Мъже в поли или шотландския килт в днешно време
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Мъже в поли или шотландския килт в днешно време
Само спецовете ги разпознават! Боромир беше пуснал едно сайтче с различните карета според клановете... 
- angel_wings
- В началото бе словото
In an Absolut world... В СУ всички младежи щяха да носят килт...
The soul that sees beauty may sometimes walk alone...
Ами ако килтът се наложи като световна мода може доста хора и в БГ да започнат да носят и съответно и в СУ да има такива...В САЩ има напредък - компанията Утиликилт за модерни килтове започва съвсем скромно през 2000г. и сега продава около 12000 бройки годишно и печели към 2000000 долара за година.В Германия сред готик феновете стават популярни дългите поли и килтовете.Де да знам - има поле за развитие на модата в тази посока и според мен в близките години все повече ще се появяват алтернативите на мъжките панталони - мъжките поли (килтове и разни други).Все пак тука не става дума за кросдресинг, защото определено тази мода ще носи мъжки привкус в дизайна и подбора на десени.Всъщност ако се замисли човек това го има и в модата на панталоните.Преди време много малко жени са носили панталони (и са били порицавани от обществото)- сега всяка жена го прави.НО все пак има разлики между мъжки и женски панталони. Та естественото развитие на модата предвижда и обособяването на мъжка мода на полата, определено доста различна като стил от сегашната женска.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
такава им е културата.не виждам кво толко има да се обсъжда по темата.се едно да седна и да обсъждам що тревата е зелена 
Какво имаш предвид и защо да няма какво да се обсъжда?kriskata написа:такава им е културата.не виждам кво толко има да се обсъжда по темата.се едно да седна и да обсъждам що тревата е зелена
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Брей, брей в Германия наистина доста навлязла модата на дългите поли за мъже...
Ето какво открих:
http://www.dark-fashion-shop.de/index,1 ... oecke.html
Всъщност дългите поли придават една особена издълженост и строгост на фигурата, което е определено яко.
Ето какво открих:
Всъщност дългите поли придават една особена издълженост и строгост на фигурата, което е определено яко.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Всичко си зависи от фигурата! 
Е , биреното шкембе не мое се прикрие по никакъв начин - с дълга пола или без.
Ама иначе дългата пола издължава вида повече от панталоните.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
ЪЪЪ(*10)Batbayan написа:Брей, брей в Германия наистина доста навлязла модата на дългите поли за мъже...
Ето какво открих:
Да, в интерес на истината стои естетически много добре. Даже може би го намирам за секси (може би, грънци... потекоха ми лигите). Но извиква в главата ми асоциации с готик фестивали
<edit> поради забележката на Batbayan. Не знаех =)
Последно промяна от MidwinterSun на 24 Сеп 2008, 21:47, променено общо 1 път.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Хей внимавай с лигите докато си пред компа, че май можеха да повредят техниката
Иначе този сайт е за готик мода и е напълно нормално полите да ти напомнят за готик фестивали.
Аз лично не съм носил дълга пола за да видя точно как ще ми стои, но съм носил традиционните японски панталони за кимоно - хакама, дето са с толкова широки крачоли и плисета, че освен ако човек не се разкрачи за шпагат едва ли не - не си личи че всъщност е панталон или пола-панталон, де да знам.Ето една типична хакама:
http://web.mit.edu/jpnet/kimono/gifs/man-hakama.gif
Аз лично останах доста доволен от свободата , която ми даваше и същевременно ми придобивах доста готин и спретнат вид.
Днес открих и едни други дълги мъжки поли - за туристи и любители на природата.
Ето им го сайта:
http://www.macabiskirt.com/mens_home.php
Тия поли са повече в стил Индиана Джоунс, ама имат интересна идея.Особено дето стават на пола-панталон и шорти или бански.Определено туризмът в горещ климат създава проблеми с изпотяването при носене на панталони и при мъжете и при жените.
Иначе този сайт е за готик мода и е напълно нормално полите да ти напомнят за готик фестивали.
Аз лично не съм носил дълга пола за да видя точно как ще ми стои, но съм носил традиционните японски панталони за кимоно - хакама, дето са с толкова широки крачоли и плисета, че освен ако човек не се разкрачи за шпагат едва ли не - не си личи че всъщност е панталон или пола-панталон, де да знам.Ето една типична хакама:
http://web.mit.edu/jpnet/kimono/gifs/man-hakama.gif
Аз лично останах доста доволен от свободата , която ми даваше и същевременно ми придобивах доста готин и спретнат вид.
Днес открих и едни други дълги мъжки поли - за туристи и любители на природата.
Ето им го сайта:
http://www.macabiskirt.com/mens_home.php
Тия поли са повече в стил Индиана Джоунс, ама имат интересна идея.Особено дето стават на пола-панталон и шорти или бански.Определено туризмът в горещ климат създава проблеми с изпотяването при носене на панталони и при мъжете и при жените.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Batbayan написа:http://www.dark-fashion-shop.de/index,1,34,0,1,0,bekleidung-maennerroecke.html
За да се носят такива неща, трябва ли да се ходи по улицата гол до кръста,както на снимката?
Това ми допадна Rock Adonis , а последните модели са особено гнусни и отвратителни
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Еми на плажа може и голи до кръста, ама нормално си има тениски , блузи и тем подобни.
То вярно, че за рекламата са ги съблякли пичовете, пък и така се вижда цялата пола как седи...
А защо пък смяташ, че ще изглеждат смешно?Това е просто друга мода.През 1920г. да речем жена в панталони е будела смях и неодобрение - наричали са ги травестити.Сега дали ще има човек, дето не му се струва нормално това?Дали пък въпросното "смешно" всъщност не е това, че в обществото не сме свикнали да виждаме мъже с поли?
Преди време мъжете са обличали туники, роби и други подобни на поли и рокли неща.Например расата на монасите и поповете (дори и в днешно време), римските и груцките дрехи, облеклото на средновековните български владетели по миниатюрите в хрониките и т.н.
А ти кой рок Адонис си хареса - дългия или късия?Щото лично на мен ми се струва, че късия си пада по-скандален и фетишистки от бондидж полите дето не са ти харесали, но все пак всичко е въпрос на лично мнение.Лично аз не бих се разхождал с късия вариант в ежедневието.Може на някои купон или фетиш парти, ама на улицата ще е брутално.
P.S. Ето това е сайта на едни швейцарски дизайнери на мъжки поли , където има някои нелоши модели.
http://www.amok.ch/en/home.php
А защо пък смяташ, че ще изглеждат смешно?Това е просто друга мода.През 1920г. да речем жена в панталони е будела смях и неодобрение - наричали са ги травестити.Сега дали ще има човек, дето не му се струва нормално това?Дали пък въпросното "смешно" всъщност не е това, че в обществото не сме свикнали да виждаме мъже с поли?
Преди време мъжете са обличали туники, роби и други подобни на поли и рокли неща.Например расата на монасите и поповете (дори и в днешно време), римските и груцките дрехи, облеклото на средновековните български владетели по миниатюрите в хрониките и т.н.
А ти кой рок Адонис си хареса - дългия или късия?Щото лично на мен ми се струва, че късия си пада по-скандален и фетишистки от бондидж полите дето не са ти харесали, но все пак всичко е въпрос на лично мнение.Лично аз не бих се разхождал с късия вариант в ежедневието.Може на някои купон или фетиш парти, ама на улицата ще е брутално.
P.S. Ето това е сайта на едни швейцарски дизайнери на мъжки поли , където има някои нелоши модели.
http://www.amok.ch/en/home.php
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да, преди време много неща са се считали за смешни.
Имам предложение. Защо не почнете да носите потури, сабо, дрехи от необработена кожа и тем подобни?
Това също са заемки от отминалив ремена,като килтовете 
Имам предложение. Защо не почнете да носите потури, сабо, дрехи от необработена кожа и тем подобни?
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Е да де, ама онова пак са варианти на стандарта - панталони за мъжете - поли за жените.А след като жените искат и могат да носят панталони , защо мъжете да не носят поли.Не женски модели , разбира се, а мъжки такива.Въпросът е да се разчупи тотално модела, а не да изглеждаме само шантаво.Иначе за шантав вид - един костюм за радиация би бил най-шантав според мен. 
http://seattletimes.nwsource.com/specia ... nequin.jpg
http://seattletimes.nwsource.com/specia ... nequin.jpg
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
То хубаво да пробие новата мода... Аз лично нямам против, даже съм определено за. Но се съмнявам именно нашата мила държавица да е сред първите, поели инициативата "да разчупим модела". По скромните ми наблюдения върху близки от мъжки пол, най-големият страх на поне 90% от тях е някой да не ги помисли/обяви за педал/педераст. А какво по-"педалско" от мъж с пола? Дори някой супер разкрепостен да се облече така, веднага ще го нахранят едно хубаво... и ще си остане един от малкото, решили да пробват новата мода.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.