Човек, ти сериозно ли?constantine написа:На този свят според мен има само две стойностни книги - Библията и не безизвестният роман на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита".
Вяра и религия.
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: Вяра и религия.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Еми две книжки е чел човека, някой и до там не са стигналиDon Horhe написа:Човек, ти сериозно ли?constantine написа:На този свят според мен има само две стойностни книги - Библията и не безизвестният роман на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита".
- constantine
- В началото бе словото
- Специалност: Специална педагогика
- Курс: втори
Смея да твърдя, че съм прочел доста повече от две книжки, но това е друга тема на разговор 
Както и да е. Като ги прочетете и вие ще видите какво имам в пред вид всъщност. Тук не става въпрос за количество, а за качество, нещо исконно и непреходно... като самия Бог. Но... за съжаление не всеки може да го проумее това нещо.
Поскайте от Господа силата и мъдростта по пътя към познанието, и ще успеете.
Истина, истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните [ ... ] всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите. (Матея 21:21-22)
Дерзайте
Както и да е. Като ги прочетете и вие ще видите какво имам в пред вид всъщност. Тук не става въпрос за количество, а за качество, нещо исконно и непреходно... като самия Бог. Но... за съжаление не всеки може да го проумее това нещо.
Поскайте от Господа силата и мъдростта по пътя към познанието, и ще успеете.
Истина, истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните [ ... ] всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите. (Матея 21:21-22)
Дерзайте
"... та кой си?
- Част от силата, която
желае зло, а все добро твори!"
Гьоте, "Фауст"
- Част от силата, която
желае зло, а все добро твори!"
Гьоте, "Фауст"
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Представи си, чели сме ги. Да ти кажа "Пътеводител на галактическия стопаджия" може да ти отвори очите за повече изконни и непреходни неща от библията

Това е вярно. Правил съм го, правя го и знам.constantine написа: Истина, истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните [ ... ] всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите. (Матея 21:21-22)
А това с Библията отгоре е правено от американци. Не че не е забавно, просто е правено от американци. Лош атестат. Да не се взима насериозно.

Обаче епископ Калистос Уеър, макар и янки, е пич и половина!
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Извинявай, че се налага да те коригирам отново, нооо.... Диоклийският епископ Калистос Уеър е роден в град Бат, Англия. В момента е викарен епископ на Великобританската Православна архиепископия, която е в юрисдикцията на Вселенската патриаршия.Joker написа:Обаче епископ Калистос Уеър, макар и янки, е пич и половина!
А иначе, картинковият спам много ме забавлява! Винаги са ми били много забавни и "проповядващите" атеисти, които смятат за свой "религиозен" дълг да демонстрират и да пропагандират неверието си. Забавни са ми почти колкото мормоните и кришнарите, които "зарибяват" хора по градинките.
Пак си прав! Обещавам да внимавам повече. 
- Engelsblut
- В началото бе словото
- Специалност: Педагогика на масовата и художествена комуникация
- Курс: завършил
Много добре казано, подкрепям напълно.tamerlan написа: Не атеиста трябва да доказва на вярващия, че не сме творение на някакъв демиург-зевзек, дето си играе на Civilization с нас, а обратното. Всъщност е най-добре вярващия нищо да не се мъчи да доказва и да запази религиозните лицемерия и суеверия за себе си.

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Само за едно Кришнарите не зарибяват, те обичат, това си е тяхната вяра, не се отнасяй пренебрежително, пък и основното им послание е единство с Бог чрез любов, а това пък си е прекрасновечен студент написа: Забавни са ми почти колкото мормоните и кришнарите, които "зарибяват" хора по градинките.
Последно промяна от gogigagagagigo на 27 Окт 2008, 16:00, променено общо 1 път.
My will be done!!!
- FightForFreedom
- Паисий
Според мен вярата в един краен и изчерпаем Бог е много по-полезна, защото само такава вяра може да ме накара да се боря в името на този Бог и да се стремя да допринеса с нещо към Него, защото иначе ако вярвам в една непреходна съвършеност, не бих видял никакъв смисъл да извършвам усилия в нейно име- все пак тя си е съвършена и с усилията ми и без тях.
Аз съм почти християнин с малката подробност, че Бог в който аз вярвам е точното отрицание на християнския. Аз вярвам в един краен, изчерпаем, смъртен, несправедлив Бог, който обаче си е моят Бог и аз съм призван да се боря в името на една субективна идеология за честта и морала. За мен Бог не е създал света, за мен Светът е създал Бог. Няма смисъл да обръщам сега половината християнска идеология наопаки, схванахте идеята.
Половината която вземам едно към едно от християнството е култът към смиреността и чувството за недостойност, идеите залегнали в изкуството на западна европа от 7 до 17век вкл. И разбира се свещеността на числото 7, защото съм роден на 7ми в неделя.
Аз съм почти християнин с малката подробност, че Бог в който аз вярвам е точното отрицание на християнския. Аз вярвам в един краен, изчерпаем, смъртен, несправедлив Бог, който обаче си е моят Бог и аз съм призван да се боря в името на една субективна идеология за честта и морала. За мен Бог не е създал света, за мен Светът е създал Бог. Няма смисъл да обръщам сега половината християнска идеология наопаки, схванахте идеята.
Половината която вземам едно към едно от християнството е култът към смиреността и чувството за недостойност, идеите залегнали в изкуството на западна европа от 7 до 17век вкл. И разбира се свещеността на числото 7, защото съм роден на 7ми в неделя.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Демек твоя бог е всъщност твоето супер его, чрез което издигаш собствените си недостатъци в култ, а себе си смяташ за месия, есенция и цел на божествената несъвършенност. Хитро - но подозирам, че ако продължиш да задълбаваш в тази насока може да свършиш в някоя психиатрия, мерейки си самочувствието с Мойсей, Бонапарт и Александър Велики. Или още по-лошо - да се хванеш на работа в държавната администация - там всички са богоизбрани.FightForFreedom написа:Според мен вярата в един краен и изчерпаем Бог е много по-полезна, защото само такава вяра може да ме накара да се боря в името на този Бог и да се стремя да допринеса с нещо към Него, защото иначе ако вярвам в една непреходна съвършеност, не бих видял никакъв смисъл да извършвам усилия в нейно име- все пак тя си е съвършена и с усилията ми и без тях.
- FightForFreedom
- Паисий
Не. Това за числото 7 беше майтап, а в поясненията които допълваш няма нищо вярно. Моите думи бяха "култ към смирението и чувството на недостойност" които няма как да бъдат изтълкувани по никакъв начин подобен на това което ти тълкуваш.
Моята вяра практически ме кара да се моля на прекия началник на душата ми, а не на всевишната сила. Аз подчертавам това че съм подчинен и който ме познава знае че нямам никакви стремежи към власт и/или слава. Моята идеология ме кара да свеждам погледа си много по-ниско и да не мисля за небесно съвършенство, а вместо това да търся красота в грешния ни и несъвършен свят тук и сега.
Моята вяра практически ме кара да се моля на прекия началник на душата ми, а не на всевишната сила. Аз подчертавам това че съм подчинен и който ме познава знае че нямам никакви стремежи към власт и/или слава. Моята идеология ме кара да свеждам погледа си много по-ниско и да не мисля за небесно съвършенство, а вместо това да търся красота в грешния ни и несъвършен свят тук и сега.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Хммм, аз не се чувствам недостоен, нито пък вярвам в първородния грах. Също така не вярвам, че има Ад. Кой е по-прецакан в случая? Май не аз...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

Ами прецакан си, в смисъл сам се прецакваш, ама не го осъзнаваш...