Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Комунизмът-чумата на човечеството

Мнение от Smoking Mirror »

Joker написа:Ако ти разковат държавата от бомбардировки и те окупират, и ти източат петрола, и ти поизбият доста десетки хиляди души, а останалите тероризират като нацистите по затворите, ще те демократизират ли? :mrgreen: :bom:
...
Това очевидно е окупация, т.е. тоталитарен начин за налагане на някакви виждания, само че отвън. Предполагам визираш налагането на републикански виждания из арабския полуостров в последно време :P

Демокрация би било ако народът гласува на референдум и реши сам да се бомбардира, да се окупира и да си източи петрола и да го подари на щатите. Ето ти един прекрасен пример за налагане на някаква несъществуваща доктрина (щото такава няма - никой не е чак толкова тъп нито толкова интелигентен, зависи от гледната точка) по истински демократичен начин :P

И пак не виждам защо аджеба ги казваш тези работи, следкато очевидно си съгласен с мен :P

Ениуей, това, което се опитвам да кажа е, че комунизмът съвсем не е лошо нещо. Лош е начинът по който е налаган на повечето места през повечето време.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не визирам републиканското управление, а т.нар. демокрация, все едно дали е република или монархия. Тя не е универсална система на управление и не става за всички народи и места по света... От втората война в Залива, изглежда и САЩ се отдалечават все повече от нея, въпреки, че пропагандата твърди обратното.
Но, за комунизма. По практиката си комунизмът малко се различава от националсоциализма. И двете са форма на социализъм, но едната е национална, а другата интернационална, класова. Доведен до своя логичен край националсоциализмът означава премахване (чрез депортиране!) на останалите етнически групи, за да се хомогенизира до възможен максимум националната държава, в която ще се прилагат социалистически мерки и подходи. Комунизмът, от своя страна, означава, че ще се премахнат всички неработници, за да се хомогенизира социално обществото и пак да се прилагат социалистически мерки и подходи. Когато социализмът си свърши работата и изтреби останалите, ще настъпи комунизмът, но не утопичният на Ботев (Вярвам в единний, светлий комунизъм, избавител на всички недъзи на обществото!), а този на дядо Маркс и чичко Ленин - ще има само пролетариат и от негово име ще управлява централизираната Комунистическа партия, в която всеки прави, каквото иска генсека/фюрер, при другия социализъм.
Няма как да е хубаво! Нито в процеса на изграждането му, което отдавна се е видяло, нито накрая. Това е профанация на идеята за Божието управление на Християнската църква, но от антихристиянска, атеистична гледна точка.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Smoking Mirror написа: Ениуей, това, което се опитвам да кажа е, че комунизмът съвсем не е лошо нещо. Лош е начинът по който е налаган на повечето места през повечето време.
Лошото на утопиите е, че са неприложими. Винаги, когато някой се опита да пресъздаде някаква утопия в реалния живот, се получава антиутопия.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Smoking Mirror написа:
Joker написа:Ениуей, това, което се опитвам да кажа е, че комунизмът съвсем не е лошо нещо. Лош е начинът по който е налаган на повечето места през повечето време.
едно от многото тъпи клишета, като това, че Живков съвсем не е толкова проз щом е успял да се задържи толкова време на "държавното кормило"...
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз не съм казал такова нещо.... :oops: :(
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

Понеже съм 80% сигурен, че повечето от мненията са писани от "свръхумове", които са "специалисти" прокомунисти или антикомунисти, щото са чули кво си говорят бабите пред блока, няма да си правя труда да ви чета глупостите и да ви се чудя на акъла, само едно ще ви кажа:

Всеки, който смята, че комунизмът е лош и само лош е точно толкова малоумен колкото всеки, който смята, че е добър и само добър!

Колеги, вземете поживейте малко, почетете (това за четенето някой се забелязва, че го правят, но винаги може още) и чак тогава се изказвайте, за Бога!!! Сигурен съм, че повече от половината не сте чели и 5 реда от Маркс, но иначе плюете, същото се отнася и за противниците ви. :idea: :roll:

Дечковци...
Последно промяна от Antikorper на 27 Сеп 2008, 01:11, променено общо 1 път.
Изображение
Истребитель-перехватчик МиГ 31

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Хубаво, ама айде като ще сипеш определения, поне прочети какво е писано преди теб. Това "не знам какво сте писали, но със сигурност са пълни глупости, всички сте много зле" не ти прави чест.
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

Пропуснал си думичката повечето :wink:

Винаги има хора, които имат нещо умно за казване, но то често се губи в масовата глупост. Изчетох първите две страници и реших, че съм видял достатъчно кретения - от 30 мнения да имаше 2-3 с някакъв смисъл; другото - все обшите глупости, които ни наливат медиите :roll:

Просто нямам нерви да чета простотиите на лапета дето са чули от баба си, че комунизмът е най-лошото нещо на света, щото, примерно, като е дошъл в Бг са им взели нивата на село и тям подобни. :roll:
Изображение

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Antikorper,
Ти не беше ли първокурсник? Значи хлапето между нас си именно ти! Это раз!
Колко лекции по история на социализма в България или другаде изслуша досега от спецовете в Унивеситета по този предмет? Тук повечето сме слушали и изпитвани на някой друг курс. В гимназиите историята на социализма.... ох, ще си умра от смях! Это два!
Откъде ти е тогава инфото? Еми от приказки или от бабите пред блока, не случайно най-напред се сети за този източник на информация. Это три!
Няма лошо да имаш собствено мнение, което рязко се различава от това на останалите, но вероятността да сгрешиш е доста голяма! Это четыре!
Много напомняш на случая със обсъждането на творчеството на Солженицин в Съюза на българските писатели: Другари, не съм чел, но той.... Точно за такава позиция и за този съюз Радой Ралин е написал: Малка спретната къщурка "Ангел Кънчев" номер 5. Тука всяка мижитурка става за поет. Не искам да кажа, че си мижитурка, защото е очевидно, че не си. Но трябва да се мотивираш с нещо, все пак.... Это пять!
И т.н....
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

Добре, малко се отклоняваме от темата, но моля те прегледай пак мненията на масовата част (освен твоите, на pora_e_priqtel и още 4-5 човека, които имат представа за какво иде реч) Чули от леля си колко е лош Бай Тошо и край! Това не разбирам как се получава :roll:

Иначе специалността ми е малко далеч от историята наистина, а и като цяло историята е " най-голямата курва измежду всички науки, защото всеки я пише както му изнася", както казва вуйчо ми (завършил е история и археология и работи по специалността си). Поне той е надежден източник на информация и с него сме говорили много по въпросите на "комунизъма", "капитализъма" и цялата световна помия. М/у другото се получи доста интересно, защото той е по-скоро анти-соц настроен, аз съм малко в червената гама по политичските въпроси, но това е отделен въпрос.

А за лекциите - наистина никога не съм бил на лекция, но поне съм си направил труда да попрочета това - онова (макар и да не смилам винаги на 100% информацията) и имам някакви базови познания, макар и доста елементарни от гледна точка на колегите от ИФ. :blackeye: В общи линии в момента съм в полунарцисистка душевна фаза и отричам мнението на всички, които смятам за "неправи" (това звучи малко като "неверници" :lol: ) и до някаква степен това често ме отклонява от линията на обективизма... :albino:
Изображение

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

За последното си прав, но то е разбираемо преди началото на първата ти учебна година в Университета. :wink:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Едно не разбирам- проблемът с крайно негативното отношение към тоя режим. Да се отнасяш към тези времена с дълбока неприязън не е ограниченост и не е задължително да си го слушал от бабите си- помислете за многото семейства, пострадали от него, чийто днешни деца няма нужда да бъдат определяни като невежи, само защото са имали щастието да не живеят под тоя режим. Колкото до самите изказвания, най- добре е да се говори само с факти, без лично мнение, защото историята сама достстъчно говори.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Чумата е комунизмът на човечеството! :albino:
Едва ли имам какво толкова да кажа...Антикорпер, кажи на кои места и кога комунизмът е налаган по правилния начин, че ми стана любопитно. :alien:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
tomagordeev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tomagordeev »

Не комунизмът, а капитализмът е вече вреден за човечеството.
http://www.septemvri23.com

СИЛАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА Е В НЕГОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Ох, вредни сте всички вие които дърпате на някъде си.
Вреден е самият Homo Sapiens за себе си, природата и в бъдеще извънземните живи организми като се добере до тях...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”