Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
poppy_
В началото бе словото

Re: Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Мнение от poppy_ »

FreaKy написа:poppy_

Ако сега ще бъдеш 1-ви курс трябва да са ти дали едно листче при записването..от едната страна са ти книгите,които трябва да прочетем,а от другата тези избираеми курсове(описание на самите курсове и e-mail ,на който е трябвало да отговориш,посочвайки желаните от теб курсове :wink:

втори курс ще съм, но такъв списък не си спомням да са ми давали в първи. Както и да е :)
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

Мнение от windinthetank »

Значи и без книгите се минава... Това е добре. :)
Wind is bisexual because it blows everyone!!!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Мда...
Закво ти е да четеш някви книги. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Мда, минава се, с 3, 4 и после има "защо не ме взимат на общежитие, кво ще правя сега, баси и наема - 400 лв на човек??!" и се чуди човек от къде му е дошло :? и това е само една страна на проблема. Книгите, малко или много ви оформят неусетно представата за английския характер и същност и освен това, също така неусетно ви набиват граматически структури, обогатяват речника и полират изказа, поне това, ако не е писано да ви харесат и да са ви приятни.

windinthetank Тес ти е по-трудна заради езика предполагам, все пак е писана век по-рано от Sons and Lovers.

Забога, защо никой не ме слуша и не си четете нещата за втория семестър само, а не за втора година!! :evil:
О, стига, отказвам се. :drunken:
Последно промяна от ADeLL на 25 Сеп 2008, 11:38, променено общо 2 пъти.
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

Чета тази, защото нямам друга! Имах само Sons and Lovers и Tess. Едва ли ще я забравя до другата година така или иначе.
Пък и само за Sons and Lovers разбрах, че ще е я учим във втори курс. Никъде не видях списъче с тези от първи. Съжалявам ако са били написани и не съм ги видяла, често ми се случва.
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Не го приемай лично, всъщност няколко страници по-назад на дълго и на широко се обяснявах, и аз не знам защо подяволите, кое как ще се чете най-вероятно, за да се опитам да сложа някакъв ред в паниката по книгите и да ви улесня. Критиката ми не беше насочена към теб лично, просто е моя грешката, че се възмущавах в поста където коментирах защо Тес ти се вижда по-трудна :) Сега ще го едитна, за да не се получава подобно объркване отново.

Относно Sons and Lovers не казвам, че ще я забравиш, но сама ще видиш след като минеш втория семестър курса по литература на 19 век, че е необходимо да запомняш доста подробности, а те неминуемо се изличават, освен това литературата е далеч не е единственият ти предмет, който ще изисква внимание. В никакъв случай не те спирам да четеш, но тес и sons and lovers са книги от два различни периода и ако си ги чела заедно(горе долу по едно и също време имам предвид) е възможно да се объркаш при анализи и тълкувания или обща представа. Но това е само предположение разбира се и то не е меродавно.

Както и да е, no hard feelings, anyway :)
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

хайде и аз да се изявЪ като добрата самарянка
за всички първокурсници, които не знаят какво да четат
започнете с Great Expectations, Dickens
после идва Tess, и след това вече не помня ко беши :oops: , но минете първо това.
за тези които са си играли да четат Mill on the Floss - хубаво, но тя не ви е в задължителния списък. :) адел наистина мн хубаво ви е обяснил/а всичко няколко страници по-назад, но явно на никой не му се занимава да погледне.

п.с. а и защо се занимавате да четете отсега? ние като бяхме първи курс въпросният списък с книги ни го връчиха точно преди коледната ваканция, и на него многозначително пишеше 'you are advised to have read the books WELL IN ADVANCE' :shock: :shock: е как да ги прочетем като остава 1 седмица до втория семестър и началото на курса?! но както виждате не сме умрели, и книгите попрочетохме, и изпита си взехме, че даже и се забавлявахме :)
futuristic ain't shit to me
zhanabo
В началото бе словото
Специалност: английска филология

Мнение от zhanabo »

Здравейте, исках да попитам някой има ли програмата от 1-ви семестър от миналата година и може
ли да я качи. Благодаря предварително :)
Аватар
ShuSh
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от ShuSh »

Ъм... прегледах последните няколко страници и не видях някъде да е писано в колко часа и къде трябва да бъдем на 1-ви, ако има информация - извинявам се. И все пак ще си попитам - кога и къде :)
Аватар
sindri
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от sindri »

ох.......
има цяла тема в подфорум 'студенти' за откриването на учебната година
1 октомври , 10 часа , ректората
там ще ни кажат къде да ходим после
language is an instinct
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

ADeLL написа:
Както и да е, no hard feelings, anyway :)
Вие сте добрички, как ще ви се сърдя! :)
Надявам се да не сте ни подготвили някой злепоставящ номер като за първия учебен ден, че да си променя мнението.
Не сте нали? Само моркови и зеле...
Аватар
placebo
В началото бе словото

Мнение от placebo »

аз поне не съм чувал за практика да се хранят първокурсниците в СУ със зеле или моркови, така че спокойно :)

бай дъ уей, някой има ли представа дали програмата е изнесена някъде (визирам интернет пространството)
give me that which I desire
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

програмата излиза на ксерокопия в resource centre-а в първите дни на октомври (дано я има още на 1ви), и я получаваш срещу 10 стотинки :) иначе в интернет не съм чувала досега да я изнасят, камо ли предварително :wink:
futuristic ain't shit to me
zhanabo
В началото бе словото

Мнение от zhanabo »

snijana написа:програмата излиза на ксерокопия в resource centre-а в първите дни на октомври (дано я има още на 1ви), и я получаваш срещу 10 стотинки :) иначе в интернет не съм чувала досега да я изнасят, камо ли предварително :wink:
Мерси :)
ellylilly
В началото бе словото

Мнение от ellylilly »

А кога ще разберем в коя група сме?
It is hard to believe that a man is telling the truth when you know that you would lie if you were in his place.
Заключено

Обратно към “ФКНФ”