Магистратури 2008-2009
Re: Магистратури 2008-2009
В СУ няма такъв факултет. Има ФКНФ (Факултет по класически и нови филологии) и ФслФ (Факултет по славянски филологии).

-
Еленаст
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: семестриално завършил
Ще бъда много благодарна ако някой ми даде някаква представа за преминаването на интервютата във ФКНФ.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Сигурно вече се е обсъждало, но едва сега забелязвам: защо има такова чувствително завишение на бройките държавна поръчка?
Миналата година специалностите от катедра Философия са били всичките по 1 бройка, сега са по 7.
В други специалности също е така. Да не би да е имало някакво увеличение от страна на министъра?
В други специалности също е така. Да не би да е имало някакво увеличение от страна на министъра?
Увеличението на местата за държавна поръчка е поръчано от МС. За някои магистърски програми местата ги увеличиха още при миналогодишния прием. От друга страна, незаетите места от КСК за бакалаври отиват за прием на магистри. Такова явление се наблюдаваше миналата година в ХФ, където след КСК за бакалаври, местата за магистри станаха 110, а кандидатите бяха около 70.

- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Александър написа: Миналата година специалностите от катедра Философия са били всичките по 1 бройка, сега са по 7.
Много странно.
Споко, в нашия факултет имаше една магистратура с един записал се... 
-
Александър
Как беее, не само че са увеличени, ами към държавните поръчки има посочени и по 25 бройки платено за всяка специалност. Така излиза, че например в програмите на Философията следва да има 7+25=32 души студенти.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Guys, моля ви, който е оцелял след подаването на документите (или, по-скоро, след събирането им), да поразкаже как стоят нещата, за да не си повтарям въпросите в темата от другия подфорум (Административни въпроси).
Благодаря и успех!
Благодаря и успех!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
vilinceto
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: завършил
интервю за магистратури по психология
Здравейте,
може ли някой, който е кандидатствал вече магистартура по психология (социална и юридическа, трудова и организационна, ораганизационно консултиране, клинична и консултативна) да ми разкаже как минава в общи линии интервюто?
Много благодаря предварително:)))
може ли някой, който е кандидатствал вече магистартура по психология (социална и юридическа, трудова и организационна, ораганизационно консултиране, клинична и консултативна) да ми разкаже как минава в общи линии интервюто?
Много благодаря предварително:)))
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Подадох си документите! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Александър
Това ми се струва страшно объркващоАлександър написа:От правилника за прием на магистри, излиза следното - всеки може да кандидатства за платено и държавна поръчка едновременно, но класиранията и сроковете за записване са на различни дати за двете! В такъв случай на едното класиране можеш да се окажеш по-напред от предходното. Получава се следната схема:
Писал съм, да речем,
1-во желание - платено (някоя специалност)
2-ро желание - държавна поръчка (друга специалност)
3-то желание - платено (същата като 2-ро или съвсем различна)
На първо класиране участват само държавните поръчки, така че с малко късмет ме взимат по 2-ро желание. Дават ми три дни срок да се запиша. Ако не се запиша - губя. Обаче на второ класиране участват платените, и - хоп! - взели са ме по 1-во желание.
Тоест, трябва много да се внимава при подредбата и при записването, защото класирането съвсем не е по реда на желанията.
Аз примерно кандидатствам по 3 различни програми в 3 факултета. Ако на първо класиране ме приемат държавна поръчка в една от програмите, но аз предпочитам някоя от другите (в друг факултет), не мога ли да изчакам втория етап, за да видя дали ще ме приемат платено в това, което ми харесва повече?
-
Еленаст
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: семестриално завършил
И аз си подадох документите,но съм разочарована,4е информацията от справочника се различава от истинската:(
Интересува ме как протича събеседването във ФКНФ за специалности с английски-комуникация,език и общуване..има ли нещо специфично?Трудно ли е?
Интересува ме как протича събеседването във ФКНФ за специалности с английски-комуникация,език и общуване..има ли нещо специфично?Трудно ли е?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Мисля, че вече съм приета това, което исках! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)