Не. Няма какво да му се записваш на латинския, той си е предмет като всички останали.
Книгата се представя на първата сесия.
Освен ако няма някакви новости
Книгата по избор се представя до втората седмица на октомври, като в края на октомври се представят първите страници, ОБРАБОТЕНИ, края на ноември - втората част, и Курсовата работа, в своята цялост, се предава до края на семестъра. Освен ако, разбира се, курсовият ви ръководител не ви представи друг план на действие. Защитата протича през първата изпитна сесия, като оценката се счита за Практически изпит за първи семестър, така че е с елиминаторен характер. А колкото до латинския, поне по мое време си беше обикновена дисциплина, изучавана цяла година и носеща две оценки - една текуща (края на първия семестър) и една изпитна такава - юнска сесия.
Слави, Слави, никога не съм я носила по тоя начин, по простата причина, че винаги я правех последните дни преди края на срока, и все минавах
Ама правете както той казва, де, аз съм тройкаджийка, все пак
Хей, Колега, да не съм чул повече такива работи... Човек не трябва да се подценява! Винаги съм те знаел като страшно устремен и амбициозен човек! Така че - само напред.
Такаааа.
Общо-взето има едни списъци с книги, които дават. Трябва да си избереш една и обработването представлява
да вадиш дума по дума непознатите, да ги вписваш в един "речник" със 1,2,3 значение и да дадеш препишеш примерите от речника. Накрая пишеш биография на автора, резюме на книгата, описание на персонажите и лично мнение за книгата. 1 курс са 150 страници, 2ри - 250, 3ти - 350, 4 - 450.
Като отидеш на защитата - дават ти 2 пасажа от книгата за превод, разпитват те на непознатите думи и може да попитат за личното мнение - харесала ли ти е, какво ти е харесало, ала-бала.
Това е най-лесното, споко.
Има известни промени, според които страниците са съответно 100, 200, 300 и 400
Не мога да разбера какво е това нетърпение да се сблъска човек с неизбежното
Някой може ли да ми обясни кога се определят групите и въобще на 1-ви като отида на откриването как ще разбера накъде да се насоча Аз звънях в СУ обаче там лелката успя само да ми изкрещи нещо и ми затвори Нещо не я хванах в настроение явно Та...сега си нямам идея на 1-ви какво да правя, освен че трябва да отида пред ректората
Първо е откриването в аулата за целия университет, след което е откриването на факултета, на катедрата и на специалността. При мен беше така Часовете трябва да са изложени пред отдел " Студенти " на ФКНФ. След като мине откриването на цялото ФКНФ, ще ви съберат с италианска и румънска филология, а после ще останете само френска. Тогава ще ви кажат групите, ще ви дадат програмата и книжките, ще ви представят преподавателите и т.н. Поне по мое време всичко протече по този начин