Тука си права - в БГ хората са доста комплексирани, но и това ще се променя.Относно педалското - де да знам, мъж с пола,червило, перука и чорапогащник си е травестит от всякъде и няма съмнение за педалското в него ама килт...То не изглежда по същия начин - демек женствено.Дори и дългите мъжки поли си изглеждат по-различни от женските по десени и кройка.А за мен лично прилепналите фешън дънчици и блузки , зализаната прическа , широките тъмни очила и модерна шапчица в сивите цветове си е баш педалска мода, ама се шири яко в БГ.MidwinterSun написа:То хубаво да пробие новата мода... Аз лично нямам против, даже съм определено за. Но се съмнявам именно нашата мила държавица да е сред първите, поели инициативата "да разчупим модела". По скромните ми наблюдения върху близки от мъжки пол, най-големият страх на поне 90% от тях е някой да не ги помисли/обяви за педал/педераст. А какво по-"педалско" от мъж с пола? Дори някой супер разкрепостен да се облече така, веднага ще го нахранят едно хубаво... и ще си остане един от малкото, решили да пробват новата мода.
А иначе в световен мащаб модата на мъжките поли , туники и роби набира сила.В Америка - килтовете, в Западна Европа - дългите поли.Според мен до 5 години ше се наложи като една от световните мъжки моди.Тогава е възможно да навлезе и в България(То като се замисля преди време колко моди нямаше в БГ, а сега навлезнаха и станаха модерни.)Интересното е , че в другите страни мъжките поли не се изработват за и носят от травестити.Ония последните си ползват изцяло женски варианти.
Принципно много е важно някой популярен човек да стане съпричастен с идеята.Досега доста известни личности са обличали модерни килтове.Например : Вин Дизел, Робин Уилямс, вокалиста на Корн - Джонатан Дейвис и т.н.Хубавото на Men's unbifurcated garments накартко mugs или всичките видове мъжки поли и роби е, че са по-удобни от панталоните и напълно съвместими с модерния живот и следователно има за къде да се развива идеята.Ако бяха неудобни, скъпи, труднни за поддръжка и т.н. - никой не би му хрумнало да се занимава.