85 години от Септемврийското въстание

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: 85 години от Септемврийското въстание

Мнение от Smoking Mirror »

Дичоу написа:Комунистическа поезия, разни цитати за класова борба, проливане на кръв и победи...насилие...
Колкото и да е странно не Тома а Гео написа:По небесните мостове
високи безкрай
с въжета и лостове
ще снемем блажения рай
долу
върху печалния
в кърви обляния
земен шар.
Всичко писано от философи, поети -
ще се сбъдне!
- Без бог! без господар!
Септември ще бъде май.
Човешкия живот
ще бъде един безконечен възход
- нагоре! нагоре!
Земята ще бъде рай -
ще бъде!
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Дичоу написа:Комунистическа поезия, разни цитати за класова борба, проливане на кръв и победи...насилие...
tomagordeev написа:ОТ ПИРИНА СЛИЗАТ МЛАДИ ПАРТИЗАНИ

От Пирина слизат, мамо,
млади партизани
главатар им беше млада партизанка.
На рамо си носи синя пелерина
и под пелерина
пушка карабина,
в десен джоб си носи
писмо партизанско.
На писмото пише:
- СМЪРТ НА ЧЕРНИЯ ФАШИЗЪМ,
НА НАРОДА – СВОБОДА!
...мисля, че на ЛС обясних на Пора..и той може да потвърди че като казах пролетарски стихчета в скоби беше написано РАЗБИРА СЕ НЕ ГОВОРЯ ЗА "СЕПТЕМВРИ"...просто не сметнах, че е нужно да го пиша и тук...
tomagordeev написа:СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

НА І-ви МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ

Ние, делегациите, участващи в І-вия международен младежки фестивал...
...ако се нуждаеш от още примери..кажи
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Дичоу, с тези си мнения ти разкри своята същност, нищо чудно че си седесар, защото тази партия всъщност са скрити фашисти. Костов наложи скрит фашизъм по време на управлението си.
Ти се проявяваш като нетолерантен към другите политически виждания, следователно имаш сталинистско мислене, макар и да не го осъзнаваш. Кво се правиш на демократ?
Ibiza DJ
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

1) За мен фашист не звучи обидно...
2) Не мисля, че ако се постват комунистически лозунги , а тези с фашистка насоченост биват санкционирани...говорим за толерантност.../за това вместо да започвам и аз война на лозунги и спорове от преди 60 години...по- добре, той да спре...независимо дали по свое желание или поради принуда от модераторите...
3)Успех с опитите си да ме анализираш, вкарваш в политически движения и т.н
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

След като също се казвам Тома, реших, че трябва да изчистя малко комунистическото петно от името.
Като отговор на идеализма на съименника си, бих му препоръчал една реплика на Яворов- "Ако на 20 години не си социалист, значи нямаш сърце. Ако на 40 години още си социалист, значи нямаш ум"- надявам се да съм го цитирал правилно, но общата идея е ясна.
Другарю, не чакай трийсет годишнината си, за да поумнееш и вземи един учебник по история, който не се е предавал в семейството ви от 1945г. насам.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Според мен това го беше казал някой политик.
Ама е готино, де. ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Офтопик - "Скрита сила" Мъдрево цепи мрака! :lol:
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър

Мнение от fragile »

Тоя "тома" софиянец ли е? Много ми е любопитно. И дали родителите му са доносничали за собствените им роднини? А, то е ясно, че са.
Ей за това руският е най-изстрадалият народ.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

fragile написа:Тоя "тома" софиянец ли е? Много ми е любопитно. И дали родителите му са доносничали за собствените им роднини? А, то е ясно, че са.
Ей за това руският е най-изстрадалият народ.
Много е вероятно да не е. Без да обиждам човека, хвали време, в което е било гордост да се наречеш прост селянин и, в което равенството се изразява в диктатура на пролетариата.
Knights of the Cross
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър

Мнение от fragile »

Искам да е ясно, че нямам абсолютно нищо против хората от провинцията. Моето семейство всъщност е от там, макар аз да съм родена в София.
Въпросът ми беше с мисъл за една бременна жена, работеща в столицата, без право на софийско жителство, живееща в Божурище в къща без течаща топла вода с тоалетна навън. Градската принадлежност е най-малкото.
Мисълта ми е за майката, която се крие от най-близките си, за да кръсти детето си.
Мисълта ми е за будните млади момичета и момчета, слушащи нормална музика и в последствие арестувани за едно денонощие.
Мисълта ми е за българското умно дете, спечелило стипендия за един от най-елитните университети в света, но без възможност да замине, щото...
Мисълта ми е за всички избити без съд и присъда.
Дядо Господ вижда всичко...
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
tomagordeev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tomagordeev »

НЕ разчитай на дядо господ. Народът е творецът на историята и никой друг.
http://www.septemvri23.com

СИЛАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА Е В НЕГОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

fragile написа:Искам да е ясно, че нямам абсолютно нищо против хората от провинцията. Моето семейство всъщност е от там, макар аз да съм родена в София.
Въпросът ми беше с мисъл за една бременна жена, работеща в столицата, без право на софийско жителство, живееща в Божурище в къща без течаща топла вода с тоалетна навън. Градската принадлежност е най-малкото.
Мисълта ми е за майката, която се крие от най-близките си, за да кръсти детето си.
Мисълта ми е за будните млади момичета и момчета, слушащи нормална музика и в последствие арестувани за едно денонощие.
Мисълта ми е за българското умно дете, спечелило стипендия за един от най-елитните университети в света, но без възможност да замине, щото...
Мисълта ми е за всички избити без съд и присъда.
Дядо Господ вижда всичко...
Извинявам се, в случай, че си го разбрала като нападка срещу хората от провицията- не е. За мен "селяндурът" е състояние на духа, а не географско понятие и е съвсем различно от "селянин" и "човек от провинцията".
Мисълта беше от гледна точка на триумфа на пртостащината по времето, възхвалявана от моя съименник.
tomagordeev написа:НЕ разчитай на дядо господ. Народът е творецът на историята и никой друг.
Вярно ли, другарю комунист, не вярвай на Господ, а вярвай на партията- нали тъй проповядва тоталитарната ви идея.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

tomagordeev написа: Народът е творецът на историята и никой друг.
Мнооого дълбока заблуда. :)
оф:А за скритата сила ще пусна отделна тема в "Спорт" по-късно.... :P
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И аз като Томата си мисля, че е добре да бъде отбелязана тази полукръгла годишнина от Септемврийския бунт, но поради съвсем различни причини. Те могат да се сведат до римата "Не правете като тях, да не станете за смях!" :mrgreen:
Тома, смяташ ли че е възможно др. Георги Димитров след преврата на 9 юни 1923 г. да се е срещал няколко пъти с "кървавия професор" Александър Цанков и за какво ли са си беседвали двамата бивши съпартийци? А вероятно ли е деветоюнските превратаджии да са наливали пари в касата на ЦК на БКП-т.с. (секция на Третия интернационал) и с каква цел трябва да е било това?
Някой тук спомена за предварително прехвърлените семейства на Димитров и Коларов в Белград, заради което получава искрените ми поздравления! :D
Аватар
Tiocfaidh ár lá
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Tiocfaidh ár lá »

Жалко, че не е била изтрепана цялата съветска и сръбска агентура, доведе ни до две нови национални катастрофи :roll:
"You can run, but you will just die tired" -- IRA
Публикувай отговор

Обратно към “България”