Френска филология 3
Модератор: Don Horhe
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Френска филология 3
Ind., нещо чула ли си, ще ходим ли да говорим с Райчева за наш'те изпити 
- tonia kostova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
та, бавно и славно започваме....дано, дано да се появят още колеги-бяхме 2 групи заедно тази сутрин, общо бяхме 16....мн лошо са ги изпокъсали-някои записаха условно, други още чакат за разрешение...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Оха, от 2ри курс 16. Ние бяхме толкова в 4ти. 
- industrialisation
- В началото бе словото
Оф, хора, не знам. Лоша работа. Освен всичко са сбъркали леко залите и кабинетите. На 4 км май има ремонт и всички лекции и упражнения са в Ректората.
А за изпита по литература, не знам... Ще говоря с Люби нещо да правим по въпроса. С нея май ще се виждаме на упражненията по практически за 3ти курс
. Голем майтап.
А за изпита по литература, не знам... Ще говоря с Люби нещо да правим по въпроса. С нея май ще се виждаме на упражненията по практически за 3ти курс
Нев.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз не съм умряла особено да правя нещо, ма трябва се минат най-накрая 
- pi4
- Легендарен флуудър

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
-
emi_videnova
- В началото бе словото
- Курс: първи
някой батко или някоя кака да продава стари учебници?
търся на бояджиев увод в романското езикознание, свирнете , ако ви се намира
търся на бояджиев увод в романското езикознание, свирнете , ако ви се намира
- tonia kostova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
хехе намира ми се но за съжаление е в бургас:(ако нещо ти трябва кажи/макар че едва ли мога да го осигуря преди празниците/
-
nekuv_tam
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат
Здравейте
Мисля да кандидатствам за френска филология,обаче няколко въпроса ме дерзаят.Първо искам да питам вярно ли е това,че изпитът по френски е кошмарен и дори отличници от гимназията изкарвали тройки? А вие как се готвихте за този изпит-знам,че има някакви курсове към Софийския университет,но освен тях други варианти има ли?
Също така знаете ли какво представляват тези тристранни споразумения на СУ с Франкофонски университети и Франкофонската Университетска Агенция?
И най-вече-ако уча френска филология в СУ,има ли програми,по които мога да ида за няколко месеца във Франция(Ерасмус,Сократес и т.н.)?
Знам,че тук има франкофони,така че дано някой да знае нещо
Също така знаете ли какво представляват тези тристранни споразумения на СУ с Франкофонски университети и Франкофонската Университетска Агенция?
И най-вече-ако уча френска филология в СУ,има ли програми,по които мога да ида за няколко месеца във Франция(Ерасмус,Сократес и т.н.)?
Знам,че тук има франкофони,така че дано някой да знае нещо
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Изпитът е лесен.
Без подготовка изкарах 5, а в моя випуск имаше и по-високи входни оценки.
Ходила съм само за диктовки 1 месец при учителката ми в гимназията. Общо 7-8 пъти.
Еразмус има, да.
И все пак - по-добре друга специалност.
Ходила съм само за диктовки 1 месец при учителката ми в гимназията. Общо 7-8 пъти.
Еразмус има, да.
-
nekuv_tam
- В началото бе словото
Хмм,това,което казваш е интересно...Аз за този изпит чух точно обратното,но то явно зависи от нивото на конкретния кандидат.Crematory написа:Изпитът е лесен.
Еразмус има, да.
А защо мислиш,че специалността не е добра?
П.С. Сигурна ли си,че има Еразмус,понеже гледах в "Международни връзки" на факултета-не пише нищо...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има, има еразмус, мои колежки ходиха 
Не знам обаче какви пари отпускат по тая програма, май не им достигаха съвсем
Т.е. хубаво ще е да си имаш и допълнителни финанси. И няма да ти признаят нищо, което си взел там като изпити. Т.е. ти си ходиш там, учиш един семестър, взимаш изпити, връщаш се малко преди сесията и се гърчиш да учиш наш'те глупости и да ходиш на наш'те изпити. Поне за нашите момичета беше така.
Иначе...ако погледнеш старите теми, може и да разбереш защо така ме разочарова специалността. Да не се повтарям пак, че ще ме намразят колегите с моето мрънкане
Има магистратура с журналистика, не е от нашия факултет, мисля, че е от философския:
http://forum.uni-sofia.bg/filo/download ... /kult4.pdf
Аз мислех да се пробвам с нея, но...няма да стане, няма да мога да излизам от България скоро.
Не знам обаче какви пари отпускат по тая програма, май не им достигаха съвсем
Иначе...ако погледнеш старите теми, може и да разбереш защо така ме разочарова специалността. Да не се повтарям пак, че ще ме намразят колегите с моето мрънкане
Има магистратура с журналистика, не е от нашия факултет, мисля, че е от философския:
Аз мислех да се пробвам с нея, но...няма да стане, няма да мога да излизам от България скоро.
Има Еразъм програма, много колеги включително и аз ходихме. Изпитът е доста лесен и такива легенди за отличните, които имат 2ки са смешни. Трябва да си запознат със самия формат, за което има много книжки.
А аз да попитам за впечатления от изпита по методика при Веселинов! Защото впечатленията ми са
Много ли къса и какво дава на теста? Освен "кой е първият преподавател по френски в Букурещ?"
А аз да попитам за впечатления от изпита по методика при Веселинов! Защото впечатленията ми са
Много ли къса и какво дава на теста? Освен "кой е първият преподавател по френски в Букурещ?"
-
nekuv_tam
- В началото бе словото
Ами мерси за инфотоCrematory написа:Има, има еразмус, мои колежки ходиха
Не знам обаче какви пари отпускат по тая програма, май не им достигаха съвсемТ.е. хубаво ще е да си имаш и допълнителни финанси. И няма да ти признаят нищо, което си взел там като изпити. Т.е. ти си ходиш там, учиш един семестър, взимаш изпити, връщаш се малко преди сесията и се гърчиш да учиш наш'те глупости и да ходиш на наш'те изпити. Поне за нашите момичета беше така.
Иначе...ако погледнеш старите теми, може и да разбереш защо така ме разочарова специалността. Да не се повтарям пак, че ще ме намразят колегите с моето мрънкане![]()
Ще видя какво е писано и в старите теми,макар че са по 20-тина страници
А за магистратурата за журналистика-то има и във Философския и в Журналистическия,само че на мен ми трябват магистратури във Франция.
Като цяло в началото съм се ориентирал или към Френска филология тук или към дистанционно обучение във Франция(пак филологии,само че там няма френска,немска и т.н.,а има класически и нови-Lettres classiques/modernes).
Важно беше да знам това,което ми казахте за изпитите и за Еразмуса,още повече,че това означава,че програмите за обучение във Франция са идентични с тези тук,което занапред може да ми е от полза...Тъй че още веднъж мерси за бързите отговори и весели празниици,ако има нещо ще пиша пак
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
OOO, puh, така ме беше изнервил Веселинов.
Аз понеже първоо трябваше да ходя при Цанева, а бях болна, на другата година трябваше да ида при него.
Като отидох да го питам как ще ме изпитва, той ми каза да чета оня Cadre de не знам си какво.
Като отидох на изпита, се оказа, че го има този безумен тест!!!
Бях скъсана на теста, разбира се.
Не помня колко души бяхме но може би 2/3 скъсани, 1/3 пуснати. Ако не е даже 3/4 на 1/4
После ми казаха отговорите, но пак беше изпонаписал май само 3ки на всички, които ходихме 2ри път.
Въпрос за Букурещ нямаше
, това е някакво ново 20. 
Аз понеже първоо трябваше да ходя при Цанева, а бях болна, на другата година трябваше да ида при него.
Като отидох да го питам как ще ме изпитва, той ми каза да чета оня Cadre de не знам си какво.
Като отидох на изпита, се оказа, че го има този безумен тест!!!
Бях скъсана на теста, разбира се.
Не помня колко души бяхме но може би 2/3 скъсани, 1/3 пуснати. Ако не е даже 3/4 на 1/4
После ми казаха отговорите, но пак беше изпонаписал май само 3ки на всички, които ходихме 2ри път.
Въпрос за Букурещ нямаше