fragile написа:Искам да е ясно, че нямам абсолютно нищо против хората от провинцията. Моето семейство всъщност е от там, макар аз да съм родена в София.
Въпросът ми беше с мисъл за една бременна жена, работеща в столицата, без право на софийско жителство, живееща в Божурище в къща без течаща топла вода с тоалетна навън. Градската принадлежност е най-малкото.
Мисълта ми е за майката, която се крие от най-близките си, за да кръсти детето си.
Мисълта ми е за будните млади момичета и момчета, слушащи нормална музика и в последствие арестувани за едно денонощие.
Мисълта ми е за българското умно дете, спечелило стипендия за един от най-елитните университети в света, но без възможност да замине, щото...
Мисълта ми е за всички избити без съд и присъда.
Дядо Господ вижда всичко...
Извинявам се, в случай, че си го разбрала като нападка срещу хората от провицията- не е. За мен "селяндурът" е състояние на духа, а не географско понятие и е съвсем различно от "селянин" и "човек от провинцията".
Мисълта беше от гледна точка на триумфа на пртостащината по времето, възхвалявана от моя съименник.
tomagordeev написа:НЕ разчитай на дядо господ. Народът е творецът на историята и никой друг.
Вярно ли, другарю комунист, не вярвай на Господ, а вярвай на партията- нали тъй проповядва тоталитарната ви идея.