Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
- IvJorell
- В началото бе словото
- Специалност: СИ
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
не знам,.. вчера говорих с Великова и тя ми обясни че е нужно само молба до двата декана и нищо повече.. днес бях в съответния факултет и само ядове си имах... с една дума нищо полезно не се свърши и ще й пиша този път като ще попитам и за това което казваш и ти ..
Сега ще съм 1ви курс СИ. Видях, че има в избираемите предмети Cisco Academy, та въпроса ми е, аз вече съм изкарал CCNA, мога ли да покажа, че съм изкарал 4-те семестъра и направо да ми дадат кредити и колко ще са те??
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
- Crescent
- От дъжд на вятър
Надали ще ти зачетат някакви кредити. Все едно някой, който е тренирал плуване да си вземе същия спорт и да получи кредити - не върви. Или пък тези, които са учили в разни паралелки с математика или информатика да минават автоматично съответните изпити 
На мен така ми казаха, може и да не е вярно. Никой ли не е пробвал до сега?
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
http://cisco.uni-sofia.bg/43a43e43d44243043a442438 Пробвай да запиташ някой от тук, ако ти е твърде спешно да разбереш.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Здравейте,
на първи етап съм записал Математическа Логика,Теория на Множествата и Съвременни комуникации .Та за последното ако може някой да напише отзиви: как е ,заслужава ли си ?
Мерси предварително!
на първи етап съм записал Математическа Логика,Теория на Множествата и Съвременни комуникации .Та за последното ако може някой да напише отзиви: как е ,заслужава ли си ?
Мерси предварително!
@abstract това което ще напиша няма да ти помогне кой знае колко(да не кажа хич),но все пак искам да отбележа, мисля че в началото на темата @sedrik написа няколко изречения относно Математическа Логика...Аз се чудих дали да ходя на нея,но в крайна сметка се отказах...То в Информатиката я има като задължителна дисциплина(просто отбелязвам,знам че го знаешabstract написа:Здравейте,
Мерси предварително!
Аз мисля да запиша UML и руски език...
А ако имам време без да записвам ще посещавам Теория на Графите...
Макар че C++ + UML = Thug Life/Pain
Също този практикум за структури от данни става за малко раздвижване ако си свободен...но то за другите дали ще имам време...
Гледам за Теория на множествата няма антонация...ако никой не отговори тук,моят съвет е да попиташ колега или да разговаряш със самия преподавател за к'во иде реч и в каква насока ти би била полезна (сигурно и това го знаеш но да си отбележа
Искам да попитам някой има ли някаква информация дали ще има поне следващия семестър Мрежова Сигурност ,данеби да е спаднал интереса та я няма миналата година
P.S интересно ще е и друг да сподели какво мисли за изборните(зимния) ,какво е набелязал
0x00000000
Математическа логика я няма като задължителна за Информатика. Има Логическо програмиране, което е по-различно от курса на Вакарелов. Именно Логическото програмиране пък ни води Тинко Тинчев, който ще води Теория на множествата. От него съм изключително доволен, той е невероятен човек, така че ако изберете Теория на множествата и ви се учи (защото това е труден курс), мисля, че няма да съжалявате. Не съм го карал курса, иска ми се този семестър да го изкарам, но да излезе окончателното разписание и ще видим.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Дам няма я,като ли все ми си струваше че я има =>халюцинирам.
0x00000000
Здравейте,
въпроса ми не беше за Математическа логика и Теория на множествата там съм видял какво се учи занимавал съм се с тези дялове на математиката.Въпроса ми касае Съвременни комуникации?
въпроса ми не беше за Математическа логика и Теория на множествата там съм видял какво се учи занимавал съм се с тези дялове на математиката.Въпроса ми касае Съвременни комуникации?
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Позволявам ви да ме наредите, ако въпросът вече е задаван в тази тема, а аз следователно ще преровя всичките страници и ще го потърся. Но все пак да пробвам 
Мислите ли, че Увод в математиката ще ми е полезен, тъй като съм от тези завършили нематематически гимназии? Минавала съм целия материал за кaндидатстване, но доколкото знам, има неща, като например комплексните числа, които се учат в математическите гимназии oще... та по този повод, ако сметнем, че съм сравнително логичномислещо и схватливо същество, възможно ли е да се оправя без този увод?
Мислите ли, че Увод в математиката ще ми е полезен, тъй като съм от тези завършили нематематически гимназии? Минавала съм целия материал за кaндидатстване, но доколкото знам, има неща, като например комплексните числа, които се учат в математическите гимназии oще... та по този повод, ако сметнем, че съм сравнително логичномислещо и схватливо същество, възможно ли е да се оправя без този увод?
Мисля, че можеш да се справиш и без Увод в математиката. Според мен с малко повече четене, до края на 1 курс разликата между тези от ПМГ (МГ) и тези, които не са, спокойно може да бъде компенсирана.
Пък дали ще ти е полезен курса, не знам, не съм го карал. Сигурно ще ти е полезен. Аз не знам да има курс, който да не е полезен, било то и с малко.
Пък дали ще ти е полезен курса, не знам, не съм го карал. Сигурно ще ти е полезен. Аз не знам да има курс, който да не е полезен, било то и с малко.
And now, let us step into the night
sedrik, той и Бъчваров води някакъв курс...
Sla-Mori, преподавателите си имат напредвид, че не всеки е от математическа гимназия и ги обясняват хубаво и подробно нещата. То и в повечето МГ-та са си учили много през просото. Бих ти препоръчала засега да не записваш практикуми, или поне по-сложните такива, за да имаш възможност да свикнеш с обстановката и да наваксаш с материала. В университета се учи много по-сериозно, отколкото в училище и ако не си свикнала да учиш редовно, може и да ти дойде нанагорно. Поне според мен, тези , които не четат редовно са или много умни, или рано или късно гърмят. И колкото по-късно, толкова по-зле.
Sla-Mori, преподавателите си имат напредвид, че не всеки е от математическа гимназия и ги обясняват хубаво и подробно нещата. То и в повечето МГ-та са си учили много през просото. Бих ти препоръчала засега да не записваш практикуми, или поне по-сложните такива, за да имаш възможност да свикнеш с обстановката и да наваксаш с материала. В университета се учи много по-сериозно, отколкото в училище и ако не си свикнала да учиш редовно, може и да ти дойде нанагорно. Поне според мен, тези , които не четат редовно са или много умни, или рано или късно гърмят. И колкото по-късно, толкова по-зле.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Някой има ли впечатления от "Комбинаторика"? Много се изкушавам да я запиша като трета изборна, но се чудя дали ще изисква повече отдаденост и някаква по-сериозна предварителна подготовка.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
sedrik, Elcho, благодаря ви
Значи май ще пропусна и ще си давам повечко зор през целия семестър.