Мнението ви за явлението рап/хип-хоп

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Мнението ви за явлението рап/хип-хоп е:

Много позитивно
12
26%
Позитивно
10
21%
Неопределено
11
23%
Негативно
8
17%
Много негативно
6
13%

Общо гласове: 47

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: Мнението ви за явлението рап/хип-хоп

Мнение от Дичоу »

castelo написа: Но и ти имаш право на мнение, което аз уважавам (не мнението, но правото на такова).
Именно...
А за въпроса за бейса...
АЗ СЛУШАМ DRUM'n'BASS....и там нямам проблеми с MCта...защото това, което правят...никога не е било водещото в стила...дрънкането им е придавка към музиката...никога това което бръщолевят не е било решаващо, а и рядко им се разбира...
Но ако въпроса се постави с или без MC? Определено без!!!
...та и аз слушам основно Neurofunk...та там MCта не съм срещал...

Относно рапа:
Мисля, че неговия проблем е , че не е универсален от към чисто географско естество...
Проблемите на бандите и гърмежите по "Харлем" и "Бронкс"...не би трябвало да са присъщи на тийнежъра от Тутракан...
...преди време имах симпатии към този род музика...но когато чух едни сладури които идентифицираха себе си като: "БЕЛИ НЕГРИ, момче, право от Оборище"...нещата се промениха...
...имам наблюдения, че почти всеки който е фен на тази музика е една идея по- американофил

А иначе голям поклон към BreakDance културата и особено Sleepwallkingz...които са ми познати, а някои от тях и лични приятели...
Евала за всичко което правят...и за това, че въпреки, че достигнаха такива висоти...не забравят родния си град и организират масовия Jam On It именно там.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

pi4 написа:А харесвате ли песните на Устата и софи маринова :lol:
ем, аз имам май само 3 песни,не знам дали има още - танцувални и весели са :wink:
Toto-I will remember
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

http://www.youtube.com/watch?v=PRvFzPkFUm0 - IMMORTAL TECHNIQUE - The 3rd World

http://www.youtube.com/watch?v=Y_JQQxvYu5E - 2pac - Hennessey (feat. Obie Trice)

http://www.youtube.com/watch?v=dD6xZ_S-Lo4 - Cunninlynguists - The South

Без претенции за изчерпаемост, нито пък с думите "ако не чуете тея песни, значи не сте живели бееее", ви пускам линкове към 3 песни. Има още десетки, които ОБОЖАВАМ, но и трите ме грабнаха още с първото чуване и съм ги въртял по много пъти.
И да, харесвам рапа и мнението ми е позитивно. 2pac и Cypress Hill слушах преди 10-тина години и сега пак се върнах към тях.

Дичоу, по принцип си прав - не съм беден и отруден негър, който живее в Queens и бачка по 12 часа дневно за едното оцеляване. Но какво ми пречи да видя и тази гледна точка? Да се опитам, макар и за малко, да се поставя на негово място, да наблюдавам болката, израждаща се в негодувание, ярост и агресия, за да се стигне до т.нар. thugs, известни в последно време като G-та? И в крайна сметка какво лошо има в това за секунда да се докоснеш до свят, в който няма как да влезеш,а за момент да видиш отблясъка от thugz mansion-ите? А и, ако чуеш горните линкове, рапът не е само възпяване на универсалната формула "аре се увъртим у кинти и курви".
Ако искаш песни, ангажирани социално с българското общество, винаги имаш Бате Сашо, Уош МС и ДиС, които ще те занимаят с днешния човек в днешното общество и мястото му в него.
Някой по-горе спомена, че харесвал рап, а не обичал бг хип хопа. Ако под бг рап разбираме само Шамара и после Устата, да, нещата не са розови. Явно много бързо Спенс, Слим, Kingsize, Ndoe и кой ли още не бяха забравени. Поне има ъндърграунд среди, като 359hiphop, например, където хората слушат старите звезди и опитите на новото поколение да се вмести сред тях.
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Е тея KingSize са направо страхотни...Иначе и моето мнение е позитивно. Не слушам рапове по принцип, но си имам много любими неща от тоя стил, пускам ви едно :)

http://www.youtube.com/watch?v=Cqz1PFYTIww
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

чух едни сладури които идентифицираха себе си като: "БЕЛИ НЕГРИ, момче, право от Оборище"...нещата се промениха...
това са моите любимци!!!! (Макар да не споделям идеята за бели негри, която предимно Кила К я внася в песните.)
Последно промяна от rueva на 25 Сеп 2008, 11:10, променено общо 2 пъти.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Дичоу написа:Негативно...
Поради:
1) Музика с елементарно послание...
2) Текстове който приличат на чалга - коли, кучки..ланци, манци и такива..
3) Расови съображения
Се едно си чета мое мнение.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Jamalska
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Jamalska »

Е има си раздел и за расти и за бейсъри и за соул/рнб и слава богу.
Рапът(като стана дума за разликата...амии музика->култура...не е мн трудно,нали?) спроред мен пък си е доста изчерпателен...Аре ще се направя,че не съм чула за тая мазна чалга Устата(нисъм,мазен, долен,гнусен %$@%&@##%^#@*$^#).Ама като се почне от бейс вокали(бляк пак ама все тая:)),нежничък хоп,любов,чудесии,обществени проблеми,социални,политически, траци за партита,хардкор рап,дет рап (е,не могат да се сравняват с Некрофейгия,но пак ги гонят).Абе в момента не мога да се сетя тема,която да не се засяга.
А бг рапа...Ямбол е фабрика за рапери...наааааааай-големите SILENT CITY...LAC,Kingsize,Nowallz...А с СЕЧ ...никога няма да ми омръзне да им ходя по лайфовете.
Изображение
Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

pi4 написа:А харесвате ли песните на Устата и софи маринова :lol:
Ми живички са, но за мен нямат никаква връзка с хип-хопа :lol:
Дичоу написа:Относно рапа:
Мисля, че неговия проблем е , че не е универсален от към чисто географско естество...
Проблемите на бандите и гърмежите по "Харлем" и "Бронкс"...не би трябвало да са присъщи на тийнежъра от Тутракан...
...преди време имах симпатии към този род музика...но когато чух едни сладури които идентифицираха себе си като: "БЕЛИ НЕГРИ, момче, право от Оборище"...нещата се промениха...
...имам наблюдения, че почти всеки който е фен на тази музика е една идея по- американофил
Преди години, когато нашумя българският рап и се водеха доста спорове какво е влиянието му върху подрастващото поколение (ако си получил необходимото родителско възпитание, заради едната музика не можеш да кривнеш от правия път) и дали тази музика има почва в България. Има ли, няма ли, не мога да кажа 100%. От една страна същите социални проблеми са налице и тук - мизерия, престъпност и прочие. Освен това един бял американец в дълбините на Куинс или Бронкс едва ли ще се чувства по-различно от един българин в Столипиново или Филиповци. От друга страна в нашите гета и в сърцата на цветнокожите ни събратя и родните ни гангстери е залегнала друга музика - чалгата. Но пък комерсиалната страна на хип-хопа - яките партита, лъскавите коли, хубавите жени, големите пачки, се възприема във всякакви географски ширини по цял свят.
Иначе прав си, смешно е да се правиш на негър. Защото не е нужно да си чернокож, за да вникнеш в хип-хопа, също както не е нужно да си бял, за да слушаш Моцарт. Аз 16 години живях на една пряка от Оборище, а никога не съм дрънкал "Check me out, doggz, Im a white nigga." :mrgreen:

Sirius`, с 2Pac и Cypress Hill се запалих по тази музика. Евала и за Jedi Mind Tricks, виждам ги в подписа ти. :)
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Cypress и аз уважавам...
...не се залъгвай...не съм некав хейтар...понаслушвам нещо от този стил...просто не ми допада тази музика като цяло...
Но пък MC Spyda например...и да е черен... Full respec, massive...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Jamalska
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Jamalska »

Латиноамерикански ррррап:)
Изображение
Рики (1990-2009)
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Chicano :thumbright:
Изображение
Изображение
Аватар
Jamalska
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Jamalska »

Aбе...заключиха ми темичката...
29.10 София The KILLING AND FUCKING TOUR 2008 NECROOOOOOO
иии...хм иии
НА 02.11.2008 ОТ 02:00 ЧАСА
GURU'S JAZZMATAZZ
КАТЕГОРИЯ: КОНЦЕРТ
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: София Party Center 4KM
ОРГАНИЗАТОР: Groove Connection

това още е непотвърдено...ама ако е истина..е не може и третия концерт на Гуру да изтърва:)

А онова за Т(у)пак-"Бащата на хип-хопа" снощи го разказах на един приятел и пак се посмяхме заедно..ей като виц е направо.
Изображение
Рики (1990-2009)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

да, във този форум упорито се затварят темите, свързани с неметъл или не дай си боже с рап. още не знам как им се изплъзна темата за Снупарата хахаха колкото до Некро, едва ли ще ида, но на Гуру съм там за 2 път :Р
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Дичоу написа:АЗ СЛУШАМ DRUM'n'BASS....и там нямам проблеми с MCта...защото това, което правят...никога не е било водещото в стила...дрънкането им е придавка към музиката...никога това което бръщолевят не е било решаващо, а и рядко им се разбира...
Зависи,понякога наистина не е водещо,но примерно mc skibadee си изпълва парчетата с "бръщолевене" и честно казано без него музиката е просто един бейс и нищо повече.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Хмм едно време много си ги въртях Jazzmatazz от единицата до тройката. Може и да уважа Guru, ама хич не обичам непотвърдена информация, когато става дума за концерти. :mrgreen:
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”