Хляб, зрелища и още нещо

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

inna
От дъжд на вятър

Re: Хляб, зрелища и още нещо

Мнение от inna »

Биг Брадър- за мен това е еманацията на обществения разпад! Отвратително е, дори бих казала, че за мен не представлява интерес, т.е. не мога да го нарека дори "зрелище"! А хората, които пускат смс-и...колко жалко, че има такива! Дори и мой приятел/ка да участва, пак не бих гласувала...Хиляди смс-и се изпращат за броени часове, а в изборните дни никой не ходи да гласува. И резултатът е на лице. Хората предпочитат евтини забавления, а за медиите това е най-лесно и удобно- отклоняват общественото внимание, хората затъпяват все повече, намират идолите си на най-неподходящото място поради простата причина, че телевизията не им предлага нищо по-добро!

Колко е жалко това...а някой задава ли си въпроса как се отразяват подобни зрелища на децата? Аз имам малка сестра и положението е трагично- на другия ден в училище само за това се говори... :?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

inna написа:...хората затъпяват все повече...
Биг Брадър не прави хората тъпи. Ако са тъпи, са си тъпи и шоуто няма никакво отношение към това. Моят племеник като си е вкъщи по цял ден гледа cartoon network, което е също толкова образователно. Баба ми пък гледа по 2 сапунки на ден. И те не са особено обогатяващи. Защо като се появи изведнъж Биг брадър и всички стават големи моралисти и започват да критикуват предаването? Амерканските екшъни, които всички гледаме да не би да са по-смислени?
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:
inna написа:...хората затъпяват все повече...
Биг Брадър не прави хората тъпи. Ако са тъпи, са си тъпи и шоуто няма никакво отношение към това. Моят племеник като си е вкъщи по цял ден гледа cartoon network, което е също толкова образователно. Баба ми пък гледа по 2 сапунки на ден. И те не са особено обогатяващи. Защо като се появи изведнъж Биг брадър и всички стават големи моралисти и започват да критикуват предаването? Амерканските екшъни, които всички гледаме да не би да са по-смислени?
Първо, щом сам сравняваш "Биг Брадър" със сапунените сериали, значи донякъде осъзнаваш интелектуалния заряд, с който са пренаситени.
Второ, не те прави задължително тъп, в случай, че не си, защото иначе няма да си му фен- той може да те направи единствено още по- задръстен, като те въвлича в изкуствено създадени проблеми, които не са твои и не те засягат- всъщност не засягат никого.
Knights of the Cross
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Баси, колко се изписа по тази тема, при положение, че нещата са много прости. Харесва ти - гледаш. Не ти харесва - не гледаш. Като имам алергия към Биг Брадър и подобни според мен малоумщини (освен Мюзик Айдъл 2 - ТОМА РУЛЗ :headbang: ) просто не гледам. Който се кефи - да е жив и здрав.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

Биг Брадър не прави хората тъпи, но не им дава нищо стойностно...Само ги ограничава интелектуално. Наистина, един интелигентен зрител може да го гледа, като знае, че това е пълна глупост, но има много хора, които се "връзват", образно казано...виж ги по форумите- как се вживяват, виж как викат по лайфовете, как изпращат смс-и! Ако са тъпи, стават още по-тъпи, не съдете по себе си, а се огледайте какви ги има :wink:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Tommy написа: Първо, щом сам сравняваш "Биг Брадър" със сапунените сериали, значи донякъде осъзнаваш интелектуалния заряд, с който са пренаситени.
Второ, не те прави задължително тъп, в случай, че не си, защото иначе няма да си му фен- той може да те направи единствено още по- задръстен, като те въвлича в изкуствено създадени проблеми, които не са твои и не те засягат- всъщност не засягат никого.
To това го прави всяко второ предаване бе мама му стара. Искрено и лично не те ли въвлича в чужди проблеми? Частен случай не те ли въвлича в чужди проблеми? Всеки филм не те ли въвлича в чужди проблеми? Ама не, сега всички ще кажете, че живо се интересувате от проблемите на всички българи.
inna написа:Биг Брадър не прави хората тъпи, но не им дава нищо стойностно...Само ги ограничава интелектуално. Наистина, един интелигентен зрител може да го гледа, като знае, че това е пълна глупост, но има много хора, които се "връзват", образно казано...виж ги по форумите- как се вживяват, виж как викат по лайфовете, как изпращат смс-и! Ако са тъпи, стават още по-тъпи, не съдете по себе си, а се огледайте какви ги има :wink:
Къде по точно е интелектуалното ограничение, при положение, че сама казваш, че всеки го гледа о различни причини? Има и тъпи хора, дето го гледат, ама те не стават по-тъпи от това.
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

най-съгласна съм с ники. вие малко търсите под вола теле...като нямало нищо лошо в тия шоута, какво им било хубавото :shock: хубавото всеки един човек си го извлича сам за себе си. на мен пък не ми харесват крайни мнения за каквото и да е, защото ми смърдят яко на ограниченост. всяко нещо в този свят си има добрите и лошите страни и човек сам избира кои от тях да види.

между другото, шоуто не имитира самолетна катастрофа, а сериала 'Изгубени'
и още по-между другото, като се възмущавате, че някой злорадствал над чуждите неволи, спрете и бг новини да гледате...защото по мои наблюдения в една средностатистическа емисия на 10 лоши новини се пада 1 хубава. и не, че няма хубави новини, просто ако дават повечко рейтинга ще падне.
futuristic ain't shit to me
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Естествено, че и "Искрено и лично" беше досадно предаване, а "Частен случай" е коректив за административни и индивидуални грешки в системата. Иначе не търсим под вола теле, просто гледам обективно на абсурдни сценарии, които, според мен, трудно биха заинтригували и дебил, а виждам широка популярност.
Knights of the Cross
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

Tommy написа:просто гледам обективно на абсурдни сценарии
какво значи обективно и какво значи абсурдно? да направим анкета и ще видиш, че две еднакви мнения няма да има. човек сам по себе си е 100% субективен. по-скоро ми се струва, че нещата се взимат малко по-насериозно, отколкото е необходимо. :)
futuristic ain't shit to me
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Означава, че гледам с просто око на сценария на дебилни предавания и отражението им в обществото. Като казваш за гледането на нещата малко по- несериозно- обясни го на тези, които дотам държат да се вживяват в подобно предавания, че пращат смс- и и спорят за приоритетите между кандидатите в гореспоменатите риалити шоута, което става тема за разговори, ангажиращи доста време, които са всъщност без всякакво съдържание.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Всеки си има мнение. Последно ще кажа, че търсенето определя пазара. Ти сам си прави изводите, на кого е интересно и на кого не.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

ники написа:Всеки си има мнение. Последно ще кажа, че търсенето определя пазара. Ти сам си прави изводите, на кого е интересно и на кого не.
И къде видя пазара?
Всичко е монопол.
Drink fluoridated water kids :mrgreen:
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Big Bro въобще не ми харесва :arrow: въобще не го гледам.
As simple as that.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Leila_Valera »

inna написа:
Колко е жалко това...а някой задава ли си въпроса как се отразяват подобни зрелища на децата? Аз имам малка сестра и положението е трагично- на другия ден в училище само за това се говори... :?
Точно в това виждам и аз основния проблем. Всеки самоосъзнал се може да прецени дали да гледа подобни предавания или не. Но децата нямат напълно изградено схващане за правилно и неправилно и често възприемат гледката от екрана като модел за поведение. Спомняте ли си за детето, обесило се, подражавайки на героите от "Страх"? Реалити предаванията разчитат на зрелищата без оглед на това, какво въздействие могат да окажат те върху психиката на зрителите. При положение, че се излъчват в най-гледаното време, трудно могат да бъдат спестени на детската аудитория.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Leila_Valera написа:Реалити предаванията разчитат на зрелищата без оглед на това, какво въздействие могат да окажат те върху психиката на зрителите.
Както всъщност и огромната част от предавания.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”