Защо слушате музиката,която слушате...:)
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
falio
- От дъжд на вятър
Много готина тема!
Ами аз слушам музиката, която слушам най-вече заради самата музика. Сигурно е нещото, което най-много ме пълни на тоя свят и както каза Циндил, нищо не ми е въздействало по такъв начин както музиката.., но дотук с чекиите. След Prodigy, първата ми сериозна зарибявка беше The Offspring с Smash - сигурно най-любимия ми албум до ден днешен! След това се зарибих по Rage Against The Machine и постепенно прослушах повечко модерен неометъл, след което метъл, хардкор, метълкор, пънк-рок, ска, депресии някви и всякви такива...Незнам какво мога да свържа като общо между тях. Важното за мене е човек да слуша много музика, да минава през различни стилове, да не се ограничава по никакъв начин и да взима от всяка музика по нещо...и за да завърша с моите сантиментални мисли ще кажа: Слушайте българска музика!
Любими групи: The Offspring, Poison The Well, Catch 22, Crowfish, Millencolin, Sepultura, Biohazard, P.I.F., Arkangel, Deftones, Evergreen Terrace, Coldplay, Another Day, Mad Caddies, Weezer, Rufio, Switchstance, Vendetta, Indignity, Plastic Bo., Last Hope, Envy, BFDM, Melekh, Omerta и още много други...
Ами аз слушам музиката, която слушам най-вече заради самата музика. Сигурно е нещото, което най-много ме пълни на тоя свят и както каза Циндил, нищо не ми е въздействало по такъв начин както музиката.., но дотук с чекиите. След Prodigy, първата ми сериозна зарибявка беше The Offspring с Smash - сигурно най-любимия ми албум до ден днешен! След това се зарибих по Rage Against The Machine и постепенно прослушах повечко модерен неометъл, след което метъл, хардкор, метълкор, пънк-рок, ска, депресии някви и всякви такива...Незнам какво мога да свържа като общо между тях. Важното за мене е човек да слуша много музика, да минава през различни стилове, да не се ограничава по никакъв начин и да взима от всяка музика по нещо...и за да завърша с моите сантиментални мисли ще кажа: Слушайте българска музика!
Любими групи: The Offspring, Poison The Well, Catch 22, Crowfish, Millencolin, Sepultura, Biohazard, P.I.F., Arkangel, Deftones, Evergreen Terrace, Coldplay, Another Day, Mad Caddies, Weezer, Rufio, Switchstance, Vendetta, Indignity, Plastic Bo., Last Hope, Envy, BFDM, Melekh, Omerta и още много други...
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
falio
- От дъжд на вятър
^Дам е аз го чух малко по-късно от тебе та имах възможност и скоро след тва да чуя и Americana, която тотално ме разцепи (не визирам Pretty Fly, Why Don't you lbalal, но останалите парчета в албума са просто невероятни!!!). Иначе сегашните им песни/албуми не ме зарибяват, ама винаги си остават старите класики!
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ми аз слушам траш, щото е.. траш
абе кефи ме агресията в тая музика, инструменталът също е много добър в повечето случаи, по-новите албуми на Слейър примерно, дето Том буквално се надвиква с китарите и барабаните - и понякога не успява, а щом той не може да надвика нещо, значи мазилката на съседите няма да го хареса
като цяло метъл и рок надъхват, изпълват с енергия, като в същото време успяват да предадат някакво послание.. още от времето на Бийтълс тази музика олицетворява нещо, което се цепи от наложените обществени норми и разбирания за музика, гласът на свободомислещото поколение. да, и други стилове са възникнали по този начин, като един вид своеобразен бунт - например рапът
но ценностите, които налагат двете музикални култури, са твърде различни - материалното срещу духовното, бих казал..
уф, много се увлякох.. мерси за темата, Мъшруум
и ако някой мисли да ми казва че съм говорил пълни глупости, и че нещата изобщо не стоят така, че не-знам-си-какво.. абе да не си прави труда
това си е мое мнение, аз по тоя начин си ги виждам нещата. и също така много обичам да говоря глупости 
уф, много се увлякох.. мерси за темата, Мъшруум
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Хмм..., при мене нещата са много, много..... Като започнах с DJ Bobo, да тогава много ми харесваше невероятния му саунд
; после продължих музикалното си развитие с Aqua, там завладяващо за мен беше уникалния скандинавски ритъм ; след това получих вдъхновение с The Offspring и Amerikana, и до ден днешен много ме кефи тоя албум
; след това имаше мъглив период, в който нямах желание да слушам нищо
, за да стигнем до най-пълноценния период в моя живот- поп фолка
!!!!! Сега вече отдавна съм се отърсил от всякакви музикални предпочитания и изцяло съм се отдал на комерсиализма... А по темата- защо съм минал по този страшен път? Ами не знам сигурно от мазохизъм...
Мани, мани мазало бате!
Мани, мани мазало бате!
Silence tells me secretly Everything!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Защо слушате музиката,която слушате...:)
Защото ми харесва, защото в нея намирам отражение на душата си и защото чрез нея мога да подсиля / притъпя всеки порив на желателна или нежелателна, позитивна или деструктивна енергия, която заструи от мен. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- pi4
- Легендарен флуудър
Защото съм Френски възпитаник 

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Защото музиката е моят живот! Без нея не мога да живея.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Едно време слушах метъл...може би той захранваше тийн потребностите от някаква силно изразена субкултура...идеали, ценности и прочие...
Тази музика ме възпита...
...но всичко като, че ли приключи с концерта на Iron Maiden...просто усетих, че тази потребност си отиде, както си отидоха и тийн времената
Сега слушам Drum'n'Bass, Trance, Hardstyle, Hard-techno...и тем подобни неща,които на масата хора им се струват извергски
Музика, която е лишена от послания, от изначални и житейски търсения, любовни драми...ценности и идеали. Тя залага изключително на подсъзнателните и първични усещания...
Една песен може да те преведе през радост, еуфория...агресия...до сълзи
Та..краткия отговор на въпроса е:
...Защото само тя може да те доведе до такива мега силни изживявания, изключително на подсъзнателно ниво...
Тази музика ме възпита...
...но всичко като, че ли приключи с концерта на Iron Maiden...просто усетих, че тази потребност си отиде, както си отидоха и тийн времената
Сега слушам Drum'n'Bass, Trance, Hardstyle, Hard-techno...и тем подобни неща,които на масата хора им се струват извергски
Една песен може да те преведе през радост, еуфория...агресия...до сълзи
Та..краткия отговор на въпроса е:
...Защото само тя може да те доведе до такива мега силни изживявания, изключително на подсъзнателно ниво...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re:
едно приятелче беше (може би още е..) вокалист,само заради него им търпях концертите...лудница.falio написа: Envy...
понякога имам нужда от точно определена музика... и тази музика ми дава емоции,които друг никога не би могъл да разбере. дали ще е psy trance,techno,happy hardcore,progressive ... няма друга музика,която да влияе толкова много на въображението. именно защото текста предимно отсъства и не се набляга на някакво послание,а всичко е оставено на слушателя...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...