ОСТАВА
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
Re: ОСТАВА
за мен остава не стават.
P.S.
radja, camel... слушам остава още от първия им албум. може да са станали лигльовци, може да са bg-tokio-hotel явление, може да са позьори, но за мен си остават една от най-любимите групи с едни от най-въздействащите текстове. И не ми пука, ако ще да закусват с бебешки трупове в личния си живот. Интересува ме само музиката им, а за мен тя е чудесна. Право на мнение, един вид... Който не иска да не слуша.
Така. За концерта снощи мога да говоря доста, ама няма. Да сте били, да сте видели.
Шегувам се. Не мога да се меря с таланта на Бетон, нито пък помня сетлистове наизуст, но ще споделя впечатленията си от концертчето... Може би най-запомнящо е какво не изсвириха двете групи. Абсурдно е на участие "Анимационерите" да не свирят "Електро", а "Остава" да пропуснат "Волни", но те го направиха. И не беше зле всъщност. Ще се опитам да се върна към началото - откриха с "Президент", която за незапознатите, е сравнително бърза и жизнерадостна. Нямам особени музикални познания (даже никакви), обаче ми направи впечатление, че всичките песни ги свиреха доста по-бързо от обикновено, което им се отрази доста добре. Новият им китарист, Alexander Magburg е абсолютен сладур
И много се раздава като свири. Наблегнаха стабилно на новия албум, като естествено не пропуснаха любимата вече на всички "Parallel World" - ей, честна дума, Жоро си остави гласа в тази песен. Уникален беше, уникален. Малко по-късно изпя и "Поля от слънчогледи", разбира се, но за мен неговият момент снощи беше, когато пееше:
Не, няма шанс да се намерим,
В паралелен свят, влюбени в себе си.
И най-накрая променени
Не искаме сами, не искаме сами
Не искаме сами, моля те ...
и целият Строеж се дереше с него. На мен лично въздух не ми стигаше в един момент, но продължавах да я пея. От последния албум изпяха още "Funny girls" (на която Свилен много й омаза текста, ама здраве да е, така или иначе не ми е любима), " Bring Me Down", "... In The Morning", "Baby" и "Mexico" - май и още някакви де, ама не помня кои точно.
Финалът - "Стоп".
Няма такова изпълнение. Благодарение на начина, по който Свилен изпя тази песен, мога да му простя и стойките пред фотоапаратите и гаврите с текста на "Шоколад" и "Merci Beaucoup", мога да им простя дори фактът, че не изсвириха "Волни". Нямам думи просто да опиша въздействието на тази песен:
Какво си ти?
Целуваш ме
Защо съм с теб?
Дори незнам защо отново съм тук
Забързан пулс
Целувам те
Стоп!
Край!
radja, camel... слушам остава още от първия им албум. може да са станали лигльовци, може да са bg-tokio-hotel явление, може да са позьори, но за мен си остават една от най-любимите групи с едни от най-въздействащите текстове. И не ми пука, ако ще да закусват с бебешки трупове в личния си живот. Интересува ме само музиката им, а за мен тя е чудесна. Право на мнение, един вид... Който не иска да не слуша.
Така. За концерта снощи мога да говоря доста, ама няма. Да сте били, да сте видели.
Не, няма шанс да се намерим,
В паралелен свят, влюбени в себе си.
И най-накрая променени
Не искаме сами, не искаме сами
Не искаме сами, моля те ...
и целият Строеж се дереше с него. На мен лично въздух не ми стигаше в един момент, но продължавах да я пея. От последния албум изпяха още "Funny girls" (на която Свилен много й омаза текста, ама здраве да е, така или иначе не ми е любима), " Bring Me Down", "... In The Morning", "Baby" и "Mexico" - май и още някакви де, ама не помня кои точно.
Финалът - "Стоп".
Няма такова изпълнение. Благодарение на начина, по който Свилен изпя тази песен, мога да му простя и стойките пред фотоапаратите и гаврите с текста на "Шоколад" и "Merci Beaucoup", мога да им простя дори фактът, че не изсвириха "Волни". Нямам думи просто да опиша въздействието на тази песен:
Какво си ти?
Целуваш ме
Защо съм с теб?
Дори незнам защо отново съм тук
Забързан пулс
Целувам те
Стоп!
Край!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Аз ли съм емоционално недостъпен и необразован или тия текстове са наистина плоски и безмислени?
Чалга, ма с различен словоред и съпровод => тряя да е куул.
Ма не ме кефи. Музиката.
Чалга, ма с различен словоред и съпровод => тряя да е куул.
Ма не ме кефи. Музиката.
medicate, medicate
Всеки си разбира текстовете за себе си. На мен ми харесват - пък нека съм лигла с клиширани емоции. 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
добре де... темата си е за феновете на Остава... оставете ги да си коментират и да си се кефят... не съм им почитател, но не ги и мразя... а относно едно по-горно изказване че остава е чалга не мога да не го разкритикувам... мога наистина да ги сравня с токио хотел, но с чалгата...
- radja
- Гутенберг
въпрос на вкус, бе майка му мечка.
мен не ме кефят. това си е моето мнение и причината е само една- вокала. просто не ми понася.
пък който иска- да си ги слуша, щом си му харесват, негова си работа. макар че не бих тръгнал да плюя бритпопа като го сравнявам с нашите момчета. може и да имат попадения, ама...не:)
мен не ме кефят. това си е моето мнение и причината е само една- вокала. просто не ми понася.
пък който иска- да си ги слуша, щом си му харесват, негова си работа. макар че не бих тръгнал да плюя бритпопа като го сравнявам с нашите момчета. може и да имат попадения, ама...не:)
Остава и брит поп, баба ми в космоса...
Нищо общо. А че Свилен е поза и правеж, две мнения няма.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Мила, това, че не ги харесвам не означава нищо. Просто имаме различни вкусове. В това лошо няма. Иначе никой не ти казва да не ги слушаш. Напротив. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- radja
- Гутенберг
някой тук си позволи да ги сравнява с Kaiser Chiefs...Мила написа:Остава и брит поп, баба ми в космоса...![]()
а за вокала им...не ме интересува какъв е- просто гласът му не ми понася.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да подчертая - Остава и Брит поп имат толкова общо колкото
батерия и малинка.
батерия и малинка.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
"Остава" е една страхотна група, чиито текстове трудно могат да бъдат надминати. Това е главно причината, поради която ги уважавам. А яките чувствени мелодии идват като бонус.
Кайзер чийфс са супер, ама супер яка група, даже бих казала велики.
Кайзер чийфс са супер, ама супер яка група, даже бих казала велики.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
Според мен "Остава" имат наистина много общо с бритпопа, но само напоследък. Ранните албуми в никакъв случай не могат да бъдат причислени към този жанр.
Но не бих ги сравнявала с "Кайзер Чийфс", просто са безкрайно различни дори на този етап. Текстовете на първите са по-интровертни, докато тези на вторите са натоварени с по-голяма социална ангажираност и ирония. Дори любовните песни на "Кайзер Чийфс" звучат по-простичко, докато тези на "Остава" са си поезия /говоря за ранните/.
Но не бих ги сравнявала с "Кайзер Чийфс", просто са безкрайно различни дори на този етап. Текстовете на първите са по-интровертни, докато тези на вторите са натоварени с по-голяма социална ангажираност и ирония. Дори любовните песни на "Кайзер Чийфс" звучат по-простичко, докато тези на "Остава" са си поезия /говоря за ранните/.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
именно, Кайзер чийфс са агресивна банда, докато точно това изобщо не може да се каже за Остава

...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър