Мнението ви за явлението метъл?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Заключено

Мнението ви?

Крайно негативно
7
8%
Негативно
7
8%
Позитивно
38
45%
Крайно позитивно
33
39%

Общо гласове: 85

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: Мнението ви за явлението метъл?

Мнение от Дичоу »

Моля, да не се бори за Офтопик...тият теми и без туй се превърнаха в Чалга vs Метъл...
Pi4, къде видя чалга в това:
http://www.vbox7.com/play:c6ef0656
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Моля, пишете за чалгата в съответната тема. Тук се обсъжда рок / метъл музиката.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

gogigagagagigo написа: ?!? Казваш, че няма български, рок и метъл групи?!?
Скучно и депресиращо ти влият енергични и мелодични песни (бтв не съм метъл фен но обичам рок) защото ???
Това първото никъде не съм го казал. Иначе от време на време чета темата, за кой, какво слуша в момента и от там си вадя изводите, че метал феновете само разправят, че слушат българска музика.

И, да. Много са ми скучни и еднакви. А за мелодичност и дума не искам да отварям.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

ники написа:
Скучно и депресиращо ти влият енергични и мелодични песни (бтв не съм метъл фен но обичам рок) защото ???
Това първото никъде не съм го казал. Иначе от време на време чета темата, за кой, какво слуша в момента и от там си вадя изводите, че метал феновете само разправят, че слушат българска музика.

И, да. Много са ми скучни и еднакви. А за мелодичност и дума не искам да отварям.
Хммм, интересно, давам ти за пример български групи, българска музика, които вече бяха казани, но все пак:

BTR
Ахат
Тангра
Балканджии
Епизод

Техните песни ти звучат еднакво и скучно, НЯМА МЕЛОДИЯ !!!???!!!
А какво различава различните песни в чалгата, освен крадените мелодии от други рок и метъл групи ?
My will be done!!!
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

gogigagagagigo написа:
ники написа:

Хммм, интересно, давам ти за пример български групи, българска музика, които вече бяха казани, но все пак:

BTR
Ахат
Тангра
Балканджии
Епизод

Техните песни ти звучат еднакво и скучно, НЯМА МЕЛОДИЯ !!!???!!!
А какво различава различните песни в чалгата, освен крадените мелодии от други рок и метъл групи ?
Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

pi4 написа:Моля,"чалгата" краде от рока и метъла ли?що за глупотии
Пич, ако знаех чалга песни щях да ти дам и точен пример, но уви не знам, имам вкус 8)
Последно промяна от gogigagagagigo на 29 Сеп 2008, 07:21, променено общо 1 път.
My will be done!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аре спрете се с цитиринето на чаршафи!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

по-тъпанарска тема не знам дали има в тоя форум. всеки плюе по другите и се заяжда.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

renesanz написа:по-тъпанарска тема не знам дали има в тоя форум. всеки плюе по другите и се заяжда.
Просто не се чувствай длъжна да пишеш в нея, за неща, от които не разбираш и не ангажирай хора с мнението си, щом темата не ти харесва.
Knights of the Cross
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

всъщност "нещата" ги разбирам,защото не малко време я слушах тази музика,но начина,по който се нападат хората е смешен.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

pi4 написа: Ами то това на което казваш "чалга" е същото като народната музика,колкото и невероятно да ти звучи :!: Говоря специално за македонските песни :!:
Не знам дали македонската народна музика се различава от нашата, но не мога да се съглася с това. Това, което аз наричам чалга, са песните на Азис, Милко Калайджиев и подобни - плосък текст, подскачащ ритъм, по възможност никакъв гласов потенциал и задължително голотии на екрана. Това народна песен не е.

pi4 написа:Хайде,ако обичате знам,че не сте слушали през живота си нито една народна песен,запознайте се малко от малко,не обичам да се изяснявам с хора,които не си познават народната музика :!:.Сестри Аджови(които нищо не ви говорят)...Ясно ли ви е. Много сте невежи тука :!:
Моля?! Добре, до сега уж не се обиждахме, а си показвахме шарените пера на стиловете. Но да кажеш на някой българин, че не си познава родната музика е висша обида! Едно е да ни наричаш некъпани, наркомани, глухи, тъпи, ограничени (което с твоя помощ доказахме, че не е вярно) и какво ли още не. Съвсем друго е да твърдиш, че сме по-малко българи заради избора ни на музика. Сигурен съм, че всеки български метъл е чул поне любимата на всинца ни песен, която лети на Вояджърите. Не защото е метъл, а защото е българин. И по същата тази причина е чул още доста. Защото е българин в България. Слушам народни песни с удоволствие, особено родопските. Да, не съм експерт по въпроса. Може да не знам коя изпълнителка на кого е гостувала. Знам, че песните ми харесват в този вид, в който са. Знам, че ги усещам с всяка частичка от тялото си. Знам, че всяка нишка от сърцето ми трепти, когато слуша тези вълшебни мелодии гласове. Това е музиката, която ме пренася в родните гори, планини и полета. Това е музиката, която ми въздейства на много по-дълбоко ниво от метъла и рока, защото в тях енергията е съвсем друга. За да ги харесаш и да изпълнят те цялото ти съзнание, не е нужна любов към някаква музика или дори някакво музикално ухо. Нужна е любов към България. Любов, каквато има във всеки от нас, независимо от дрехите, външния вид, любимата му музика... Затова хайде да не се обиждаме на не-българи.
Досега те уважавах като опонент в спора, но с тези си думи изгуби това уважение.
pi4 написа:Ето ти няколко народни песни на Емилия,да чуеш колко много октави наброява страхотният й глас :!:
Не мога да си изкривя душата и да ги нарека народни. Освен може би акапелната донякъде. За която Азис каза, че друга поп-фолк певица подобно нещо не може да изпее, за което му вярвам. По-запознат е от теб със сигурност. В останалите музиката беше различна. Например имаше нещо много досадно и ударно, което налагаше точно ритъм на чалга. И пак не се връзваше с гласа. Момичето или не си пуска гласа или не може. Не знам. И вече не ми е любопитно. Връщам си се към Радка Кушлева и Надежда Хвойнева. Пък когато някоя чалгаджийка си имплантира трети бял дроб, вместо силикон, може и да премери сили с тях.
Напълно е възможно, защото си ми пращал клип с китарите, които не харесваш и двама очевидни метъли, които са ги хванали.
Kristo написа:В общи линии много се изписа, а всеки си гледа своето си виждане по въпроса, без да обърне внимание на фактите. Много хора не правят разлика между чалга и поп-фолк.
Но и никой истински метъл, не изтъкна кофти страните на любимия си стил, само не казвайте, че няма такива.
Аз лично не се опитвам да си гледам своето виждане и да проповядвам за някакви неясни хубави неща в моя стил музика. Опитвам се, уповавайки се на факти, да покажа, че представите на част от хората за метъла са погрешни. Например, че не се къпем - в момента имам два вида шампоан, един балсам и една маска, два душгела и една гъба и си ги ползвам както си трябва :P
Бях и още съм отворен за вкусовете на другите. Части от песните, които pi4 ми даде ми допаднаха и си го казах. Други не и пак си го казах.
Да, аз не правя разликата и исках някой да ми обясни. Някой почитател на тази музика. Предпочитам го пред мнението на външния човек. (Например щеше да е по-лесно да разберем защо са измрели динозаврите, ако можехме да питаме някой динозавър, вместо да наблюдаваме последиците и да пишем теории.) Но никой не ми обясни. Имаше един опит, състоящ се от четири линка и обяснението, че нямат нищо общо с чалгата, че и с поп-фолка.
Принципно кофти страни има. Но пак има разминаване между мненията на външни и вътрешни хора. За едни е кофти, че метълите не се обличат както е модерно. За самите метъли това е плюс и не ги интересува какво е модерно. Освен това след като предпочитаме този вид музика, значи намираме в нея най-много плюсове и най-малко минуси. Следователно от един рап фен, да кажем, ще получиш повече негативи за метъла, отколкото от един метъл. И обратното. Какво е кофтито на метъла според мен - много хора са предубедени към музиката, изпълнителите и почитателите му. Раздели се (и продължава да се разделя) на достатъчно стилове, за да може някои вече да не се харесват взаимно или да не се вписват в представите на другите за метъл. Пример - за някои имовщината влиза към метъла. и прилича с goth разделението. Което си е смешно.
Честно, в момента не се сещам за друго, което да не ми харесва в тази музика. Това е от моята гледна точка и с моя вкус.
gogigagagagigo написа:Тук някой хора ще ме убият, но моят любим стил е Джаз 8)
Че какво му е толкова лошото на джаза? :D Никой няма да те изяде. Кажи, че слушаш речите на хитлер или нацистки маршове, например, и ще се намери кой да ти каже нещо на въпреки :Р
renesanz написа:по-тъпанарска тема не знам дали има в тоя форум. всеки плюе по другите и се заяжда.
Тук ще се защитя лично. Тъпанарски теми има, колкото и субективно да е това определение. Аз не съм плюл по никого. Критикувам - да. Оспорвам - да. Но не плюя. Не се и заяждам. Опитвам се да водя културен и конструктивен спор, макар и да е трудно.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Filipa
В началото бе словото

Мнение от Filipa »

Pi4,

Емилия прави вибрато с чене, и не умее да контролира въздушната струя. Не бива да даваш примери с лаици в пеенето. По скоро Десислава се справя успешно с народните песни. И... май само тя.

На въпроса за най-известен народен музикален инструмент, децата отговарят "йоника". Това е културен погром върху поколението.
Жалко, че не мога да намеря линка с допитването.

"Йоника" е търговска марка синтезатори от ГДР.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Има много песни от по-"облагородения" поп фолк, в които присъстват електрически китари, и в които неминуемо е включено соло, взето почти 1:1 от рок / метъл песни. Имаше една песен, дето и мелодията и беше крадена точно от рок песен. Не мога да се сетя коя беше и със сигурност някои хора точно за това ще се хванат, но съжалявам - като седя в пицарията и пуснат чалга, не ставам да питам коя е тая песен и кой я пее. Просто ми направи впечатление. Трябваше да си го кажа, макар че и моето си е глас в пустиня. По-добре така, но да защитавам справедливостта. :lol:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

renesanz написа:Тук ще се защитя лично. Тъпанарски теми има, колкото и субективно да е това определение. Аз не съм плюл по никого. Критикувам - да. Оспорвам - да. Но не плюя. Не се и заяждам. Опитвам се да водя културен и конструктивен спор, макар и да е трудно
Благодаря, спести ми моя отговор.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Catherine написа:
Има много песни от по-"облагородения" поп фолк, в които присъстват електрически китари, и в които неминуемо е включено соло, взето почти 1:1 от рок / метъл песни. Имаше една песен, дето и мелодията и беше крадена точно от рок песен. Не мога да се сетя коя беше и със сигурност някои хора точно за това ще се хванат, но съжалявам - като седя в пицарията и пуснат чалга, не ставам да питам коя е тая песен и кой я пее. Просто ми направи впечатление. Трябваше да си го кажа, макар че и моето си е глас в пустиня. По-добре така, но да защитавам справедливостта. :lol:

Да, да..... Защо продължавате да се изказвате с такова самочувствие? Ако има някоя песен с взаимствана мелодия, то това е съвсем умишлено и никой не го крие. Е, примерно Folk you. Самият текст на песента би трябвало да направи съвсем разбираема аналогията с Rock you.
Заключено

Обратно към “Музика и Концерти”