Хубаво, де, ама аз пак имам питанка - ако има такъв, втори човек, дето ти причинява всички тези терзания, тогава сигурна ли си, че след една нощ с него ще има какво да си идва на мястото във връзката ти? В "нормалната" ти връзка, имам предвид?
Защото на мен не ми се връзва идеята да си с някого, пък да изпитваш тия чувства, които ти изреди, към друг, и да вярваш, че връзката ти си е наред, просто ти трябва едно странично чукане, което да ти избие глупостите от главата...
На въпроса ти - да, случвало ми се е да мисля за един мъж повече, отколкото бих могла да си намирам оправдания, когато го правя. И да, тогава бях обвързана, но осъзнавах, че НИЩО в онази връзка не беше наред и въпреки това, с целия си кокоши мозък, се мъчех да спася въпросните отношения с всички сили и с цялата отдаденост, на която бях способна, което изключваше изобщо мисълта за каквото и да било с втория човек. Просто появята му беше сигнал, че нещата са обречени, но тогава го зачертах много здраво, драсках, драсках в съзнанието си и въпросът беше приключен. Половин година по-късно приключи и тази връзка, но не поради изневяра от моя страна, не поради присъствието на трети човек под каквато и да е фoрма (понеже, както казах, той НЕ присъстваше в картинката), а просто защото отношенията ми с момчето, с което бях, не се крепяха на нищо повече от споменът за привързаността, която някога сме изпитвали и чувството за дълг - ама дори не един към друг, ами общ дълг към една несъществуваща връзка.
Сега си мисля, че ако бяхме сложили точката по-рано, можехме да запазим и съвсем цивилизовани отношения, но явно не ни било писано.
Та, понеже пак много се разписах - разбирам, изкушенията са много, окей. Да приемем, че не можете да ги пренебрегнете и ги мислите като такива - макар на мен и това да ми е странно. Обаче, хора, съзнателни същества сте, все пак - толкова ли не можете да контролирате инстинктите си? И, изобщо, можем ли да говорим за любов, ако те я надцакват с подобна лекота? Държите си атрибутите там, където си им е мястото и толкова. Симпъл ес дат. И наистина не виждам кое му е сложното на това да обичаш, но явно това е много кокоше мислене.