Голям си оптимист! Аз съм се сблъсквал с толкова прости и противни хора, че уродите от Биг Брадър са истински култур-трегери в сравнение с тях. Иначе, от Биг Брадър ми се повръща и просто не го гледам. Както казах - нагледал съм се на простотия!pora_e_priqtel написа:Специално "Биг брадър" трудно би могъл да ме забавлява, защото организаторите тенденциозно подбират изключително прости и противни участници, така че средностатистическият зрител да си каже "гледай го, тоя е по-зле и от мен".
Хляб, зрелища и още нещо
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Re: Хляб, зрелища и още нещо
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Най-много ме подразни като чух, че имитирали някаква самолетна катастрофа... как може да се имитира самолетна катастрофа.. брррррррр. В смисъл, че явно всяка година надграждат над простотията от миналата. Харесваше ми Мюзик Айдъл, когато почнаха да пеят хората, които наистина могат (не онези, които показваха в началото, за да им се подиграват всички) и пак бих го гледала. Дразни ме обаче цялата тази агитация да се пращат смс-и.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Е то от това се издържа предаването, както и от реклами, разбира се.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Не мога да разбера какъв ви е проблема с т.нар. "риалити" шоута?!Всеки гледа каквото си пожелае и го разбира както пожелае.Ако седна да гледам нещо подобно го гледам с чисто развлекателна и разтоварваща цел,понякога и ми е любопитно какви са тенденциите в телевизионния ефир и как се развиват.Аз лично се дразня някой да ми чете морал и да прокламира екзистенциални добродетели от екрана.Телевизията за мен е преди всичко за развлечение 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Съгласен съм, просто споделих, че ми се драйфа от Биг Брадър.
Плазмодий написа:Не мога да разбера какъв ви е проблема с т.нар. "риалити" шоута?!Всеки гледа каквото си пожелае и го разбира както пожелае.Ако седна да гледам нещо подобно го гледам с чисто развлекателна и разтоварваща цел,понякога и ми е любопитно какви са тенденциите в телевизионния ефир и как се развиват.Аз лично се дразня някой да ми чете морал и да прокламира екзистенциални добродетели от екрана.Телевизията за мен е преди всичко за развлечение
Проблемът е там, че, в случай, че не те натоварва с простотията си, те прави, чрез изкуствени емоции и конфликти, безразличен и незаинтересован от актуалните проблеми в страната.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Пълни глупости! Който иска да следи събитията в страната, ги следи независимо от реалити шоутата. Ако има 5 канал с такива предавания, то има 500, които са с тематика, която ще се понрави на хора акто теб.
Обаче риалити шоутата заемат централното време, плюс половината от деня в реклами за смс- и и "споровете в къщата", за сметка на реално необходими предавания и диспути. Когато става и въпрос за многото други канали- страните, от които взимаме пример за риалити шоутата, в повечето случаи ги пращат в кабеларките в неангажиращо време. Недопустимо е, централното време в национален ефир, да се запълва с подопни пропаганди. Освен другото, въпросът не е само в намирането на безпристрастно предаване, а в опитите, да се намали аудиторията му.
Knights of the Cross
- renesanz
- Легендарен флуудър
то няма лошо да има предавания за забавление,само не виждам никакво забавление в това да гледаш някакви селтаци в някаква къща как се разхождат по гащи и се мислят за важни... или някакъв остров с разни хора без работа,които се правят на маймуни. нищо от това,което дават не е истинско... Къци с тъпата си кръстословица не беше такова просташко предаване ...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
Въобще не се обявявам против развлекателните предавания, просто в гореспоменатите виждам масово изпростяване.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
Абе, какви пропаганди? Нали целта на телевизията е да забавлява. На някои им харесват такива предавания, на други-други. Та тея реалити шоута продължават по1-2 месеца. Толкова ли е много?Tommy написа:Обаче риалити шоутата заемат централното време, плюс половината от деня в реклами за смс- и и "споровете в къщата", за сметка на реално необходими предавания и диспути. Когато става и въпрос за многото други канали- страните, от които взимаме пример за риалити шоутата, в повечето случаи ги пращат в кабеларките в неангажиращо време. Недопустимо е, централното време в национален ефир, да се запълва с подопни пропаганди. Освен другото, въпросът не е само в намирането на безпристрастно предаване, а в опитите, да се намали аудиторията му.
Периодът, който продължават не е от значение, освен другото следват едно след друго. Пропаганда, в смисъл, че се наглеждаш на изкуствени конфликти, които могат да отвлекат човек от реални обществени въпроси.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
В това няма никаква пропаганда. Аз сега като си цъкам на компютъра, сигурно и той ми отвлича вниманието от човешките драми в България. Вторник и сряда Шампионската лига също.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Един обикновен човек с нормален умствен багаж,може да се абстрахира от изкуствените емоции и простотията по шоутата и да се занимава с редица други дейности.Друг е въпросът,че излъчването на подобни програми в най-гледаното време е абсолютна промивка и тенденциозно хвърляне на прах в очите,тук съм съгласен.Съгласен съм и с написаното от ренесанс,че нищо от излъчваното не е истинско,ами не е,и анимационните филмчета са далеч от реалността,но забавляват.Tommy написа:Периодът, който продължават не е от значение, освен другото следват едно след друго. Пропаганда, в смисъл, че се наглеждаш на изкуствени конфликти, които могат да отвлекат човек от реални обществени въпроси.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Да, ама анимационните филмчета обикновено имат някаква поука и показват на децата кое е добро и кое не е. Докато в Биг Брадър едва ли има нещо такова. Всъщност все ми е тая кой гледа тези предавания, стига да не ми ги натрапва, а аз мога да живея и без да си пускам телевизора за 1 месец.
Nel silenzio che ci avvolge
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,