ИЗБОРИ за Студентски съвет !!! (17.11.2005)

Архив на теми от раздел "Студенти"
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз лично имам само добри впечатления от Николай Михайлов!!!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Колеги,

Никого в нищо не обвинявам и срещу никого не заставам

Изнесох малко факти.

други от неговия факултет имат друго мнение за него.

Вие имате друго, аз друго.

Ако наистина е съвестен, не би написал това в мейл групите.

Ок

Мир на земята

Поздрави на всички
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Симо, а имаш ли представа, каква е изборната процедура като цяло? Ще дигаме червени и зелени флагчета :lol: или какво? И ако от моята велика специалност е подал само един човек молба за членство в съответния факултет /не СС/, това означава ли, че той е автоматично избран?

Знам, че нищо не ми струва да отида в 24-та и да попитам...ама сега ми дойде наум.

Cheers!
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Виж сега, мен не ме учудва, че някой има негативно мнение за СС. Учуди ме грубата забележка за юристите като цяло, а също и как човек, който е вътре в СС, е разочарован от СС...все едно самото СС да казва "ми зле сме, корумпирани сме, злоупотреби правим и др., моля сменето ни!". Така ми прозвуча.

Как може да се разбере кога един мейл е от СС и кога е от някой, който не е упълномощен да говори от тяхно име? Всичките обяви и новини идват все от този адрес...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Bagpipe написа:Симо, а имаш ли представа, каква е изборната процедура като цяло? Ще дигаме червени и зелени флагчета :lol: или какво? И ако от моята велика специалност е подал само един човек молба за членство в съответния факултет /не СС/, това означава ли, че той е автоматично избран?

Знам, че нищо не ми струва да отида в 24-та и да попитам...ама сега ми дойде наум.

Cheers!
Ми аз не съм Симо, ама ще отговоря :D Значи "процедурата" е явно гласуване- има едни списъци с кандидатите по факултети и ти срещу лична карта получаваш правото да сложиш някакъв знак срещу името на твоя човек. Тва е :) А по другия въпрос- разбира се, колкото по-малко кандидати има, толкова по-голям е шансът да бъдат избрани. Обаче изборите са по факултети, а не по специалности. А и за да бъде избран някой все пак трябва да е гласувано за него, не е достатъчно просто да се е канд., пък бил той и единствен.
Изображение

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Winyan написа: Как може да се разбере кога един мейл е от СС и кога е от някой, който не е упълномощен да говори от тяхно име? Всичките обяви и новини идват все от този адрес...

За този мейл се постарах да разбера кой го е пратил.
Това е посоченото лице.
(логично е след като той има достъп до мейл групите)

И нека уточня , че това не е мейла на СС

Това е мейла на мейл групата на някой си факултет или ФСС

И още нещо - той не е член на СС, така че не сте прави като казвате, че лице от СС говори срещу СС.

*ок да не се задълбочаваме в празни приказки

Поздрави!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Princess, говориш за факултетния СС, нали? Защото аз за него се интересувам конкретно...ама няма значение, ще се разбере на място.

А и ако...ме познават хора само от моята спец. примерно, как ще гласуват останалите за мен? :roll:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Ами агитираш и се запознаваш с различни хора
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Bagpipe написа:Princess, говориш за факултетния СС, нали? Защото аз за него се интересувам конкретно...ама няма значение, ще се разбере на място.

А и ако...ме познават хора само от моята спец. примерно, как ще гласуват останалите за мен? :roll:
Значи, всеки кандидат следва да се погрижи да го познават не само в неговата специалност. Но ако целият ти курс гласува за теб, това би стигнало да попаднеш в листата

А иначе - и за ФСС, и за СС се гласува по факултети. Както каза и Принцеса, това става с интегрални бюлетини.

И още нещо - агитация в деня на изборите, независимо от формата, се счита за неправомерна. Това означава - не може да се лепят плакати, а вече залепените се махат. Не може да се водят хора от кандидатите или техни "приятели", за да гласуват за еди-кого си. Считам, че не е излишно всеки от кандидатите да знае това, въпреки че то се разбира от само себе си. Надявам се такива прецеденти да няма.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Bagpipe написа:Princess, говориш за факултетния СС, нали? Защото аз за него се интересувам конкретно...ама няма значение, ще се разбере на място.

Значи аз доколкото знам, изборите за ФСС-та минаха... :roll: Но все пак ще поясня и за това. Там се гласува пак явно, при нас минаваха по стаите, представяха кандидатите и гласувахме с вдигане на ръка. Ако не се лъжа, трябва да има определена квота за всяка специалност, така че дори и да си първи курс, ако горните курсове останат пасивни откъм кандидатури, то ти и с много малък брой гласове можеш да бъдеш избран. Между другото, обикновено на тия избори най-активни са първокурсниците. Надявам се, че бях горе долу ясна :)
Изображение

Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Благодаря за цялата информация!

P.S. За да не объркаме някой...изборите за ФСС на ГГФ още не са минали!

Успех на всеки, който иска да бъде избран и с желание да помага на студентите, а и на себе си!

:D
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Разяснение

Мнение от bvz »

Да поясня, в някои факултети изборите за ФСС са проведени, но има и такива, където изборите за ФСС се провеждат паралено с тези за СС, т.е. зависи от факултета, в който се обучавате :lol:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Абсолютно, има такива - физическия и ГГФ например

Принцеса, зависи - не винаги за ФСС се правят по стаи, в Юридическия и Историческия преди 2-3 седмици си се правеха с бюлетините в коридора, както си му е реда. Такива в залите има най-вече при първокурсници, то пак често се използват бюлетини или листчета
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Да де, аз затова казах, че при нас беше така...миналата година :) А кво стана днеска на изборите? Обработени ли са резултатите, кои са избрани???
Изображение

Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Всички резултати са готови, ясно е кои хора са избрани, с изключение на тези срещу които има жалби - за съжаление има и такива. Засега не е достъпна информация за всички избрани кандидати.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”