Мъже в поли или шотландския килт в днешно време

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Мъже в поли или шотландския килт в днешно време

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:То хубаво да пробие новата мода... Аз лично нямам против, даже съм определено за. Но се съмнявам именно нашата мила държавица да е сред първите, поели инициативата "да разчупим модела". По скромните ми наблюдения върху близки от мъжки пол, най-големият страх на поне 90% от тях е някой да не ги помисли/обяви за педал/педераст. А какво по-"педалско" от мъж с пола? Дори някой супер разкрепостен да се облече така, веднага ще го нахранят едно хубаво... и ще си остане един от малкото, решили да пробват новата мода.
Тука си права - в БГ хората са доста комплексирани, но и това ще се променя.Относно педалското - де да знам, мъж с пола,червило, перука и чорапогащник си е травестит от всякъде и няма съмнение за педалското в него ама килт...То не изглежда по същия начин - демек женствено.Дори и дългите мъжки поли си изглеждат по-различни от женските по десени и кройка.А за мен лично прилепналите фешън дънчици и блузки , зализаната прическа , широките тъмни очила и модерна шапчица в сивите цветове си е баш педалска мода, ама се шири яко в БГ.

А иначе в световен мащаб модата на мъжките поли , туники и роби набира сила.В Америка - килтовете, в Западна Европа - дългите поли.Според мен до 5 години ше се наложи като една от световните мъжки моди.Тогава е възможно да навлезе и в България(То като се замисля преди време колко моди нямаше в БГ, а сега навлезнаха и станаха модерни.)Интересното е , че в другите страни мъжките поли не се изработват за и носят от травестити.Ония последните си ползват изцяло женски варианти.

Принципно много е важно някой популярен човек да стане съпричастен с идеята.Досега доста известни личности са обличали модерни килтове.Например : Вин Дизел, Робин Уилямс, вокалиста на Корн - Джонатан Дейвис и т.н.Хубавото на Men's unbifurcated garments накартко mugs или всичките видове мъжки поли и роби е, че са по-удобни от панталоните и напълно съвместими с модерния живот и следователно има за къде да се развива идеята.Ако бяха неудобни, скъпи, труднни за поддръжка и т.н. - никой не би му хрумнало да се занимава.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Batbayan написа:[
Тука си права - в БГ хората са доста комплексирани, но и това ще се променя.Относно педалското - де да знам, мъж с пола,червило, перука и чорапогащник си е травестит от всякъде и няма съмнение за педалското в него ама килт...То не изглежда по същия начин - демек женствено.Дори и дългите мъжки поли си изглеждат по-различни от женските по десени и кройка.А за мен лично прилепналите фешън дънчици и блузки , зализаната прическа , широките тъмни очила и модерна шапчица в сивите цветове си е баш педалска мода, ама се шири яко в БГ.
Пропусна да споменеш розовите ризки :D (Нищо лично към никого ;) )
Травеститите са друго нещо... При тях се намесват едни такива неща със сексуална ореантация, които нямат нищо общо с модата.

Нормално е мъжката пола да е с различна кройка. Все пак тялото на мъжа съществено се различава от женското. Но все пак е пола и някак си... Пък и като цяло световната мода винаги навлиза у нас с година, понякога и две закъснение. Нали сега навсякъде продават есенни дамски обувки на ток, чиято предна част стига до глезена... нещо подобно на боти, ама не съвсем. Тях масово ги носеха в Лондон миналата зима...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:
Batbayan написа:[
Пропусна да споменеш розовите ризки :D (Нищо лично към никого ;) )
Травеститите са друго нещо... При тях се намесват едни такива неща със сексуална ореантация, които нямат нищо общо с модата.

Нормално е мъжката пола да е с различна кройка. Все пак тялото на мъжа съществено се различава от женското. Но все пак е пола и някак си... Пък и като цяло световната мода винаги навлиза у нас с година, понякога и две закъснение. Нали сега навсякъде продават есенни дамски обувки на ток, чиято предна част стига до глезена... нещо подобно на боти, ама не съвсем. Тях масово ги носеха в Лондон миналата зима...
И какво като е пола - странното чувство идва от това, че не е всеобщо възприето и е странно отначало.Ако вместо пола са някакви странни панталони - чувството ще бъде същото.Просто трябва да мине малко време докато хората свикнат - около 1 година и вече на никой няма да му прави впечатление.Да не говорим, пък че полите се носят по-рядко и от жените вече...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
new_azzaro
Пишете, о, братя

Мнение от new_azzaro »

и аз ще си салгампола тия дни :bom: :drunken: :albino: :twisted:
je ne sais pas
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

new_azzaro написа:и аз ще си салгампола тия дни :bom: :drunken: :albino: :twisted:
Каква пола и по какъв повод?Хм, ще разправяш.Според мен ще имаш доста коментари от мацките, че и телефона могат да ти искат. :P :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз нямам нищо против мъжете в поли =) На мен ми харесва.
Просто изказвам мнението да доста голяма част от хората около мен, а именно - все пак е пола.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
NaidobriX
В началото бе словото
Специалност: застраховане и осигуряване
Курс: четвърти

Мнение от NaidobriX »

абсолютно съм ЗА килт-а ако можех щях да го направя мъжко облекло и много проблеми да изчезнат...
са сигурно вече ме храните че сум педал и т.н. ама не е така
и сега ще ви кажа защо килт-а е по добр0 от панталоните за мъжете
1во. с килт-а оная ти работа се движи свободно до колкото при панталони дънки и т.н. тя стои притисната
2ро. ташаците стоят на по хладно а не знам дали знаете е че те се намират извън тялото защото им нужна по ниска температура за да функционират нормално а при панталоните се спарват
3то. когато оная ти работа е притисната и спарена с нарушено кръвообращение тя просто спира и да става ами просто се смалява за да може да си осигури място тъй като и е тясно но като си с килт тя се чувства свободно и расте на свобода... ще ви дам пример с природата когато ти притискаш едно дръвче постоянно то става малко и мизерно бозайче но ако оставиш дървото на свобода то расте и става грамадно...
4то. ако имаш пола като тръгнеш да правиш нещо с някоя мацка ще си мн по подготвен ...

а пък и панталона си е чисто женска дреха все пак на жените на онова място трябва да им е топло за да не им изтинат яйчниците
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Хавлиена кърпа на голо брои ли се за пола?
Прикачени файлове
AUT_00301.jpg
AUT_00301.jpg (64.26 KiB) Преглеждано 951 пъти
NaidobriX
В началото бе словото
Специалност: застраховане и осигуряване
Курс: четвърти

Мнение от NaidobriX »

еми сигурно все пак изглежа по същия начин :-) ама май ще е малко ограничаващо
ама килт-а е направен така че да не ти ограничава походката което за един мъж е мн важно ... запитайте се дали сте виждали МЪЖ да ходи с малки крачици ???
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Да, виждал съм, но беше педал! :scratch:
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе те педалите си личат отдалеч, независимо с какво са облечени.Тук килта няма нищо общо с това дали си педал или не.Даже полите като общо понятие в мъжкия гардероб не може да са признак за това дали някой е обратен или не.Вярно е обаче , че дамските модели са доста тесни и не всички стават за един мъж, който ще иска да има свобода на походката.Другия проблем е в това, че на пазара в момента се намират много малко варианти и модели на мъжки поли и то на солидни цени, което допълнително усложнява популяризацията на този стил като мъжко облекло.

Иначе като че ли главно мъжете имат предубеждения за полите.Жените май повечето намират мъж в пола (е , не някоя на розови цветчета и с панделки де, че тогаз си е друго, май трасвеститизъм му се викаше :lol: ) за много готин и дори секси. :salute:

А относно хавлията на голо - хeй, само с хавлия не става :P :wink: - много е грубо, но подобна на увита хавлия традиционна мъжка пола има в Индонезия и се казва Саронг или Сарунг (Sarong/Sarung).Саронгът изглежда горе-долу така:

http://lh3.ggpht.com/franya762/R7rzwCWs ... CF9615.JPG

http://lh6.ggpht.com/_b7x4wTkD2Mc/RfEVs ... C03367.JPG

Много туристи мъже дотолкова свикват да го носят докато са на почивка в Индонезия, че започват да обличат прохладния саронг и в собствените си страни.Вече в някои западни държави дори има производители на саронги.България не е от тях :roll: .
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Тия защо са обули покривки от евтин ресторант? :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Еми криза, братче! При мъжете се изразява в по-евтини полички, а при жените в минижупчета. Опитвам се да си представя обратното... :mrgreen:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз саронги, дотита и други южноазиатски извращения никога няма да си сложа. Гледам ги твърде често и изобщо не ми харесват.
Килтът е история, традиция и символ на значителна част от европейската култура.

Докато гореказаните "покривки" са нещо твърде далечно и некрасиво.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Хаха, това за покривките беше яко :P Ми сигурно тези десени се считат по-мъжки или нещо подобно.Това са традиционни саронги все пак, а не модерни такива.То и при японските мъжки кимона десените са едни все едно семпла дамаска от 19 век, ама така са си решили хората.Когато става дума за традиционни дрехи е тъй.

Хм, това с килта и традицията така и не го разбрах. :? Да, ако гледаме чисто расово килта е продукт на бялата раса, а саронгите, кимоната, китайските дрехи са на азиатците, ама какво пък толкоз лошо има в това да носиш каквото ти душа иска? :) Ако трябва да сме съвсем ограничени от расата или народността то тогава ние българските мъже имаме право само на потури, бялата везана ризка,пояса,жилетката ,вълнените чорапи,цървулите и калпака.И в по-студено време някой кожух или ямурлук отгоре.Не че не се кефя и на нашия народен костюм и даже от време на време си поносвам, ама все пак не бива да се ограничава човек само с едно нещо :wink: (поне според мен, всеки си има свое мнение ,разбира се, което аз искрено уважавам :!: ).Пък и между другото дори и при килтовете ме интересуват повече модерните и не толкова обвързаните с традицията отколкото традиционните.Не че имам нещо против последните, но някак си ми изглеждат прекалено официални и традиционни.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”