Отдавна съм стигнал до извода, че Уикипедията трябва да бъде премахната, защото разпространява абсолютно невярни и изопачени информации.Kristo написа:Мисля да цитирам пасаж от уикипедия, без да коментирам:
The metal scene has been characterized as a "subculture of alienation", with its own code of authenticity.[51] This code puts several demands on performers: they must appear both completely devoted to their music and loyal to the subculture that supports it; they must appear disinterested in mainstream appeal and radio hits; and they must never “sell out”.[52] For the fans themselves, the code promotes “opposition to established authority, and separateness from the rest of society.”[53] Scholars of metal have noted the tendency of fans to classify and reject some performers (and some other fans) as "poseurs" "who pretended to be part of the subculture, but who were deemed to lack authenticity and sincerity."
Мнението ви за явлението метъл?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Re: Мнението ви за явлението метъл?
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Kristo написа:Мисля да цитирам пасаж от уикипедия, без да коментирам:
The metal scene has been characterized as a "subculture of alienation", with its own code of authenticity.[51] This code puts several demands on performers: they must appear both completely devoted to their music and loyal to the subculture that supports it; they must appear disinterested in mainstream appeal and radio hits; and they must never “sell out”.[52] For the fans themselves, the code promotes “opposition to established authority, and separateness from the rest of society.”[53] Scholars of metal have noted the tendency of fans to classify and reject some performers (and some other fans) as "poseurs" "who pretended to be part of the subculture, but who were deemed to lack authenticity and sincerity."
Накратко - това в уикипедията е голям майтап.
Все още не съм ти запознат с хумора, затова приемам и че си го пуснал като шега
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ако е чувство за хумор, вероятно е на Диина Уайнстийн, авторката на някаква книга за метъла, която е цитирана в сайта.
Но си мисля, че са проверили информацията, преди да я пуснат в уикипедия, нали?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Лорд Носферату написа: Ако аз вляза в чалга бар с черните кожи и веригите и кажа, че съм луд фен на малина, къпина и мара-боровинка, не само ще ме изгонят като "неискрен и позьор (второто в случай, че съм сложил розови дрешки, но от айпода дъни боргир)", но и ще си изпрося един хубав тупаник.
Накратко - това в уикипедията е голям майтап.
Все още не съм ти запознат с хумора, затова приемам и че си го пуснал като шега

Леле, човек! Щях да умра от смях!!!
Между другото, в много от "елитните" заведения, в които се слушат Плющислава, ДебелоСлава и Гадостина не пускат хора, облечени като метъли. Има си дескод! То и мен не ме кефи, когато във "Фенс"-а се домъкне някоя компания, облечени като дискари и чалгари, ама какво да се прави... Ние рок феновете сме толерантни хора, за разлика от някои други...
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Прочетох в статията разните цитати от госпожата. Видяла е метълите, чула е метълите, но не е говорила с метълите и е започнала да ги анализира и описва. Като мишки в клетка. А това са хора, които могат да мислят. Част от думите й са голяма глупост. Личи си гледната точка на външен човек. Може да иска да е безпристрастна, но се получават доста неточности и измислици, някои от които се опитах да опровергая по-горе. Това, което прочетох, е толкова изкуствено, все едно аз да кажа "техно феновете слушат тази музика, защото като малки са чували твърде често алармата на колата на баща си (или на майка си, че да е по-психоложко) и това е оставило траен белег в психиката им". Пълна глупост, нали? Но за незапознатите и наивни американци ще си е съвсем правдоподобно. Тази жена вероятно е от майките, които обявяват децата си за обсебени от сатаната, мефисто, белиал, лилит, астерот, коминочистача, филанкишията и кръчмаря, задето слушат Дийп Пърпъл, примерно.Kristo написа:Ако е чувство за хумор, вероятно е на Диина Уайнстийн, авторката на някаква книга за метъла, която е цитирана в сайта.
Мдам, проверили са информацията, като са я прочели в книгата. И готово. Но не са проверили сред метъл средите.
Уикито е хубав източник на информация понякога, но може също толкова лесно да те подлъже, така че не й вярвай толкова.
Препоръчвам на всеки, който иска да се запознае, да си намери и изгледа едно скорошно филмче - Metal: A headbanger's journey (линк в уикипедия
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Лорд Носферату написа:
Препоръчвам на всеки, който иска да се запознае, да си намери и изгледа едно скорошно филмче - Metal: A headbanger's journey (линк в уикипедия). Показва произхода и развитието на метъла от Блек Сабат до най-сатанинските норвежки блек метъли.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Има го на части в ютуб, но ако не ти се занимава, виж си лс-тата, че да не ме смъмри някой мод, ако пиша тук 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
И аз се досетих, че тя не е истинска метълка, като и четях нещата. Но точно затова и ги четях - защото гледната точка е извън тази субкултура, имам тонове познати и приятели метъли и са ми обяснявали как стоят нещата за тях и каква е тяхната идея за музиката. Затова и чета уикипедия - за източник, който не е вътре в метъла, а го обяснява като страничен наблюдател. Нормално е реалните фенове да не харесват писаниците.Лорд Носферату написа: Прочетох в статията разните цитати от госпожата. Видяла е метълите, чула е метълите, но не е говорила с метълите и е започнала да ги анализира и описва. Като мишки в клетка. А това са хора, които могат да мислят. Част от думите й са голяма глупост. Личи си гледната точка на външен човек. Може да иска да е безпристрастна, но се получават доста неточности и измислици, някои от които се опитах да опровергая по-горе. Това, което прочетох, е толкова изкуствено, все едно аз да кажа "техно феновете слушат тази музика, защото като малки са чували твърде често алармата на колата на баща си (или на майка си, че да е по-психоложко) и това е оставило траен белег в психиката им". Пълна глупост, нали? Но за незапознатите и наивни американци ще си е съвсем правдоподобно. Тази жена вероятно е от майките, които обявяват децата си за обсебени от сатаната, мефисто, белиал, лилит, астерот, коминочистача, филанкишията и кръчмаря, задето слушат Дийп Пърпъл, примерно.
И съм сигурен, че американците са доста запознати с този стил, той е започнал именно там, и много от под-стиловете са създадени там, най-известните банди са американски едва ли не. (аз се сещам първо за Металика като става въпрос за метъл) Предполагам стила там е доста популярен, и се развива.
Колкото до знака на Рони, прочетох може би пак там, че е ползвам за първи път от вокалиста на КИСС, може и да не е така. Само те си знаят.
И в пасажчето, което цитирах са допуснали някаква неточност, или по-скоро са забравили нещичко - че метълфеновете обикновенно отричат чуждите гледни точки. Защото другите са "позьори".
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Разбирам те за външната гледна точка и лошо няма, щом има кого да питаш и за вътрешна такваз. Нормално е феновете да не й харесват писаниците, но не е само заради пристрастеност. Има фактологически неточности и една съвсем лека нотка на предубеденост. Не казвам, че е пропаганда и лъжи, но не е съвсем точно писанието на жената. Но както и да е.Kristo написа: И аз се досетих, че тя не е истинска метълка, като и четях нещата. Но точно затова и ги четях - защото гледната точка е извън тази субкултура, имам тонове познати и приятели метъли и са ми обяснявали как стоят нещата за тях и каква е тяхната идея за музиката. Затова и чета уикипедия - за източник, който не е вътре в метъла, а го обяснява като страничен наблюдател. Нормално е реалните фенове да не харесват писаниците.
И съм сигурен, че американците са доста запознати с този стил, той е започнал именно там, и много от под-стиловете са създадени там, най-известните банди са американски едва ли не. (аз се сещам първо за Металика като става въпрос за метъл) Предполагам стила там е доста популярен, и се развива.
Колкото до знака на Рони, прочетох може би пак там, че е ползвам за първи път от вокалиста на КИСС, може и да не е така. Само те си знаят.
И в пасажчето, което цитирах са допуснали някаква неточност, или по-скоро са забравили нещичко - че метълфеновете обикновенно отричат чуждите гледни точки. Защото другите са "позьори".
За родината на метъла ще възразя, ако може. Мисля, че от всички, които се занимават с това, че метълът като жанр е възникнал от Black Sabbath, които са англичани. За това къде са възникнали повече стилове - не знам. Нищо чудно да е америка. За известните групи (банди е за престъпници, пък :Р) вероятно си прав. Металика, Меноуор, че и още сума ти други - американци. Американци са и любимата ми група - Type O Negative. Аз се сещам първо за скандинавските страни - Nightwish, Hammerfall, англия (Iron Maiden, Judas Priest). Всичко е въпрос на това колко и какви групи знаеш по име и произход. Колкото до метъл столица на света - това е Финландия, също всепризнат факт.
За знака - има спор кой от двамата е, но за мен Дио е по-сериозен (например не е патентовал съкращението OJ (Orange Juice) че да печели пари, щом някой го използва), а човекът от Кис (Мисля, че беше Gene Simmons всъщност) за много неща казва, че ги е направил пръв. И двете теории си имат привърженици, аз си разпространявам своята по въпроса :Р
Отричаме чуждите идеи, ако не ги харесваме. Иначе лошо няма.
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Metal: A Headbangers Journey
далеч по-достоверен източник от Уикипедия
Иначе - да, Gene Simmons е другият освен Дио (чиято версия е доста достоверна бтв
), който претендира да е въвел devilhorn-а пръв, но както Дио казва за него : "...but then again Gene invented breathing... and shoes... and everything else". 
Иначе - да, Gene Simmons е другият освен Дио (чиято версия е доста достоверна бтв

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
"He's Gene-ious"Faith написа:...но както Дио казва за него : "...but then again Gene invented breathing... and shoes... and everything else".
Филма наистина си го бива. Който се интересува, да го гледа.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

1. Преди една-две години, една приятелка.pi4 написа:Са викам си,че след като има тема за поп-фолк,ще е уместно да има същата и за това нещо метъл.Надявам се,че няма да бъде заключена темата![]()
Ще си позволя да препиша леко от първия пост на camelio от другата тема,естествено като сменя думата поп-фолк с метъл и някои добавки ще направя.
1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?
2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?
3-Има ли някаква особена разлика между метъл и рок?
4-На какво учи феновете си Slipknot?
5-Защо според вас този стил се слуша най-малко на Балканите?
6-Мислите ли,че метълите имат глас?Или по-скоро за друго се борят те?
7-На какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.
8-Защо няма музикална метъл тв?Или поне аз не съм чувал?
9-Някога ще бъде ли по-разпространен метълът?
10-Каква е причината този стил да е с най-малко почитатели?
11-Колко метълисти приблизително се събират на прословутите коцерти в каварна
Са последното изречение на camelio няма да го преписвам,щото аз не мога да кажа,че като съм бил малък,съм слушал метъл
2. Както е нормално за един господин, така нормално е и за една госпожица. Познавам хора и от двата пола, слушащи death metal, които към днешна дата не страдат от психически смущения. Не знам дали е случайност или не, но това обикновено са хора, които не слушат само death metal, с интереси, простиращи се далеч отвъд музикалния им вкус, и хора, с които мога да си говоря върху широк спектър от теми. За себе си лично мога да кажа, че в качеството си на млада госпожица трудно бих издържала да слушам системно death metal, но понякога си пускам last.fm-а точно на тази станция за майтап. А като го слушам в компания, е голям кеф.
3. Съществена е. Като прибавиш и многообразието от жанрове в двата стила, теоретизирането става почти невъзможно за неспециалист, така че ако действително се интересуваш, виж в уикипедия примерно...
4. Нямам представа, не ги слушам. Съдейки по невръстните метълчета в моя град, учат ги да носят мешки с надписи "Slipknot" и техни снимки.
5. Чакай малко, кой го казва? Ти ли? Е, дори да е така, причината трябва да се търси в манталитета на масовата публика, за която географската ширина неизменно играе роля.
6. Във всеки стил някои изпълнители имат глас, а други - не.
7. Не съм сигурна, че на един музикален стил се пада така отговорната задача за възпитанието на подрастващото поколение. Иначе няма да описвам т. нар. "дългокосо чудовище", всички го знаем. Държа да подчертая, че "типичният представител" може да има съвсем стандартен външен вид, нямащ нищо общо със съответната култура, да слуша и други стилове и да не е някакъв крайно ограничен индивид, прокламиращ сатанистки идеи.
8. вж. 5
9. Е, сега не е като да не е доста разпространен. За още по... ще поживеем и ще видим.
10. Коварен, тенденциозен, некоректно зададен въпрос... тц, тц, срамота.
Според мен наркоманският експериментален рок е с най-малко почитатели, поне в България.
11. Хиляди... не съм била, не съм ги броила, защото /ей сега е моментът да го изясня/ не мога да кажа, че слушам метъл.
- Jamalska
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Обратна връзка:
Aз като един виден...рапър (
) подкрепям всякакви субкултури,които не ме дразнят 

Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
Въпросът ми е към умствения инвалид от първата страница с коментар, която определи по щампата на една тениска честотата на баня и миризмата. Ясно е, че поп- фолк феновете в по- голямата си част не ни харесват и не твърдя, че трябва да се харесваме, обаче последното си е откровена обида. Момичето може да е расло само в среда на кючеци, което не дава право да обижда хората по интереси, защото обобщаването и генералните заключения издават просташкия манталитет, който се опитват да скриват.
Knights of the Cross
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Според едно шотландско проучване противно на предразсъдъците хората, които слушат метъл, са учтиви и в мир със себе си. Предпочитащите класическа музика и джаз са креативни, като първите са по-екстровертни, а вторите по-срамежливи. Феновете на попа са работливи, а на рапа - инициативни и симпатични. А слушащите соул притежават всички гореспоменати качества. 
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет