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Мнението ви за явлението метъл?
Kristo е новият адвокат на дявола. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
След целия чаршаф, който Кристо изписва, можеше поне малко да мисли, за да не е толкоз безсмислено и сме.
Първо- ние не се самоизтъкваме, нито се самоотхвърляме- не иде реч за гето. Просто сме извън комерсиалния стил на музика и обличане с устойчива във времето мода.
Второ- би питала за обективно мнение човек, дето не слуша тая музика- какво разбира той от нея и историята на стила и въобще звученето, като цяло.
Трето- кавърите- въобще повечето кавъри не са от поп на метъл. Има и те са по- скоро ирония, отколкото кавър. Затуй пък съм чувал отвратителни кавъри от рок и метъл в поп, като двата, които се сещам са "Poison" на Alice Cooper и "Hush" на Deep Purple. Кой прави кавърите, сигурно се сещаш, че не съм се интересувал. Музиката в попа въобще не е по- добра, просто е с неангажираща и незапомняща се мелодия.
Първо- ние не се самоизтъкваме, нито се самоотхвърляме- не иде реч за гето. Просто сме извън комерсиалния стил на музика и обличане с устойчива във времето мода.
Второ- би питала за обективно мнение човек, дето не слуша тая музика- какво разбира той от нея и историята на стила и въобще звученето, като цяло.
Трето- кавърите- въобще повечето кавъри не са от поп на метъл. Има и те са по- скоро ирония, отколкото кавър. Затуй пък съм чувал отвратителни кавъри от рок и метъл в поп, като двата, които се сещам са "Poison" на Alice Cooper и "Hush" на Deep Purple. Кой прави кавърите, сигурно се сещаш, че не съм се интересувал. Музиката в попа въобще не е по- добра, просто е с неангажираща и незапомняща се мелодия.
Knights of the Cross
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Кристо, метълите не са чак толкова различни от останалите музикални маниаци, и това, че Линкин Парк се смята за не-метъл не е толкова странно. ЛП са група, която се пуска по радиостанцията някъде между Бритни Спиърс и ЕйТиБи. Музиката им е лесна за възприемане, не особено тежка, и това не се харесва на повечето металисти. Те, ако не се лъжа, се водят неоМЕТЪЛ, но всеки металист си има някакви предпочитания и обикновено неометълът не е сред тях (обаче има неометъли, които се кефят и те също са метъли, така че...). Мисля, че прекалено се доближава до масовия вкус. Но те не го отричат, защото е масов, а защото просто не ги кефи. И тука малко ще кажа по отношение на комерса и масовото и това какво пък им е толкова лошото. Когато нещо е комерсиално, то е създадено, за да спечели най-много публика и да се продава лесно. Като такова то цели да се хареса на всеки и загубва идентичността си. Да дадем за пример споменатата Poison на Алис Купър и нейния кавър (btw кавърът е на Groove Coverage
) - това е една песен, която е насилствено измъкната от естествената си среда, ограбена откъм инструментал и откъм вокал, като са и оставени единствено мелодията и текстът. Защо? Защото някои не харесват рок - ОК, правим я електронна. Някои други (вече знаем за такива) не харесват мъжки вокали - ОК, веднага слагаме секси мацка да пее. И ето един комерсиален продукт. Той намалява музикалните качества на песента, просто защото има хора, които не възприемат по-трудния за възприемане вариант - този, в който не можеш да скочиш на дансинга и да се разкършиш. И тези хора са застрашително много, затова и комерсиалната музика не е за хвалене, тя просто се смъква до едно минимално за задоволяването и на най-необлагородения вкус ниво.
Та да се върна на Линкин Парк - както пи4 твърди, че чалгата е различна от поп фолка, и че той чалга не слуша и това не се струва странно на никого, така и един блек металист например би се обидил, ако някой го попита дали слуша ЛП, защото за него това е кофти вариант на музиката, която той харесва. Не е толкова недопустимо и неразбираемо, ама е много фешън да плюем по метъла, нали... всички металисти са поклоннии на сатаната, смърдят, имат пориви към насилие и отричат всичко не-метълско. Блях.
Та да се върна на Линкин Парк - както пи4 твърди, че чалгата е различна от поп фолка, и че той чалга не слуша и това не се струва странно на никого, така и един блек металист например би се обидил, ако някой го попита дали слуша ЛП, защото за него това е кофти вариант на музиката, която той харесва. Не е толкова недопустимо и неразбираемо, ама е много фешън да плюем по метъла, нали... всички металисти са поклоннии на сатаната, смърдят, имат пориви към насилие и отричат всичко не-метълско. Блях.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ще бъда кратък, защото пак ми се спи:
Няма кофти вариант на "музиката, която ни кефи" - аз слушам точно 1 песен на ЛП, не се водя фен или метъл. Това за мен е някаква остра форма на шовинизъм - да делите стила си на подстилове, за никаква причина. Аз под метъл разбирам всичко от Мейдън до Лимп Бизкит, до Кисс и т.н. - примерно Дистърбид.... какво значение има дали е блек, готик или т.н?
В заключение, мисля, че по логиката на истинските метълисти, тази тема е неправилна и трябва да се пусне отделни теми за всеки под-стил, примерно те да хранят емовците в определена тема, в друга да са феновете на ЛП, в трета нещо като фолк-метъл... Но за мен като цяло метъла е 1 стил. Обичам подредеността и съсредоточеното и логично деление на под-стилове, но омразата и нетолерантността между тях ми е странна.
Няма кофти вариант на "музиката, която ни кефи" - аз слушам точно 1 песен на ЛП, не се водя фен или метъл. Това за мен е някаква остра форма на шовинизъм - да делите стила си на подстилове, за никаква причина. Аз под метъл разбирам всичко от Мейдън до Лимп Бизкит, до Кисс и т.н. - примерно Дистърбид.... какво значение има дали е блек, готик или т.н?
В заключение, мисля, че по логиката на истинските метълисти, тази тема е неправилна и трябва да се пусне отделни теми за всеки под-стил, примерно те да хранят емовците в определена тема, в друга да са феновете на ЛП, в трета нещо като фолк-метъл... Но за мен като цяло метъла е 1 стил. Обичам подредеността и съсредоточеното и логично деление на под-стилове, но омразата и нетолерантността между тях ми е странна.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Трябва да свикнеш с мислъта, че невинги нещата са такива, каквито си ги представяш ти. Хубаво е, че имаш собствено мнение по доста въпроси, но светът съществува от много време и не той трябва да се съобразява с нас, а ние с него. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Всичко е въпрос на принципи, които май са над музиката и са общи за цялото битие - търпимост, разбиране, толерантност и други.camel написа:Трябва да свикнеш с мислъта, че невинги нещата са такива, каквито си ги представяш ти. Хубаво е, че имаш собствено мнение по доста въпроси, но светът съществува от много време и не той трябва да се съобразява с нас, а ние с него.
Едно е да се съобразяваш със света, друго е да се съгласяваш с него.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Именно затова иде реч.Kristo написа: Едно е да се съобразяваш със света, друго е да се съгласяваш с него.
А колкото за нетърпимостта в метъл средите...това не би трябвало да те изумява. Пдобни примери бол. И то не само на музикалната сцена.
- Of course not!
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Както казах, метълът изобщо не е някакво изключение, обаче незнайно защо всички лоши примери се дават за него. Навсякъде е същото. Попитай някой фен на електронната музика и ще ти каже същото за подстиловете в нея. Питай някой фен на Глория какво мисли за Тони Дачева, и пак ще получиш мноооого отрицателни мнения. Така е по принцип, ама защолошите неща да се съотнасят в частност към метъла, не знам. Няма нищо по-нормално от подстиловете в една музика. Не може всичко да е еднакво. И при положение, че в метъла подстиловете са осезаемо различни, дори за неспециалист, то тогава е нормално и всеки фен да е фен не на абсолютно всички, а ако е фен на абсолютно всички подстилове, значи има нещо гнило, може би е "позьор" 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Catherine написа:Както казах, метълът изобщо не е някакво изключение, обаче незнайно защо всички лоши примери се дават за него. Навсякъде е същото. Попитай някой фен на електронната музика и ще ти каже същото за подстиловете в нея. Питай някой фен на Глория какво мисли за Тони Дачева, и пак ще получиш мноооого отрицателни мнения. Така е по принцип, ама защолошите неща да се съотнасят в частност към метъла, не знам. Няма нищо по-нормално от подстиловете в една музика. Не може всичко да е еднакво. И при положение, че в метъла подстиловете са осезаемо различни, дори за неспециалист, то тогава е нормално и всеки фен да е фен не на абсолютно всички, а ако е фен на абсолютно всички подстилове, значи има нещо гнило, може би е "позьор"
Не знам друг стил да изпълнява тези условия, особено частта с насилието и отричането на жалките позьорски стилове, най-вече поп-музиката в световен мащаб и поп-фолка в Български мащаб. Какво против ЛП да са до Бритни и Мадона по радиото? Значи, че някой все пак ги иска по радиото и бандата си струва. Какво като са мейнстрийм и комерсиални? Нима песните на ЛП са по-зле от някоя друга метъл-банда? Това е само 1 прост пример с 1 банда. Ами всички останали?- Нали не очакваш някой метъл да почне да обяснява, как стила е кофти, защото определени течения пропагандират насилие, защото камара текстове са поп-фолк-стайл безсмислени и защото мелодията е циклене на два тона на кръст, като в електронната музика, но с тежки китари, а всички метъли се пишат ъндърграунд култура, която е "свободна" от другите и е прозряла Великата Философска Идея, което е тип "аз съм метъл, значи съм по-навътре в нещата и знам коя е ПРАВИЛНАТА музика. Вярно е, че самоизтъкването на доста метъли, че са метъли ме дразни, както и че тяхното определяне на хората на метъли и неметъли е дискриминиращо. Един вид като масонството. Как да науча лошите страни от човек, който ще ми ги спести?
В другите музикални стилове, също има под-стилове и течения, но не и омраза между тях и отричане едни на други.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И в допълнение - да, Христо, представи си, има такова животно "фолк метъл" . Това, че не различаваш ОЧЕВАДНИТЕ разлики в подстиловете показва, че си също толкова запознат, колкото You-know-who. Сега вие сте под общ знаменател, честито!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Кристо, никой не казва че не стават, просто те не ги хареват, и вместо ЛП или Тoкио Hотел (пискливо: Danke Schon!) аз лично бих предпочел да чуя Мeatloaf, но всеки си има вкус, метълите с които се знаем, не отричаме, не казваме че еди какво си не хубаво в емо-метъл, нео-метъл и прочие а просто че на нас по ни харесват по други песни
И от личен опит, ние сме много по толерантни, от колкото са другите музикални фенове
пример тези които слушат поп-фолк или рап, що се отнася до това което върви по радиото 
И от личен опит, ние сме много по толерантни, от колкото са другите музикални фенове
My will be done!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Знам че има фолк-метъл от доста отдавна, явно не си прочела правилно.Blood Countess написа:И в допълнение - да, Христо, представи си, има такова животно "фолк метъл" . Това, че не различаваш ОЧЕВАДНИТЕ разлики в подстиловете показва, че си също толкова запознат, колкото You-know-who. Сега вие сте под общ знаменател, честито!
Радвам, се че подхождаш така агресивно към мнението ми, още повече да ми лепваш етикета "ти не разбираш, ти не си запознат", както предсказах в по-преден пост.
Сега разбирате откъде идва мнението ми за метълите - те слагат под общ знаменател позьорите и "неразбиращите". Блъди, какво точно съм ти направил, че си така негативна и язвителна към мен в поста си, не ме слагай под общ знаменател с никого, чувствам се обиден.
И доста добре схващам разликите, не е това темата на постовете ми, в съвсем друга посока говорех за под-стиловете, явно първосигнално си реагирала да ме нападнеш, не е кой знае, какво но настоявам за извинение.
А за Кирил - виж темите и постовете, в които има противопоставяне на метъл-чалга или метъл-поп. Защото те изобилстват в този раздел.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бе... криво ми е. Може би наистина ти дължа извинение. Ела да си го поискаш
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Кристо, темите си ми стигат, не мога да чета всичко, това което казвам идва от тоя момент точно за нетърпимост, когато цял ден се е слушал какъв ли не рап и поп и каквото още си поискаш и в момента в който се пусне някоя по хард рок песен веднага господата със сммъкнатите панталони и торбеститие суитчъри, както и младежите с цикламените прилепнали бодита почват да недоволстват и да викат на този дето пуска музиката, докато тези които слушаме рок, оставаме спокойни и толерантни и търпим много повече...
Извод: като цяло метълите и рокаджиите сме по-толерантни от останалите слушатели на различните подразделения в музиката.
Извод: като цяло метълите и рокаджиите сме по-толерантни от останалите слушатели на различните подразделения в музиката.
My will be done!!!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, как нямаше един път да съм съгласен с теб. Не спираш да ме изумяваш с подобни недообмислени, бозави и нереални изказвания. Това последното направо се чудя по какъв начин да го изкоментирам. Точно метълите и рокаджиите сте тези, които са срещу всичко комерсиално. Всъщност срещу всичко различно от това, което на вас ви харесва.gogigagagagigo написа: Извод: като цяло метълите и рокаджиите сме по-толерантни от останалите слушатели на различните подразделения в музиката.