Преподавателите на СУ-нека всеки даде оценка за дъ бест и дъ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Berserker написа:
Търговецът на кристал написа:
~ Sarcana ~ написа:Да не се стигна дотам, че преподавателите влизат във форума да се бранят срещу 'зли' студенти? :shock: Иначе хубави стратегии за защита, няма що :sign6:
Представяш ли си ако някой преподавател влиза тук, как си бие главата в клавиатурата от смях...Аз сигурно много бих се забавлявала :lol: , ако бях на тяхно място.
в интерес на истината колеги от двете специалности на ЮФ ми заявиха, че асистенти и доценти наистина четяли и си споделяли мненията за тях във форума, така че имайте го впредвид. Но темите тук не целят очеряване или възхвала, просто обмен на информация. Уважаеми преподаватели, ако четете нещо тук, което не ви хаесва, не обвинявайте уважаемите колеги.... потърсете причината за написването му :wink:

колкото до темата, изключително добре преподаваше сег. мин. на образованието, Д.Вълчев, но сега едва ли има време... но лекциите му бяха мн добре водени и интересни, както и на Янаки Стоилов

присъединявам се към мнението ти,бамбу4а:)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Аз съм 3-ти курс Археолгия и за мен най-добрият преподавател е Людмил Гетов по Класическа археология.Също така много харесвам като преподаватели Петър Делев,Христо Матанов и Пламен Митев :arrow: лекциите им просто са дъ бест !
Като птичка в небесата :)
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

ОМГ, не мога да повярвам, че на пет страници не е казана нито една дума за Атанас Узунов. "Рестекпа" на такива хора, вече са на изчезване, а не ги ценим.

Бтв, към батковците и каките от МО, тоя клоун Карастоянов (Геополитика) същите шутовщини ли ги прави по изпити или само на лекции се прави на Албена Вулева/ Къци Въпцаров/ Слави Трифонов/ Юлиан Вучков? Го-о-олям шегобиец :bored:

Присъединявам се към Berserker и Creed относно Тенчо Колев. Чак ми става съвестно, че един път заспах на първия ред на една от лекциите му.

Вдигам всичките си палци и за небезисвестния Даниел Вълчев.

П.П. То януари/февруари на аутопсията всичко ще си проличи.
Последно промяна от John_Coffey на 26 Ное 2005, 00:04, променено общо 1 път.
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

аууу да:)Атанас Узунов:) не о4аквах 4е микро- и макроикономиката могат и да са забавни :lol: много готин преподавател :!:
Аватар
bazunek
От дъжд на вятър

Мнение от bazunek »

John_Coffey написа:
Бтв, към батковците и каките от МО, тоя клоун Карастоянов (Геополитика) същите шутовщини ли ги прави по изпити или само на лекции се прави на Албена Вулева/ Къци Въпцаров/ Слави Трифонов/ Юлиан Вучков? Го-о-олям шегобиец :bored:
Аз не съм МО, но и на нас Карастоянов ни преподава един семестър :?

:pukeright: Ето това мога да кажа за него. Никога не слуша когато му говори някой (освен ако това не е Надежда Михайлова :laughing6: ), политически пристрастен е, самодоволен, неточен, на лекции чете от една книжка, която е издал преди 5 години и за капак пуска невероятно тъпи коментари, с които се губи идеята на цялата лекция.

Това е пример за преподавател, от когото абсолютно нищо не научихме!!! Лекциите си бяха пълна загуба на време. Verry sorry to say that, но за съжаление е истина. :roll:
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

bazunek, това ясно, вижда се и с просто око :wink: Интересно (или не чак толкова... :roll: ) ми беше дали и на изпити е същият арогантен шоу-оф селски тарикат.

Аве акцентът трябваше да падне върху Атанас Узунов. Той заслужава внимание. Такива като Карасополев да бъдат щастливи просто.
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
penka_agova
В началото бе словото

Мнение от penka_agova »

чудесно е че Чавдар Стоянов има толкова поставени лица във форума които да му повдигат рейтинга!!!не мисля че подхода му ала "лошият учител с показалката" впечатлява студентите,част от които може би са му почти връстници...относно това че всички жени си падали по него-пълен абсурд(по-скоро той си пада по тях,е да кофти е като няма взаимност)
относно Атанас Узунов съм напълно съгласна-трябва да му се отдаде заслуженото внимание като един от най-качествените и симпатични преподаватели в СУ....а те не са често срещано явление
за шегите на Карастоянов-наистина са безвкусни и изтъркани до безумие,плюс това плюе като невидял по Бойко Борисов,комунизма и ЦСКА...и така докато СУ светува
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

penka_agova написа: за шегите на Карастоянов-наистина са безвкусни и изтъркани до безумие,плюс това плюе като невидял по Бойко Борисов,комунизма и ЦСКА...и така докато СУ светува
Всеки си върви със своите възгледи. В нашия факултет почти всички от по-възрастните преподаватели са партийно обвързани и това личи твърде добре, даже и да не сме ги виждали по телевизията на партийни форуми и събрания.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Аз подкрепям твърдението, че Живко Бояджиев е готин преподавател. А за изпита при него- ако си учил- няма какво да се тревожиш.
Иначе мои любимци са ст.ас. Симеон Ласкаров /говорим за Френска филология/ и Светослава Славчева, която ни води испанския като втори чужд език. Двамата са определено най-готините, защото от една страна научаваш много /особено при Ласкаров!/, а от другар в часовете им е много приятно. :D
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

penka_agova написа:чудесно е че Чавдар Стоянов има толкова поставени лица във форума които да му повдигат рейтинга!!!не мисля че подхода му ала "лошият учител с показалката" впечатлява студентите,част от които може би са му почти връстници...относно това че всички жени си падали по него-пълен абсурд(по-скоро той си пада по тях,е да кофти е като няма взаимност)
относно Атанас Узунов съм напълно съгласна-трябва да му се отдаде заслуженото внимание като един от най-качествените и симпатични преподаватели в СУ....а те не са често срещано явление
за шегите на Карастоянов-наистина са безвкусни и изтъркани до безумие,плюс това плюе като невидял по Бойко Борисов,комунизма и ЦСКА...и така докато СУ светува
като чета и се сещам колко колоритни личности са ни преподавали, един такъв веселяк, разкрил ни мноооого странни аспекти от живота и историята несъмнено е Хр.Паунов-Ке Пелла /Световни религии и Политика/, много забавно беше на лекциите, пък и интересно /хаотично но интересно :P /

оффтопик : лелееееее.....ника ти къртииииииии!!!!! :notworthy:
Изображение

Изображение
PARTNER
В началото бе словото

Кой сега е номер 1..... асистента Стоянов е #1!

Мнение от PARTNER »

creed написа:IV курс МО.......
Worst /ever!!!/-Чавдар Стоянов..За него думите не са достатъчни....no comment
Не мога да се съглася с такова мнение за един от най-готините,свестни и квалифицирани преподаватели от СУ! Незнам ти дали си минал изпита по МПП, но в момента, в който си изкарал дори 3 ти разбираш, че трябва да си много благодарен на Чавдар Стоянов. Аз за изпита съм се готвил единствено от записаното по време на упражненията при Стоянов и изобщо не съм ходил на лекции при Орлин Борисов и твърдя, че бях много по-добре подготвен от тези хора, които бяха прочели учебника по 3 пъти и буквално са изгнивали на лекциите на скучения доцент Борисов.
Видно е че Чавдар Стоянов е много подготвен и ерудиран юрист и то МЛАД. Аз искрено се радвам когато ми преподават такива млади, необременени политически асистенти и лектори.Повечето от нашите преподаватели са силно политизирани и си позволяват да ни говорят партиино, сякаш сме на конгрес на червени, жълти, сини....
В СУ има много преподаватели към които можеш да изпитваш почит, които са умни, забавни /поклон пред Чолов/. Чавдар Стоянов е и човек с подход към студентите, много общителен човек. Аз ходих с удоволствие на упражнение при него особено когато почнеше с шегите към нас студентите. Но все пак трябва да си малко интелигентен за да разбереш хумора му и че той е човек, който не влага злоба в шегите си.
Колкото до това, че жените го харесват - колкото и някои да завиждат - това е така.Аз го видях миналата година в "Пастел" да се държи доста свободно с едно красиво момиче, което не се дърпаше изобщо.
Аз се радвам, че имах удоволствието асистент по МПП да ми бъде Чавдар Стоянов.Желая му късмет!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Re: Кой сега е номер 1..... асистента Стоянов е #1!

Мнение от Berserker »

PARTNER написа:
Не мога да се съглася с такова мнение за един от най-готините,свестни и квалифицирани преподаватели от СУ! Незнам ти дали си минал изпита по МПП, но в момента, в който си изкарал дори 3 ти разбираш, че трябва да си много благодарен на Чавдар Стоянов. Аз за изпита съм се готвил единствено от записаното по време на упражненията при Стоянов и изобщо не съм ходил на лекции при Орлин Борисов и твърдя, че бях много по-добре подготвен от тези хора, които бяха прочели учебника по 3 пъти и буквално са изгнивали на лекциите на скучения доцент Борисов.
Видно е че Чавдар Стоянов е много подготвен и ерудиран юрист и то МЛАД. Аз искрено се радвам когато ми преподават такива млади, необременени политически асистенти и лектори.Повечето от нашите преподаватели са силно политизирани и си позволяват да ни говорят партиино, сякаш сме на конгрес на червени, жълти, сини....
В СУ има много преподаватели към които можеш да изпитваш почит, които са умни, забавни /поклон пред Чолов/. Чавдар Стоянов е и човек с подход към студентите, много общителен човек. Аз ходих с удоволствие на упражнение при него особено когато почнеше с шегите към нас студентите. Но все пак трябва да си малко интелигентен за да разбереш хумора му и че той е човек, който не влага злоба в шегите си.
Колкото до това, че жените го харесват - колкото и някои да завиждат - това е така.Аз го видях миналата година в "Пастел" да се държи доста свободно с едно красиво момиче, което не се дърпаше изобщо.
Аз се радвам, че имах удоволствието асистент по МПП да ми бъде Чавдар Стоянов.Желая му късмет!

хахаахахахахаха.....благодаря ти!!! от все сърце!!! не се бях смял така от години........ шегите на Стоянов и Чолов /бог да го прости/ са по-тъпи и от тези на Къци Вапцаров в най-лошите му моменти, а знанията на Стоянов се свеждат до познаване на известен брой конвенции. Борисов е един много ерудиран човек и преподавател и е хиляди пъти по-знаещ и по-свястно преподаващ от любимеца ти. Лекциите на Стоянов са хаотични и скучни, докато при Борисов и Видин е коренно различно. Но аз се радвам че поредното поставено лице пише в защита на "нашата пътеводна светлина из дебрите на нашето велико незнание и тъмна заблуда" защото така форума става много весел! продължавай с постовете приятелю, и дано някога осъзнаеш че е по-важно да знаеш нещо, отколкото да се репчиш че си чел еди-колко-си страници документи.
пожелавам на всички едно: да ви се падне преподавател който да ви научи на МПП,защото дисциплината е много интересна!!!

п.с. дали модераторите не биха могли да проверят дали мненията в защита на Стоянов не са от едно и също IP? не че намеквам нещо, но би било едно интересно проучване :twisted:

п.п.с. Партньорчо, само да те поправя милинко: Чавдар е асистент а Борисов е професор, не е зле да знаеш все пак за кого говориш, колегите могат да си направят грешни заключения за теб!
Изображение

Изображение
Plamen
В началото бе словото

Мнение от Plamen »

Ами какво да ви кажа, като прочетох всички мнения до тук и като гледам моя опит (завършил съм Международни отношения и Право), като че ли по-старите (не само на възраст, но и по стаж) преподаватели определено са по-обичани от студентите, докато по-младите (и особено някои асистенти, както забелязвам) са всеобщо мразени! И дали това е случайно? Дали по-младите ни колеги не започват да се занимават с преподавателска дейност от някакви болни амбиции и славолюбие? Дали пък не идват в СУ с нагласата - "аз сега ще им покажа на студентите, че те са едно нищо!"? Май е така?! Но не се ли замислят тези млади колеги, че когато влезят на упражнение и се държат със студентите така, сякаш те са едно долно племе, невежо и неуко, че същите тези студенти може да не са професори по МПП, но пък могат в областта на уеб-дизайна или в областта на икономиката да имат такива знания, за които въпросният асистент по МПП дори да не подозира, че съществуват!
Така че, колеги асистенти, нека се държим с уважение към студентите, защото аз съм сигурен, че по определени теми те могат да ни поставят на място и да ни покажат кой какъв е! Не забравяйте, колеги асистенти, че и вие четете преди упражнение учебниците и си набелязвате оттам какво да питате, че и вие си носите записки, от които четете, макар и да не го показвате открито. Но докато вие се готвите целия предишен ден само за това упражнение и повтаряте едно и също на всички групи дотогава, докато и вие самите го разберете, колегите студенти си имат още един куп предмети и за тях е по-важно да имат един баланс от знания по всички предмети, отколкото, например да прочетат всичката литература по даден въпрос по определен предмет и после никога в живота да не им се наложи да ползват тези знания!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Евала! :D И аз това винаги съм си мислила и ми се е искало някой да им го набие в главата на разни асистенти... :thumbright: Те забиват само в 1 сфера, а ние... :shock: ...И те без подготовка са за никъде... :)
Plamen
В началото бе словото

Мнение от Plamen »

Сещам се да посъветвам колегите студенти от 2-ри курс и още нещо - след като изпитвате такава ненавист и такива лоши чувства към колегата Чавдар Стоянов, защо на едно упражнение не поговорите с него за тези неща, които ви дразнят в поведението му!? Колкото и невъзможно да ви се вижда това, обяснете му какво искате да правите на упражнения и какво не искате! Все пак той е асистент, няма да ви изяде! А и той със сигурност чете тези постове във форума и знае какво е мнението на колегите за него и, бъдете сигурни, на него също не му е приятно такова отношение и едва ли умишлено търси такова! Просто не се усеща и затова Вие, колеги, го подсетете как да се държи с вас! Не бива да ви притеснява това, че, видите ли, после на изпита проф. Борисов или доц. Видин ще имат лошо отношение към вас, защото открито сте изразили недоволство от стила на работа на даден асистент. Нали знаете - "дървото се превива докато е младо", така че ако въпросният асистент Стоянов има амбиции да се занимава и по-нататък с преподавателска дейност е хубаво някой още от сега да му покаже какво се харесва от студентите и какво не, за да не се изправи след време пред празна аудитория!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”