Билет 1 лев! НЕ!

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: Билет 1 лев! НЕ!

Мнение от G__ »

Деси написа:Мерси.
Мда, те се легитимираха и двамата,
но нямам спомен как се казваха.
Пък и да имах, и да се бях обадила, все двеста.
Никой няма да им направи нищо...

П.С. Тогава ме заплашиха, че ако не си платя 10-те лева
ще викнат полицията, която първо щяла да ми вземе 15 лева,
защото не съм имала регистрация в София,
и второ, щели да ми напишат акт за 100 лева.
После проверих в Интернет... няма такова нещо
като 15 лева за "от друг град", нито пък актът е 100 лева, а е 20 лева.
Просто някои хора са си търсили джобни за кафе.
Защото нямат право да ме глобят 10 лева извън автобуса.
След като сме слезли има право да ме глоби само полицията.
Която няма как да ме глоби, защото не съм в нарушение.
Понякога е хубаво да си знаем правата...
И те така.
И сега ми кажи, че продължаваш да дупчиш ? :shock: Човек трябва да си знае правата и да знае, че контрольорите НЯМАТ право да те пипат, искат лична карта, да взимат картата ти за градския, на която има личните ти данни. Това може да го прави полицията и редовният номер на контролите е, че "патрулката идва", а тя никога не идва. :lol: Изводът е: не давайте лесни пари за кафе на контролите.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Абсолютно! Като започнат да ви плашат с патрулката, кажете "ами добре, хайде да я изчакаме тая патрулка"!

@mishoka_chiko - ти наистиня ли смяташ, че тези машини са сложени, за да заместят контрольорите? Никой в СКГТ или общината не може да е толкова малоумен. Целта на машините е пътниците да не могат да се оправдават на контрольора, че шофьорът не е продавал билети.
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Между другото, я да питам - вие знаете ли с какво трябва да се легитимира един контрольор? ;) Защото 100% от контролите не се легитимират с всичко необходимо и просто могат да ме гледат злобно, а като пристигне патрулка(което гледай само как ще стане, да ме задържат - посяг = попляс при съвсем законна самозащита) - нека си покажат всичките документи и тогава...ама ги нямат ;)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
mishoka_chiko
От дъжд на вятър
Специалност: социална педагогика

Мнение от mishoka_chiko »

pora_e_priqtel написа:Абсолютно! Като започнат да ви плашат с патрулката, кажете "ами добре, хайде да я изчакаме тая патрулка"!

@mishoka_chiko - ти наистиня ли смяташ, че тези машини са сложени, за да заместят контрольорите? Никой в СКГТ или общината не може да е толкова малоумен. Целта на машините е пътниците да не могат да се оправдават на контрольора, че шофьорът не е продавал билети.
да бе и аз си помислих така ама имах малумието да пита (ама аз ти говоря за тези жълтите за картите) та питах и те ми казаха че тези машинки ще заместят контролите а другите за билетите са сложени защото нали протестираха ватманите че не можели и билетчета да продават!....
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Да де, ама представяш ли си СКГТ изведнъж да започне да разчита, че пътниците ще се маркират с картите, без да се налага контролата да следи, дали не се качват гратис? :lol:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

rogertaylor написа:Между другото, я да питам - вие знаете ли с какво трябва да се легитимира един контрольор? ;) Защото 100% от контролите не се легитимират с всичко необходимо и просто могат да ме гледат злобно, а като пристигне патрулка(което гледай само как ще стане, да ме задържат - посяг = попляс при съвсем законна самозащита) - нека си покажат всичките документи и тогава...ама ги нямат ;)
Охооо, преди бяха жилетка, талон, втори талон. Оная значка, дето висеше на жилетката, можеше да поискаш да я извадят от найлончето. Номера, имена, записване в книгата на водача... Ехеееее.
Аватар
breakable_`
В началото бе словото
Специалност: Китаистика

Мнение от breakable_` »

although написа: Поне дадоха ли ти билет за нередовен пътник срещу тези 10 лева или наистина са си търсили джобни?!?
ей, мен точно преди 3-4 дни ме глобиха ей така, ама отде да ти знае човек, че трябва и билет да очаква насреща.. и мен ме плашиха с тоя акт за 100 лв, дето щели да ми го напишат. и кво да правя.. чак на другия ден ми каза един познат, че това било редовна практика. ама кой да ти знае, у нашта Стара Загора си е друга практиката, пък тия гадини изкарват пари на гърба на непросветените хора като мен :cry:
ама ще видят те другия път! само да ми изтече картата... :evil:
Аватар
alakazam
В началото бе словото
Специалност: Европеистика

Мнение от alakazam »

Билета няма да го намалят... а вие защо си го купувате е ваша работа . :)

Доколкото знам студентската карта е 7лв за една линия и 17лв за всички. Ако не ви се дават пари, все пак, не си купувйате билетче. :)
ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

Контрольорът се легитимира с карта, висяща на врата му.
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

alakazam написа:Билета няма да го намалят... а вие защо си го купувате е ваша работа . :)

Доколкото знам студентската карта е 7лв за една линия и 17лв за всички. Ако не ви се дават пари, все пак, не си купувйате билетче. :)
В метрото няма как да минеш без билет, обаче. Но пък това че цената на студентската карта не се е променила с новите цени на билетите - е доста приятна изненада. Дано се задържи повечко време.
Ibiza DJ
Аватар
alakazam
В началото бе словото
Специалност: Европеистика

Мнение от alakazam »

Да но за метро винаги си плащам. Много по-бързо е и по-ефтино от кола, друг вид транспорт, т.н.

Аз живях в Люлин до скоро и ми беше много полезно. В момента съм на Симеоновско и смятам да си изкарам карта за 280 след седмица някъде.
ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

докато съм студент ще ползвам карта... после личното возило надявам се...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Плащам си...
...но приемам мярката НЕТАКСУВАНЕ...ако тя е част от някаква форма на бойкот и протест срещу отвратителното отношение на служителите на градския транспорт към техните клиенти...
Например...онзи шпфер дето беше готов да остави старата женица да пукне в автобуса...само и само да не отвори вратите преди спирката "..защото имали GPS и щели да го голобят ако ги отвори по - рано"
Това се случи в големите жеги...лятото...когато естествено нито един прозорец не беше отворен в 280
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

Аз не купувам билети. Един лев е нереално висока цена, която не бива да плащаме, като знак на протест. А на контрольорите трябва да се показва малко твърдост и предпочитат да не се занимават с теб. А има ли солидарност между хората вътре в автобуса, то тогава със сигурност контрольорите нямат шанс.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Аз от два месеца пътувам със стара карта :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “България”