Тома, я кажи какво се е случило на 22 септември 1908 г.!
Нека отгатна - първа стъпка в завоевателната политика на българската буржоазна държава към съседните народи?
Joker написа:дори съм виждал снимка на някакъв военнопленник индианец с пера. Коментарът на вестника беше: Вижте с какви диваци и човекоядци сме принудени да воюваме!![]()
подсети ме как един младеж във военно-историческия музей ме убеждаваше, колко много територия сме завладели през периода на двете нац. катастрофи...Joker написа:Последният път като ползвах предметния каталог на Народната библиотека в отдела за история на България имаше такова разграничително картонче: Българската буржоазия в подготовка за завоевателни войни, 1908-1912 г.![]()
И кво сме завоювали да им го ...по време на Балканските или на Първата световна, след като дори немските генерали със загриженост пишат, че българската армия била доста добра, но не можела да бъде използвана извън българската национална територия, например срещу Франция ....

Които донесоха икономическа криза и масово разрушение на държавата, както и довеждат до избиването на две политически класи. Колкото до умните капиталисти с катастрофите- катастрофите правите простите и доверчиви селски и не толкоз селски революционери, дето се бият, за да се самоизбият после. Докажи, че капиталистите са донесли някъде разрушение, защото, струва ми се, преимуществено бившите и настоящи социалистически страни са закъсали.tomagordeev написа:Не отричам, че е имало и псевдопартизани. Но те са капка в морето в сравнение с 30-те хиляди истински партизани-антифашисти. Слава на тях!
Тома,tomagordeev написа:Не отричам, че е имало и псевдопартизани. Но те са капка в морето в сравнение с 30-те хиляди истински партизани-антифашисти. Слава на тях!