А сред АБПФК почти е нямало истински последните 20-25 години, в смисъл на идеалисти. Всичко до крак са келепирджии! Цялата социалистическа/комунистическа държава е била на принципа на келепира и затова е нямало как да не пропадне. Така е бил и целият лагер на "реалния" социализъм, т.е. Източният блок.
9 септември
Re: 9 септември
За дисидентите, създадени от ДС, разбира се, си прав! Но за легионери и анархисти, не!
А сред АБПФК почти е нямало истински последните 20-25 години, в смисъл на идеалисти. Всичко до крак са келепирджии! Цялата социалистическа/комунистическа държава е била на принципа на келепира и затова е нямало как да не пропадне. Така е бил и целият лагер на "реалния" социализъм, т.е. Източният блок.
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Познавам възрастни комунисти, които и до сега се възмущават от тази срамна категория апбфк, с която Живков искаше да си укрепи властта си. Те ми казват: "Ние не се борехме срещу фашизма, за да ни дават после 20 лв повече пенсия и да ходим безплатно на баня".
Аз такива хора признавам за комунисти. А тези, които се присламчиха към Живков, сега членуват в партията на социалпредателите от БСП.
Аз такива хора признавам за комунисти. А тези, които се присламчиха към Живков, сега членуват в партията на социалпредателите от БСП.
И за да се върнем на темата, кои според теб, взеха властта на Девети? 
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
А Червената армия просто случайно се е размотавала насам, така ли? 
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Червената армия помагна на българския народ да вземе властта.
Щом не желаеш да намалиш снимката, ще трябва да я махна.
Пора
Щом не желаеш да намалиш снимката, ще трябва да я махна.
Пора
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прекалено голям плакат. Намали го, така че да не разтегля страницата!
На кого е помогнала армията да вземе властта? На народа ли? Че нали властта и дотогава си произтича от народа? Да не говорим, че след 9 септември народът въобще не разполага с повече власт от преди.
На кого е помогнала армията да вземе властта? На народа ли? Че нали властта и дотогава си произтича от народа? Да не говорим, че след 9 септември народът въобще не разполага с повече власт от преди.
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не е вярно, че до 9септември властта е произтичала от народа. НА 9 юни 1923г. тя беше заграбена от фашистите и до деня на великата Победа властта се държеше от монархо-фашистките кръгове, свързани с империализма.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако вярваме на вашата "историография", преди девети в българия не е имало нищо друго, освен фашисти и партизани.
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Историята на всички досегашни общества e история на класови борби.
Свободен и роб, патриций и плебей, феодал и крепостен селянин, цехов майстор и калфа, накратко – потисници и потиснати са се намирали в постоянен антагонизъм един към друг, водили са непрекъсната ту скрита, ту открита борба, борба, която винаги е завършвала с революционно преустройство на цялото общество или с обща гибел на борещите се класи.
Свободен и роб, патриций и плебей, феодал и крепостен селянин, цехов майстор и калфа, накратко – потисници и потиснати са се намирали в постоянен антагонизъм един към друг, водили са непрекъсната ту скрита, ту открита борба, борба, която винаги е завършвала с революционно преустройство на цялото общество или с обща гибел на борещите се класи.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Безсмислено е да се впускам в спор с теб по тези въпроси (както и ти с мен). Ще те помоля отново да намалиш снимката, която си публикувал по-горе, защото разтегля страницата. Иначе, съгласно правилника на форума, ще трябва да я махна.
Ако не знаеш как да я намалиш - ето ти един доста удобен сайт: http://imageshack.us
Надявам се, че домейнът няма да те спре
Ако не знаеш как да я намалиш - ето ти един доста удобен сайт: http://imageshack.us
Надявам се, че домейнът няма да те спре
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Тия неща наизуст ли си се научил да ги декламираш? Като си тръгнал да пропагандираш трябва да поовладееш малко изкуството на спора. Праскането на цитат след цитат само остава у хората впечатление, че и ти самия не знаеш за какво говоришtomagordeev написа:Историята на всички досегашни общества e история на класови борби.
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Много поздрави на "хората" от мен 
Тома,
аз пък съм чувал, че точно преди Девети е управлявал министър-председател, който е бил свален от власт на 9 юни 1923 г. и на 19 май 1934 г. Това дали е вярно?
А ако всичко след 9 юни 1923 г. е било фашизъм, то какъв е преврата на 19 май 1934 г.? Много странна конструкция си изградил в представата си за междувоенния период от българската история...
аз пък съм чувал, че точно преди Девети е управлявал министър-председател, който е бил свален от власт на 9 юни 1923 г. и на 19 май 1934 г. Това дали е вярно?
А ако всичко след 9 юни 1923 г. е било фашизъм, то какъв е преврата на 19 май 1934 г.? Много странна конструкция си изградил в представата си за междувоенния период от българската история...
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Е то нали уж за хората е цялата работа бре, другарюtomagordeev написа:Много поздрави на "хората" от мен